KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Bűn az önvédelem?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

TEK - elfogás2Vácszentlászló és Emőd távol van egymástól. Ami a tragikus közbiztonsági állapotokon túl mégis összeköti őket, az két férfi: egy borosgazda és egy „ezermester”. Mindketten meg akarták védeni magukat a bűnözőkkel szemben, mindkettőjükre lecsapott a rendőrség.

A Pest megyei Vácszentlászlón csakúgy, mint az ország megannyi településén, folyamatosak a vagyon elleni bűncselekmények. Ezt és az állami szervek tétlenségét elégelte meg az a borosgazda, aki – miután sokadszor vált a bűnözők áldozatává – úgy döntött, fagyállót önt a hordóiba, hogy a bort folyamatosan megdézsmálók kilétére végre fény derüljön. A gazda azt várta, hogy a fagyállós borból fogyasztók orvoshoz mennek, így fedve fel kilétüket, azzal azonban nem számolt, hogy az egyik tolvaj annyit iszik a lopott italból, hogy belehal…

Az eset következtében V. Pál Gyula rendőrkézre kerített egy, a falu egészét rettegésben tartó, bűnbandát. A vácszentlászlóiak azóta előre köszönnek neki, hősnek tartják, hiszen fellépésével elérte azt, amit a hatóságok éveken keresztül nem sikerült. Tettét másként értékeli a rendőrség: emberöléssel gyanúsítják, amiért akár 15 év börtönt is kaphat. A Jobbik jogi segítséget ajánlott a gazdának, aki épp a rendőrség és a kormány tehetetlensége miatt vált a bűnözők áldozatává. Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője, sajtóközleményében hangsúlyozta, a Jobbik szükségesnek tartja, hogy segítséget nyújtson minden olyan honfitársunknak, aki az állami szervek helyett kénytelen saját maga gondoskodni a személy- és vagyonbizonságáról. A vácszentlászlói eset tipikus látlelet napjaink közbiztonságának és igazságszolgáltatásának tarthatatlan állapotáról, a rendőrség tehetetlenségéről, a kormány alkalmatlanságáról – szögezte le a szóvivő.

Ezalatt a Borsod megyei Emőd és Nyékládháza között egy 72 éves bácsi akarta megvédeni magát és 93 éves édesanyját a bűnözőkkel szemben. Korábban többször betörtek már hozzájuk, ezért úgy döntött, vesz egy kispuskát az ónodi vásárban, hogy ha kell, megvédhesse magát az életükre törőkkel szemben. Az eset a rendőrség tudomására jutott: a bácsira az addig soha nem látott TEK kommandósai törtek rá hajnalban, a sárba fektették, és a hátára térdelve megbilincselték. A bűnözők eközben valahol máshol tevékenykedhettek, senkitől sem zavartatva.

Forrás: Hazai Pálya (III. évf. 5. sz.)

Nemzeti InternetFigyelő

32 thoughts on “Bűn az önvédelem?

 1. Előre megfontolt szándékos gyilkosságot követett el,ami a legsúlyosabb büntetéssel jár a kifogása nevetséges!!!
  Ha rendesen zárt területen zárt pincében tartsa nem történhetett volna bor lopás. Mivel szándékosan kerítetlen nyitott pincében tárolta a borát áldozati célzattal, gyilkossági szándékkal, halálbüntetést érdemel.
  Az én zárt pincémbe még nem tört be senki és nem is fog,mert nincs mód rá!!!

  Sodan F

  1. 1: Egy dologban biztos vagyok. Abban, hogy a bort eltulajdonító koacervátum pontosan tudta, hogy nem otthon van. Következés képen pontosan tudta, hogy rosszban sántikál.
   2: Ha be akarnak jutni a pincéjébe, be fognak jutni a pincéjébe. Ennyi esze lehetne magától is.
   3: Ezek szerint ha maga talál egy autót ami nincs lezárva, elviszi. Ha maga talál házat, ami nincs bezárva azt kirámolja. Ami nincs lehegesztve az elviszi. Mindenki magából indul ki. Szép kis alak maga.
   eSzeL

  2. Az áldozat hülye volt, a minimálisan elvárható gondossággal sem viseltetett a saját egészsége iránt. Azonkívül egy alja, mocsok alak volt, életvitel szerűen lopott és nem ám kenyeret!
   A többségében egészségesebb szemléletű kultúrákban a birtokhatárt elég egy látható felfestéssel, mészcsíkkal jelezni, amin belül a hívatlan látogató már potenciális áldozat. Nyilván ott is oka van az ilyen törvényeknek, de legalább megoldást is találtak a problémákra.
   Ellenben nálunk, ha ez a megboldogult balfasz a pince lépcsőjén botlott volna meg egy kilazult fok, vagy kő miatt a lopás alkalmával, akkor is a tulajdonost marasztalják el. Ez egy ilyen ország.
   Miért kellene bármit is zárni egy egészséges kultúrában? Ha tudom, hogy nem az enyém, nem nyúlok hozzá! „Szándékosan kerítetlen” volt a telke? Talán még a dróthálót is ellopta volna a védelmedbe vett véglény fajtája, ahogyan minden egyéb mozdíthatót is az évek során.
   Ha valódi demokráciában élnénk, akkor most az érintett többség véleménye lenne a döntő. Mert az egész település szenvedte a saját hülyesége miatt kiirtott addigi ténykedését. A demokrácia a többség akaratára épül. Most miért nem szavazhatnak az érintettek?
   A pincédben tárolt borodat nem ismerem. De olyan pince nincs, ahová nem lehet betörni kellő szándék esetén. Még bin Laden sem talált biztonságos barlangot magának, úgyhogy ne vonj le téves következtetést abból, hogy nem járnak rá a borodra. Ismerek olyan gazdát, akinek a bora a legdurvább büntetések kategóriájába sorolható. Talán nálad is ez lehet a hamisan értelmezett biztonságod oka. Aztán majd idővel kiderül, hogy a fából készült pinceajtó jól ég, a fémből készültnek meg jó ára van az ócskavasban.
   Mielőbbi megvilágosodást kívánok neked!

   Regős Mátyás

  3. „Az én zárt pincémbe még nem tört be senki és nem is fog,mert nincs mód rá!!!”

   De a zárt és rácsos házak sem védelmezik meg az emberek életét ma már a könnyen gyilkoló betörőktől.

   Gyilkosaink szabadon élnek, halnak, mi pedig még az önvédelemtől is el lettünk tiltva.

   Ez lenne az új világrend?

   Erre igyunk a mi „zárt pincéinkben, hová eddig még nem tört be senki”??????

   Egyébként honnan tudja Sodan úr, hogy nem is fog?

   Egy egész hadsereg őrzi a pincéjét éjjel-nappal?

   Üdv: D.E.

 2. Előre megfontolt szándékos gyilkosságot követett el,ami a legsúlyosabb büntetéssel jár a kifogása nevetséges!!!
  Ha rendesen zárt területen zárt pincében tartsa nem történhetett volna bor lopás. Mivel szándékosan kerítetlen nyitott pincében tárolta a borát áldozati célzattal, gyilkossági szándékkal, halálbüntetést
  érdemel.
  Az én zárt pincémbe még nem tört be senki és nem is fog,mert nincs mód rá!
  Csintalan István

  1. Azt azért megkérdezném: Csintalan István személyében vácszentlászlói lakost tisztelhetünk-e?

   Pontos, a helyi ismereteket és történéseket jól ismerő személyt-e?

   Továbbá Csintalan István úr milyen vegyszerismeretekkel rendelkezik?

   Tudja-e milyen veszélyességi osztályba tartozik az etilén-glikol, mekkora abból a halálos dózis, milyenbe a kálium- vagy nátrium-cianid, ezek halálos dózisai mekkorák, illetve milyen élettani hatása van a bor forrásakor felszabaduló szén-dioxidnak?

   És milyen ítéletet mondana ki ugyanerre a boros gazdára, ha annak ugyanebben a kerítetlen nyitott pincéjében lelte volna szén-dioxid-mérgezéses halálát az egyik tolvaj?

   Amúgy minden elismerés megilleti saját gondossága és elővigyázatossága okán.

   A Telekiek….

   1. Még egy kérdést:

    Ráírta-e ez a borosgazda a boroshordóira azt, hogy fagyállóval kevert bor?

    S ha ráírta, akkor Csintalan úr minek minősítené a borosgazda „tettét”, milyen ítéletet mondana ki rá?

    A Telekiek….

 3. Miért számít emberölésnek a kártevőirtás? Az pedig, ha egy idős ember fegyvert vásárol, mert meg akarja védeni az otthonát nem egyéb, csak elővigyázatosság, hiszen nem számíthat senki arra, hogy majd a rendőrök megvédik őket.

  Lenhardtné

 4. Ezt hozta a várva várt „szabadság”, meg a kapitalizmus. A sokak által „kommunizmusnak” nevezett időszak alatt az ilyen, és hasonló bűncselekmények nem voltak mindennaposak, és a bűnesetek 95%-át felgöngyölítették. Az elkövetőket nemcsak börtönbe küldték,hanem szigorított fegyházbüntetést is kaptak, aminem volt egy leányálom. . Manapság – ahogy hallom – a bűnözőnek több joga van, mint a sértettnek. Nincs visszatartó erő, és ez nagyon nagy baj.

  Yehudina

 5. Kedves Lenhártné asszonyság!

  Talán ha irományát két részre választanánk, nem lenne össze mosva két teljesen különböző dolog és tanán Ön is felfogná mi a különbség a betöréses lopás és az emberölési kísérlet..?

  A bor lopás esetében megvalósul a betöréses lopás melynek a büntetési tétele pl jóval alacsonyabb mint a gazda védekezésre felhasznált előre megfontolt emberölési kísérlete, mert ugye az nem védekezés, hogy „nem gondolta volna, hogy ennyit iszik…”

  A lopás megakadályozásának érdekében más módszert kellett volna választani…

  Ez a kitétele inkább illik egy Ku Klux Klán 100 év előtti felhívásába, mint egy európai ország fórumába, még ha a nem régen alakult náci párt szokott ilyesmiket hangoztatni..:

  ” Miért számít emberölésnek a kártevőirtás?”

  Előfordulhatott volna, pl hogy csinytevő ifjú legények brahiból meg szerették volna kóstolni a gazda borát? Esetleg a saját ficskája vitte volna oda cimboráit egy kis piálásra? Igen ez is megtörténhetett volna, és neadj isten a saját gyermeke lett volna az áldozat…

  Vajon mindegyik hordót megmérgezte, Vajon más teljesen legálisan nem ihatott volna a jelöletlen mérgezett borból…?

  Gondolkodjon el ezeken is…már ha szokott.

  Az pedig, hogy idős emberek fegyvert vásárolnak, teljesen legális formában ez ellen semmi kifogás nem emelhető, le kell tenni a fegyver vizsgát és használhatja is, az új BTK szerint a kerítésen belül, legálisan. De vehet gáz és riasztó fegyvert ahhoz még engedély sem kell…

  tisztelettel…:)

  Kovács József

  off

  A fentiek végig olvasása után, jövőben ezt a bájos mondatát:

  „Miért számít emberölésnek a kártevőirtás?”

  Talán az egerek esetére tartogassa…

  1. RE: kovács jozsef
   Látom hiányosság van az erkölcsi érzékedben.
   Itt egy kis tananyag, rólad és fajtádról, hátha tanulsz belőle.
   http://api.ning.com/files/NzHuMDy54QApmuj2vB*FdqOfNCHf2bm0MVr7kp*yg5rB0C6ZebSc*UKvVJTa8x-mnEOjmPAS0bBRWJs*n7HlyGwSkZWQsJzm/Abiolgiaizsid.pdf
   Bár ilyet nehezen feltételezek rólad.
   De legalább látod Eustace Mullins véleményét rólad és fajtádról.
   Persze másoknak is ez a véleményük, csak nem tudják ilyen szépen megírni.
   sakter
   UI: http://m.cdn.blog.hu/be/berkilium/image/000p.jpg

  2. Kovács József, Csintalan István, Sodan hozzászólók figyelmébe ajánlom.

   Vegyszerismeret-bővítésként, és arra kérve őket, meggondolatlanságból ne írjanak le tömény csacskaságokat, és főképp elhamarkodottan ne törjenek pálcát senki feje fölött.

   Az etilén-glikol nem egyenlő a kálium- vagy nátrium-cianiddal, de még a nikotinnal sem. Igen, mérgező, de nem halálos, ahogyan önök beállítani próbálják.
   Sőt: képzeljék, tartalmaznak etilén-glikolt is a színpadokon használt füstfolyadékok! (Nem helyeslem, de ez így van..)

   Szíveskedjenek beleolvasni ebbe a tudósításba, és gondolkozzanak el!
   A halált szenvedő tolvaj borban, azaz etil-alkoholt tartalmazó folyadékban lévő etilén-glikol-mérgezést szenvedett.
   Nem tudjuk, mekkora volt a hordóban lévő bor fagyálló-koncentrációja, nem tudjuk, volt-e valamilyen figyelmeztető jel a nem tudjuk hány literes hordón, azt azonban igen, hogy ELLENANYAG egyidejű fogyasztása dacára járt szerencsétlenül ez a tolvaj…

   Fagyállómérgezés esetén töményet kell inni
   [origo] | 2010. 01. 27., 16:20
   Ez a cikk 3 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
   Címkék:Dr. Zacher Gábor, toxikológia, méreg, belgyógyászat, etilén-glikol
   Egy ember meghalt, hét életveszélyesen, egy pedig könnyebben megsérült, miután fagyállót ittak …… A toxikológus szakorvos szerint az ilyen esetek felében balesetről, másik felében öngyilkossági kísérletről van szó. Jobban jár, aki már részegen iszik bele a fagyállós üvegbe.
   (……..)
   A szakember szerint a fagyálló-mérgezés legfőbb veszélye, hogy nincsenek azonnali tünetei.
   Az etilénglikol ugyanis önmagában nem mérgező, felszívódás után azonban a májban lévő alkolhol-dehidrogenáz közvetítésével oxálsavvá alakul, amely átmeneti zavartság után néhány órán belül súlyos veseelégtelenséget és kómát okozhat.

   A becsült halálos dózis 100 milliliter körül mozog (2 ml/testsúlykilogramm), alkohollal fogyasztva ez az érték magasabb.

   Különböző változatban kapható, létezik olyan, amelynél keserű denatonium-benzoáttal keverve hozzák forgalomba, hogy a kellemetlen íz elriassza az óvatlanokat, azonban kapható olyan kiszerelés is, amely nem tartalmaz ilyen adalékanyagot.

   „A fagyállót sokszor kékes-zöldes fluoreszcens anyaggal színezik, hogy első ránézésre egyértelmű legyen, nem emberi fogyasztásra való” – tette hozzá Dr. Zacher Gábor. „Ez a vizsgálatoknál segíthet, ugyanis, ha a vizeletben találunk fluoreszcens színezéket, szinte biztos, hogy a páciens ilyesmit fogyasztott.”

   A toxikológus főorvos szerint a mérgezés súlyossága függ a megivott fagyálló töménységétől, testsúlytól, illetve attól, hogy fogyasztott-e valaki szeszesitalt előzőleg.

   Meglepő módon ugyanis az jár jobban, aki már jelentősebb alkoholfogyasztás után iszik véletlenül etilén-glikolt.

   Az ilyen mérgezések ellenanyaga ugyanis az etil-alkohol, amely leköti a bontóenzimeket, így a káros bomlástermékek csak lassabban, kisebb koncentrációban érik a májat és a vesét.
   Mérgezés esetén tömény szeszesitalt kell itatni a pácienssel” – magyarázta Dr. Zacher Gábor. „Ha valaki túléli az esetet, jó esélyei vannak a gyógyulásra, a vese ugyanis jó hatásfokkal regenerálódik. Szükség lehet dialízisre, de 6-10 kezelés után a beteg visszatérhet a normál életviteléhez.”

   A Telekiek…

  3. „Előfordulhatott volna, pl hogy csinytevő ifjú legények brahiból meg szerették volna kóstolni a gazda borát? ”

   Igen, az is előfordulhatott volna, de ugye ön sem gondolja, hogy RENDSZERESEN???????

   Márpedig, ha rendszeresen történik ilyesmi, az már egyáltalában NEM csintalanság és nem brahi.

   Tetszik érezni a különbséget???

   Ha nem, az nagy kár lenne. Ugyanis a védekezés is más a két esetben.

   D.E

   1. Tisztelt D.E.!

    Kovács úr NEM AKARJA sem érezni, sem érteni a különbséget.

    Előre megfontolt szándékú gyilkosságot MERÉSZEL itt állítani. (meg a Csintalan és Sodan név alatt író(?k).)

    Ellenanyagba helyezett vegyszer ellenére.
    Amelyről szakember mondja el, hogy valójában nem az a mérgező, hanem a LEBOMLÁSÁBÓL keletkező termék.
    A lebomlást gátló közegről hallva lazán túlteszi ezen magát.
    Nem érdekli a szerencsétlenül járt áldozat felelőssége. Őt csak a végeredmény érdekli, egyéb körülmények nem.
    Mennyit kellett innia ebből az elegyből, hogy ez a szerencsétlen flótás ebbe belehaljon?!
    Ne feledjük, nem tiszta fagyállót ivott.
    De hát a borosgazda védekezése szerintük nevetséges..
    És ha pálinkát lopott volna, és annyit ivott volna belőle, hogy ALKOHOLMÉRGEZÉST kap, és belehal?! Akkor sem az áldozat a felelős, hanem a gazda, akit megloptak?

    Hagyjuk meg Őt és társait(?) ebben a kényszerképzetükben!

    A Telekiek…

  4. Jaaaajjj Kovács úr! Keveri a szezont a fazonnal. A tolvaj valójában öngyilkos lett. Ne feledje, hogy senki nem kényszerítette, hogy igyon a borból. Azt se feledje, hogy pontosan tudnia kellett, hogy nem a saját borát issza. A betöréses lopás kockázatos tevékenység.
   Palesztin fiatalok heccből felrobbantottak egy zsidó buszt. Micsoda rakoncátlan kölykök. Legalább 1 irgum-burgumot megérdemelnek.
   Én nem azt kérem öntől, hogy gondolkodjon, hanem azt, hogy úgy gondolkodjon, mintha egy faj és hitsorsosa pincéjébe tört volna be egy palesztin fiatal. Tudom, ez sokkal nehezebb.
   eSzeL

   1. Már megbocsásson kedves szele az ön gondolkodásából a józanság teljesen kiveszett? Az esetnek köze nincs a palesztin zsidó konfliktushoz, de ön minden egyes kérdésben ezt látja bele. Nem kéne vissza mennie a pszichiáteréhez, mielőtt kárt tesz magában?
    Mara Tomi

 6. Egy ideje úgy gondolom, hogy előbb lesz társadalmi összeomlás, mint a „jól” fölépített technikai „civilizáció” összeomlása.
  eSzeL

  1. ” előbb lesz társadalmi összeomlás, mint a “jól” fölépített technikai “civilizáció” összeomlása.”

   Attól tartok,a technikai „civilizáció valójában már össze is omlasztotta a humántársadalmakat és evvel a humanizmust is.

   Leszünk valamennyien kiborgok a 666-os világmegújítók kezében.

   Persze, ők maguk csináltak saját magukból is kibernetikus Gólemet, hogy eluralhassák a Földet.

   Az agyag Gólemet sikerült emberi akarattal kivonni a forgalomból, mert még voltak hozzá emberek. A kibernetikus Gólem megsemmisítéséhez már az embernél is több kell.

   A teremtés válaszát viszont egyelőre nem ismerjük.

   Sajnálom, de ez az eset is az esendő emberek utolsó harca a beprogramozott kiborgokkal.

   Ember ugyanis nem jár passzióból fosztogatni, vagy gyilkolni egy másik emberhez.

   Dienes Erzsébet

 7. Itt kéne Amerikától példát venni! Betör valaki más felségterületére, akkor azt le lehet lőni!
  Nevetségesek és átlátszóak a kormány bűnözőket védő „törvényei”. Egészen nyilvánvalóan követhető, hogy a bűnözők bátorítása meghozta gyümölcsét – a bűnelkövetőket az egészen enyhe ítéletek nem riasztják el, sőt!
  A rendőrség tehetetlen, tekintélye nulla, nem is képes foglalkozni mással, mint a bírság-behajtással, a bűnözés szinte szabadjára lett engedve. Vannak olyan „közösségek”, melyek kifejezetten bűnözésből élnek, abból tartják fenn magukat – kormányzati, rendőri tudomással (és ezáltal támogatással…)
  Persze, hogy a munkája eredményét a borosgazda – amit a rendőrség nem tudott, de nem is akart megvédeni – nem adta másnak. A tolvaj ebből – már amit ellopott – még el is adogatott! Annak hozott hasznot, aki egy kapavágást sem tett érte! Miért kellett volna ezt a hivalkodó pofátlanságot eltűrnie? Jobb helyen ebbe belebukna a helyi rendőrfőnök! Itt? „Igazságot szolgáltatnak” a betörőnek – üzenve a többi bűnözőnek – mehetnek nyugodtan lopni, rabolni, fosztogatni, a „kormány” velük van!
  Nagy Péter

  1. T. Nagy Péter!

   Javaslom olvassa el néha az újságokat, nézzen parlamenti tudósítást_ jó jó értem, uncsi_ az új BTK-ban már benne van amit követel…

   Mindenesetre volt egy költőnk, úgy hívták, hogy Petőfi ( Petrovics) Sándornak hívták..ő ezt írta Magyarországról, és akkor még hol voltak a nyilasok, a komcsik, és a Rosszabbik…???

   Ő egy zseni volt..

   Kicsit hosszú, de legalább az első versszakot:

   OKATOOTÁIA

   Van egy ország, úgy híják, hogy
   Okatootáia;
   Második szomszédja Kína,
   Az első Ausztrália.
   És ez, hogy Ausztr(ál)iának
   Tőszomszédja, vajmi jó!
   Nem lopózhatik be hozzá
   A civilizáció.

   Oh a tántoríthatatlan,
   A dicső Ausztr(ál)ia!
   Ő magát e gonosztól nem
   Hagyja elcsábítnia.
   Ő, noha már Kína is kezd
   Mendegélni csendesen,
   Ő még most is, mint a szikla,
   Áll erősen egy helyen.

   Áldd a a sorsot, áldd az istent,
   Okatootáia,
   Hogy Kínán is túl vagy még, hogy
   Szomszédod Ausztr(ál)ia;
   Boldog ország! mert bár érzi
   A szükség sok nemeit:
   Legalább egy, és a fő, a
   Lelki-szükség nincsen itt.

   Szerény állat itt a lélek,
   Nem kér szénát, abrakot;
   Mint szamár a gazt: zabálja
   A kalendáriomot.
   Aminek következtében
   Nem nagy számmal lelhetők
   A költők, müvészek és más
   Kapa-kaszakerülők.

   Az pedig, ki bolond fővel
   Erre szánja el magát,
   Csináltasson egy szép szekrényt
   S zárja bele… a fogát.
   Minthogy ezen mesterségnél
   Fölösleges itt a fog;
   Harapnia nem leszen mit,
   Legfölebb csak nyelni fog.

   Megvan itten az a szép is,
   Hogy különvált s nem vegyes
   A bagarja s a kutyabőr,
   A paraszt és a nemes.
   Kutyabőr! ez itt a fő-fő,
   Becsben párja nincs neki,
   És ezért sok úri ember

   Saját testén viseli.
   De habár rangjával kissé
   Nagyra van az úri rend,
   Nem mondhatni, hogy nem gondol
   A köznéppel odalent:
   „Nyisd ki markod, mind a kettőt,”
   A paraszthoz ígyen szól,
   „Nyisd ki markod, jóbarátom,

   Nesze semmi, fogd meg jól.”
   Azzal vagdalkoznak némely
   Nem t’om milyen emberek,
   Hogy ez országban nyilvános
   Épületek nincsenek.
   Mit? Nyilvános épület nincs?
   Hát az akasztófa mi?
   S ezt bizony majd minden falu
   Határában láthatni.
   Oh e nemzet büszke nemzet,

   Éppen erre tart sokat,
   S ebben talán fölül is múl
   Minden más országokat.
   Virágozzál, dicső ország,
   Nagyratermett náció,
   S még soká ne háborgasson

   A civilizáció!

   Pest, 1847. december

   Kovács József

   1. Kovács úr! Itt ismét mellé teccik nyúlni. Abban valóban igaza volt Petőfinek (aki nem az önök, hanem a mi költőnk volt), hogy ez egy büszke nemzet. Ez a veszte. De ezt összekeverni a civilizációval … . Arról nem is beszélve, hogy gyakorlatilag 1000 év óta egyre nagyobb arányban hódít nálunk is az önök eszmeisége. Azzal a piciny különbséggel, hogy miközben hirdetik a hamis gondolataikat, mindig elhallgatják a valódi származásukat és minden országban az adott ország őslakosaként terjesztik a mérget, ami a szívükben lakozik. Miért titkolják a kilétüket? Szégyenlik? Vagy ami valószínűbb, azért, mert így jobban tudnak ártani. Bizalmat követelnek, de csak azért, hogy visszaélhessenek vele. Ugye milyen undorító viselkedés ez?
    Az lenne a civilizáció, hogy a becsületes, dolgos embert kiszolgáltatjuk a bűnözőknek? Majd akkor hiszem el, ha már a huszadszor viszi el valaki az arany hanukkkiát a maga lakásából és eszi meg a kóser maceszt és még mindig nem tesz semmit ellene akkor, amikor a rendőrséghez hiába fordul. De tudom, ön képtelen így gondolkodni.
    eSzeL

   2. Tisztelt Kovács Úr!
    Már egyszer valakinek írtam, lehet, pont Önnek, hogy Petőfi (Petrovics) Sándorral csak az merészeljen példálózni, aki legalább fele akkora magyar hazafi, mint a költőóriás volt! Ő amikor kellett, költő létére akár fegyvert is fogott hazájáért, Magyarországért. Ön pedig féligazságokkal próbál a zavarosban halászni. Az igazságot próbálja összemosásokkal eldugni. Vajon mit szólna ehhez, az Ön által idézett nagy magyar költő? Lehet. hogy Ön is – átvitt értelemben – a magyar borosgazdák nedűjét kóstolgatja rendszeresen, haszonélvezője jelen, egyáltalán nem dicső korunknak, azért áll időnként a hamisság és törvénytelenség védelmére?
    Köszönöm tanácsát, az újságokat igyekszem olvasni, pont ezért ez a véleményem. Azonban az is a véleményem, Ön vagy nehezen veszi észre a fáktól az erdőt, vagy „hivatásos véleményformáló”, de lehet, hogy csak egyszerűen elégedett haszonélvezője ennek a gyalázatos kornak. Ha utóbbi, akkor helyszínt tévesztett.
    Tisztelettel
    Nagy Péter

 8. RE:kovács jozsi
  jozsikám nem lenne rossz ha megtanulnál ragozni.

  (Két sort, egyben egy gusztustalan videót töröltem – Híradmin)

  Ne feledd a kutyán élő tetűből nem lesz kutya, a MAGYAROKON élősködő zsidobol nem lesz MAGYAR.
  De ez látszik a hozzászólásaidból is.

  sakter

  Ui: Ez a te olvasmányod:
  http://api.ning.com/files/NzHuMDy54QApmuj2vB*FdqOfNCHf2bm0MVr7kp*yg5rB0C6ZebSc*UKvVJTa8x-mnEOjmPAS0bBRWJs*n7HlyGwSkZWQsJzm/Abiolgiaizsid.pdf
  Csak,hogy tud,hogy ki vagy………………

  Kedves olvasónk! Elég volt már a gusztustalankodásból,… Vagy válaszoljon meg normális hangnemben, vagy hallgasson, ha erre képtelen. . Híradmin

 9. Tisztelt Híradmin!
  Természetesen szíve joga törölni bármelyik hozzászólást, illetve hozzá szólás részt.
  Bár egy nép megismeréséhez, hozzá tartozik az egymás közti viselkedésük, dokumentálása, és ezen dokumentumok mindenki számára hozzáférhetővé tétele. És ez a film pont ilyen dokumentum!
  Nem én készítettem, ők készítették saját magukról, és hogy gusztustalan? Igen az! De tőlük csak erre lehet számítani.
  (https://www.youtube.com/watch?v=jyQtVg5P0OM)
  És az én véleményem szerint minden iskolában kötelezően be kéne mutatni, mondjuk 14 élet év felet, mert ha ezek a katonáknak nevezett terroristák ilyen viselkedésre ragadtatják magukat egymással szemben, milyenek az úgynevezett ellenséggel. Mert azt ugyan tudjuk, látszott például a 2006-os események során, de ezeket a képeket és videókat sem mutogatják mindenűt, mint ahogyan ezt a a törölt videót sem. Vagy ezt sem: https://www.youtube.com/watch?v=a8tQJAhILm8
  Mert a 2006-os események egyenes következménye lehet a következő videó Magyarországi forgatása. És ennek elkerülése miatt meg kell akadályozni a nemzetünket gyalázó hozzászólók provokációit.
  És ez a másik része a dolognak a fizetett provokátorok jelenléte ezen az oldalon. Ez a kovács – fispán………………… meg még egy pár parazita aki direkt szítja a gyűlölködést a zsidok ellen, hogy legyenek szaftos válaszok amelyre „méltó” képen válaszolhatnak a paraziták. Talán ezeket kéne korlátozni, mert könnyen ez lehet belőle:
  http://harcunk.info/index.php/hirek/260-a-zsido-vedelmi-liga-katonai-mar-embereket-rabolnak-el
  És gondolom nem kíván asszisztálni ezeknek a parazitáknak.
  Tisztelettel sakter

  1. Azt hiszem nem éri nagy veszteség az oldalt, ha a zsidó foglalkozású sakternek nem válaszolok az undormányaira.

   Kovács József

 10. Elképesztő a hangnem amelyet sakter és eszel urak megengednek maguknak. Vajon mennyit kapnak a MAZSIHISZ-TŐL ezért? Átalányban fizetik magukat vagy karakterenként? A maguktól kiragadott idézetekkel találkoztam már több fórumon. Talán ha a 6. osztályig eljutnának…

  TIBOR DOBSZAI

 11. Gusztus kérdése, ki mitől undorodik.

  Én speciel a megszállóktól, akárkik is azok, török, tatár, német, szovjet, kannibál törzs, gyarmatosító, vagy akármelyik népség, amelyik saját kultúráját és hatalmát akarja ráerőltetni egy számára vadidegen népre.

  Márpedig, amit manapság globalizációnak neveznek, az egyáltalában nem a különböző kultúrák közös nevezője olyan formában, hogy közben sajátját valamennyi nép töretlenül megtarthatja, hanem egy nagydézsás mosogatólé, amiben mostanra már az összes edényt elmosogatták. Tréfli! Tejespohár piszka a disznótoros káposztalével alaposan összemosva.

  Csatornaszenny!

  Úgy gondolom, hogy a kóser kultúra kedvelőinek sem lehet valami nagy élvezet iszogatni belőle. Persze, tudom, akik erőltetik, azok disznónak (gójoknak, gyauroknak, „náciknak”… stb.) tekintenek mindenkit.

  Dienes Erzsébet

 12. re:kovács-dobszai
  A tények makacs dolgok!
  Nem kell válaszolnod, mert érdemben úgy sem tudsz hozzátenni, a tények elismeréshez,meg nincs gerincetek.
  Gyalázkodni meg úgy gyalázkodhatsz, ahogy csak bírsz, mert nem az a kérdés,hogy mit mondasz, hanem az, hogy ki mondja.
  Különben csak munkaidőben leveleztek?
  Mennyi a fizetése a provokátoroknak?
  Megéri?
  sakter
  🙂

 13. szevasztok!

  Elolvastalak bennetek – érdekes vita volt – ami egy célt szolgált a pici reklámját. Akár negatív akár pozitív értelemben.
  Egyet tudnotok kell – a két gondolkodás és életmód összeugrasztása mellett – azt, hogy míg az egyik a nap minden percében azon gondolkodik, hogy hogyan sarcoljon bennünket adó és büntetés útján – addig a másik védekezik ellene – De ennek nem így kellene lennie.

  Az aktuális témához -, hogy senki ne sértődjön meg – mind kettőtök- nek igaza van –
  mert pl. házőrző kutyát az ész azért – szerez be, hogy a házát őrizze – nem kéne külön megmagyarázni – ha a betolakodó betolakszik ennek ellenére és megharapja ha nincs kiírva, hogy a kutya harapós akkor megbünteti a másik gondolkodó –

  holott tisztába kell lenni azzal a ténnyel ,hogy a kutya harap –

  amikor muszáj neki..

  ÉRTITEK – A HARC MINDEN SIKÓN A KÉT ELLENTÉTÉ KÖZÖTT AMI SOHA NEM LESZ EGYENSÚLYBAN!

  megvédhetem MAGAM – IGEN A TÖRVÉNYES KERETEKEN BELÜL!

  CSAK AZ A BAJ, HOGY A JÁTÉKSZABÁLYOKAT ELLENSÉGEINK ÍRJÁK NEKÜNK!
  EGYENLŐRE!
  id. Kiss László
  ui:
  az én véleményem ismételve – ha én vetek és azt más akarja érdemtelenül le aratni MEGÖLÖM!
  ÉRTED TE BAROM!

  1. Sajnálom kedves id. Kiss László, de egyáltalában nincsenek ma már játékszabályok!

   Egyszerűen KÖTELEZŐ a paraolimpia sportolóinak megadni minden előnyt, amivel csak ők szakíthatják át a célszalagot a többi versenyző előtt.

   És van pofájuk felzárkóztatásnak nevezni az ilyen versenykövetelményt.

   D.E

   1. Kedves Erzsébet!
    ISMERET UTÁN JÖN A TETMERET!

    Az első szellemi, míg a másik fizikai világban érzékelhető – szabály van, mind kettőben.
    Kérlek, hogy értsd nézd meg ezt a filmet és persze a többit első és második stb. részeket is.

    (http://www.youtube.com/watch?v=rn2cxN5vaLE)

    Legenda – monda – mese ? Meg stb. NEM! Mert a MER az a MER! Akár is akár tet – mindenhogyan ét – az azzal táplál, és az érvényesül, amelyiket táplálod az ÉL! Nem ál, de álmos , de hal, és hall mert éber mindig minden pillanatban.

    Véletlen? Nem. Mert véletlenek nincsenek, mert minden mindennel összefügg!

    2014-01-07 írom e sorokat 03:44 órakor ezt írták:
    https://kuruc.info/r/2/122332/
    2014.január 6-án

    Én írtam 2014. január 5-6 – nem tudom már
    Ez ekkor érkezett hozzám:
    [Új hozzászólás] Bűn az önvédelem?
    Beérkező levelek
    Csillagozd
    „Nemzeti InternetFigyelő”
    2014. január 6. 12:42

    Új hozzászólás itt: Nemzeti InternetFigyelő

    Dienes Erzsébet hozzászólt ehhez: Bűn az önvédelem?.

    in response to László Kiss:

    szevasztok! Elolvastalak bennetek – érdekes vita volt – ami egy célt szolgált a pici reklámját. Akár negatív akár pozitív értelemben. Egyet tudnotok kell – a két gondolkodás és életmód összeugrasztása mellett – azt, hogy míg az egyik a nap minden percében azon gondolkodik, hogy hogyan sarcoljon bennünket adó és büntetés útján – addig a másik […]

    Sajnálom kedves id. Kiss László, de egyáltalában nincsenek ma már játékszabályok!

    Egyszerűen KÖTELEZŐ a paraolimpia sportolóinak megadni minden előnyt, amivel csak ők szakíthatják át a célszalagot a többi versenyző előtt.

    És van pofájuk felzárkóztatásnak nevezni az ilyen versenykövetelményt.

    D.E
    Szóval ugye értitek!

    Idézem azt az írásom is:

    szevasztok!

    Elolvastalak bennetek – érdekes vita volt – ami egy célt szolgált a pici reklámját. Akár negatív akár pozitív értelemben.
    Egyet tudnotok kell – a két gondolkodás és életmód összeugrasztása mellett – azt, hogy míg az egyik a nap minden percében azon gondolkodik, hogy hogyan sarcoljon bennünket adó és büntetés útján – addig a másik védekezik ellene – De ennek nem így kellene lennie.

    Az aktuális témához -, hogy senki ne sértődjön meg – mind kettőtök- nek igaza van –
    mert pl. házőrző kutyát az ész azért – szerez be, hogy a házát őrizze – nem kéne külön megmagyarázni – ha a betolakodó betolakszik ennek ellenére és megharapja, ha nincs kiírva, hogy a kutya harapós akkor megbünteti a másik gondolkodó –

    Holott tisztába kell lenni azzal a ténnyel, hogy a kutya harap –

    Amikor muszáj neki..

    ÉRTITEK – A HARC MINDEN SIKÓN A KÉT ELLENTÉTÉ KÖZÖTT, AMI SOHA NEM LESZ EGYENSÚLYBAN!

    Megvédhetem MAGAM – IGEN A TÖRVÉNYES KERETEKEN BELÜL!

    CSAK AZ A BAJ, HOGY A JÁTÉKSZABÁLYOKAT ELLENSÉGEINK ÍRJÁK NEKÜNK!
    EGYENLŐRE!
    id. Kiss László
    ui:
    az én véleményem ismételve – ha én vetek és azt más akarja érdemtelenül le aratni MEGÖLÖM!
    ÉRTED TE BAROM!

    Ide írtam:
    http://internetfigyelo.wordpress.com/2013/12/28/bun-az-onvedelem/#comment-31250

    Befejezve:

    Nem mindegy fonalat vagy a vonalat írom – most olvasom a :
    T.O. ÖLD, AHOL ÉRED c. könyvet – annak 5. oldalán olvasom:
    „…”A rendőrségnek kellene közbeavatkoznia. Ha lelkiismeretlen és felelőtlen üzletemberek emberéletek veszélyeztetésével akarnak busás haszonhoz jutni, a társadalomnak kell közbelépnie.”…” Ehhez mit szólsz?
    – Boissy letette az újságot, az orra hegyére húzta a szemüvegét , és Albert-ra nézett.
    – – Semmit….”

    Szóval ezvan – ÉRTED ÉRTEM ÉS MINDANNYIUNKÉRT:
    E Z V A N !

    Id. Kiss László
    Bázakerettye, 2014-01-07 04:04 óra-KOR!

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: