KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Brit miniszter: Egy kib****tt vadászgépet sem tudunk adni Ukrajnának

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Rishi Sunak támogatná Ukrajnát, de úgy tűnik, a brit kormányban egyesek részéről kételyek övezik ezt az elképzelést.

Szerdán Londonba utazott Volodimir Zelenszkij, ahol Rishi Sunak brit miniszterelnökkel tárgyalt. Az ukrán elnök Londonban vadászgépeket követelt, hogy védekezhessen Oroszország ellen, Sunak ezzel kapcsolatban azt ígérte: utasítja a védelmi minisztert, Ben Wallace-t, hogy vizsgálja meg annak lehetőségét, hogy a brit légierő tud-e Typhoon vadászgépeket biztosítani az ukránok számára.

Az inews brit portál azonban kormányzati körökből úgy értesült, hogy a brit kormány sem biztos abban, hogy a vadászgépek átadásával megváltoztathatják a háború kimenetelét. Sőt, a kormány egyik, meg nem nevezett minisztere azt nyilatkozta a portálnak erről:

egy k***szott vadászgépünk sincs, amelyet át tudnánk adni”.

Az inews megjegyezte, hogy a brit légierőnek több mint 130 Typhoon vadászgépe van, amelyek közül harmincat 2025-ben terveznek kivonni a forgalomból. A teljesített repülési idejüket figyelembe véve azonban ezek a gépek még valójában alkalmasak lesznek a szolgálatra 2025 után is, tehát elképzelhető, hogy ezeket átadják Ukrajnának, ha megszületik a döntés.

Hozzátették azt is, az ukrán pilóták kiképzése ezeknek a vadászgépeknek a használatára több hónapot vehet igénybe. Ahhoz pedig, hogy a britek átadják a gépeket, valószínűleg szükség lesz arra, hogy a többi nyugati állam (ezen belül minimum az amerikaiak és a németek) is elkötelezze magukat ugyanebben az ügyben.

Mandiner

Kiemelt képen: Rishi Sunak és Volodimir Zelenszkij 2023. február 8-án / yahoo movies

Ez is érdekelheti:  Bayer Zsolt "ócska, aljas, undorító, szar alaknak” nevezte Magyar Pétert

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük