BREAKING: FEGYVERES MERÉNYLETKÍSÉRLET TRUMP ELLEN – A MERÉNYLŐT LELŐTTÉK (VIDEÓN A LÖVÉS PILLANATA)
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Börtönre ítélték Bródy János fiát Amerikában: bankrendszert tört fel, pénzt utalt magának

San Franciscóban bíróság elé állították, majd két év börtönre ítélték Bródy János fiát, Dánielt. A vád szerint a fiatal informatikus bosszúból feltörte az őt alkalmazó bank rendszerét, miután kirúgták – írja a Bors.

Kattant a bilincs Bródy János gyermekének kezén, miután az amerikai bíróság bűnösnek találta három vádpontban. A zenész 38 éves fia szándékosan, bosszúból megrongálta a bank számítógépes rendszerét, miután a pénzintézet kirúgta őt.

Bródy Dániel a neves San Franciscó-i pénzintézet, a The First Republic Bank alkalmazottja volt egészen addig, amíg ki nem derült, hogy a belső rendszerhez csatlakozó védett gépéhez csatlakoztatott egy olyan adathordozót, melyen pornográf tartalom volt. A cég biztonsági osztálya ezt észlelve azonnal fegyelmi eljárást indított, és hamarosan meg is váltak az alkalmazottól.

Ő azonban fajtajelleges módon úgy döntött, hogy bosszút áll az egykori alkalmazóin. Nem is akárhogy! A San Francisco Chronicle beszámolója szerint Bródy János fia a kirúgását követően nem adta le a céges laptopját, hanem hazavitte, majd törölte róla a bank kódtárait, rosszindulatú szkriptet futtatott a naplók törlésére, gúnyolódásokat hagyott a bank kódjában a volt kollégák számára, és más banki alkalmazottaknak adta ki magát azzal, hogy munkameneteket nyitott a nevükben.

A vádiratban az is szerepel, hogy e-mailben elküldött magának egy saját bankkódot több mint 5000 dollár értékben. Az ügyészek szerint a bank rendszereiben okozott kár teljes költsége legalább 220 621 dollár, vagyis több mint 70 millió forint – derül ki az amerikai ügyészség közleményéből.

A 38 éves férfi ellen már az év eleje óta tart a vizsgálat, az első tárgyaláson, 2023 áprilisában bűnösnek is vallotta magát, az ítélet azonban csak most született meg. Ennek értelmében 24 hónapnyi börtönbüntetésre ítélték, valamit arra is kötelezték, hogy fizessen meg 529 ezer dollár, vagyis 182 millió forintnyi dollárt – számolt be az esetről a CBS News.

Ez is érdekelheti:  A legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenöt vármegyére szombat éjfélig

Bródy János fia 2014 környékén költözött Amerikába, az informatikai főiskola elvégzése után. Az informatikusként dolgozó szakemberről többször is büszkén nyilatkozott a hírhedt apja. Az egyik napilapnak korábban azt mondta: „Dani tartja rendben a számítógépem, ugyanis van egy program, amelynek segítségével San Franciscóban át tudja venni a budapesti komputer feletti irányítást.”

kuruc.info

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük