KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Bakondi György: egyre erőszakosabbak a migránsok és az embercsempészek

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Jelentős változás történt a migránsok és az embercsempészek viselkedésében, egyre erőszakosabban lépnek fel – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Bakondi György hangsúlyozta: ez az erőszakos fellépés nyomatékosítja azt a magyar kormányzati álláspontot, hogy nem menekültek, nem felelnek meg a menekültté nyilvánítás kritériumainak azok, akik erőszakosan, bűnözők segítségével, okmányok nélkül, tisztázatlan célból próbálnak bejutni az Európai Unióba.

Az erőszakos fellépés tipikussá vált a magyar határon, a balkáni útvonal többi országában, de a spanyol határon is tapasztalják – ismertette.

Kifejtette: 2015 óta nincs változás az EU migrációs politikájában, nem támogatják azokat az intézkedéseket, amelyeket egyes nemzetállamok a határaikon megtesznek. Ugyanakkor az utóbbi időben már uniós tisztségviselők is beszélnek arról, hogy az emberkereskedelem és az embercsempészés ellen fel kell lépni.

Felidézte, hogy a közelmúltban megtartott magyar-osztrák-szerb csúcstalálkozók központi témája az illegális migráció elleni közös küzdelem volt.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója kiemelte: az uniós belső határforgalom ellenőrzésének visszaállítása helyett a külső határok megerősítése a megfelelő megoldás.
Magyarország 2015 óta őrzi a déli határt, ennek összköltsége elérte az 1,6 milliárd eurót, ennek 1 százalékát térítette meg eddig az EU – mondta Bakondi György.

Kiemelt kép: police .hu / archív

Ez is érdekelheti:  Iszlamista támadás történt egy ausztrál bevásárlóközpontban - többen meghaltak (videók)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük