KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az RT szerint bizonyítható, hogy az ukránok nem találtak gyilkosságokra utaló jeleket Bucsában a bevonulásukkor 📺

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az RT birtokába jutott telefonhívási jegyzőkönyvek szerint, amikor az ukrán biztonsági erők és nyugati újságírók bejutottak az oroszok által kiürített kijevi régió északnyugati részeire, így Buchába, nem találtak emberi jogi visszaélésekre utaló jeleket.

A helyiek azt mondták az újságíróknak, hogy az orosz csapatok élelemmel látták el őket és jól bántak velük. Eközben egy ukrán tisztviselő éppen arra panaszkodott, hogy saját milíciájuk mindent kifosztott, amit csak tudott.

Egy sor műholdas telefonhívásból ugyanakkor kiderül, hogy egy riporter, akit csak „Simonként”emlegettek elmondja kollégáinak, hogy ellátogatott Borodjankába – egy Buchától körülbelül 25 kilométerre északnyugatra fekvő városba –, ahol „egyáltalán nincsenek holttestek az utcákon”, azzal ellentétben, amit vártak.

A várost „szétlőtték, de jogsértésekre egyáltalán nincs bizonyíték” – mondja Simon, akinek a csoportja több lakost is megkérdezett, akik azt mondták, hogy az orosz csapatok nagyon barátságosak voltak, ételt, vizet és egyéb ellátmányt adtak nekik.

„Nem tudom, miről beszélt az ügyész, de semmi ilyesmit nem láttunk. Egészen más a helyzet”

mondja Simon kollégáinak. Egy francia újságíró látta ugyan egy gránátbecsapódás miatt meghalt ember holttestét, de az „nem kivégzés volt”.

A tudósító azzal fejezi be a hívást, hogy visszamegy Buchába, hogy

„megpróbáljon még több bizonyítékot találni a kívüli gyilkosságokra, de itt ennek semmi jele”.

Ukrajna azzal vádolta Oroszországot, hogy több mint 400 civilt gyilkolt meg Bucsában, mielőtt a múlt héten visszavonult a Kijev melletti városból. Az Egyesült Államok és szövetségesei minden kritika nélkül elfogadták Kijev állításait, amire hivatkozva, újabb szankciókat vezetnek be Oroszországgal szemben. Moszkva azonban határozottan visszautasította a vádakat, mondván, hogy az orosz csapatok március 30-án kivonultak a városból, és az ukránok csak négy nappal később, az ukrán biztonsági erők és a tévéstáboknak a városba érkezése után jöttek elő a gyilkosságok vádjával.

Ez is érdekelheti:  A szervilis lengyel külügyminiszter így riogat

Egy másik lehallgatott hívás az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SBU) két tisztviselője között történt, amelyben a Buchától mintegy 60 kilométerre északnyugatra fekvő Kukhari település helyzetét taglalja – és persze ez is ellentétes a Kijevből és a NATO-tól érkező média narratívájával.

Ebben a beszélgetésben az hallható, hogy egy bizonyos Szergej Anatoljevicsként nevesített személy beszél – aki SBU egyik tisztviselője – egy Lesogor nevűvel, aki az „orkok” kifejezést használta az oroszokra. Így fogalmazott:

„Március 24-től április 3-ig tartott, míg kiszorítottuk innen az „orkokat”. Miután az őket kiszorító egység továbbment, Malinból érkezett területvédelmi egység portyázott. Kifosztottak mindent, amit csak tudtak, betörtek ép ajtókat, behatoltak az épületekbe, széfeket törtek fel, majd a rablott holmikkal jól megtömték az autóikat. Mindent elloptak, amit csak mozdítani tudtak – teszi hozzá.
„Kiderült, hogy a „moszkálok” semmit sem vittek el, de a mieink bementek és mindent kifosztottak”

mondja Szergej Anatoljevics, egy másik, a „moszkálok” becsmérlő kifejezést használva az oroszokra. Malin egy közeli város Kukharitól délnyugatra, amely az ukrán hadsereg ellenőrzése alatt áll.

Amikor Lesogor megkérdezi, melyik egység fosztogatott, Anatoljevics azt válaszolja, hogy senki sem tudja.

„Egyesek szerint volhíniai, mások szerint valaki más” mondja egy nyugat-ukrajnai régióra utalva.

Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel a mindig “demokratikus” EU-ban az üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

Kapcsolódó:

Videó: életre kelnek a “bucsai mészárlás” áldozatai, ahogy távolodik a kamera 📺

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük