KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az orosz hadsereg befejezte Artyomovszk/Bahmut operatív bekerítését

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz hadsereg befejezte Artyomovszk (ukránul: Bahmut) operatív bekerítését – közölte a Pervij Kanal csatornával Apti Alaudinov, az Ahmat különleges erők parancsnoka és az LNR Népi Milícia 2. hadtestének parancsnokhelyettese.

“Az ellenség szinte minden előrenyomulási útvonalát elzárták már. Egy útvonal maradt, ahol még többé-kevésbé mozoghatnak, és az már nagyrészt a mi ellenőrzésünk alatt áll” – mondta a katonatiszt.

Szerinte Kijev további ukrán-egységeket próbál átcsoportosítani Artyomovszkba.

“Ebben nem túl sikeresek, mert már a megközelítések során is kezdenek veszteségeket szenvedni” – hangsúlyozta Alaudinov.

Mint Gyenisz Pusilin, a DNR megbízott vezetője rámutatott, a Wagner-csoport harcosai most a városban harcolnak. A minap alapítója, Jevgenyij Prigozsin hangsúlyozta, hogy Artyomovszk felszabadításának célja az ukrán csapatok támadó akcióinak akadályozása bármely irányban.

Ma Pusilin tanácsadója, Igor Kimakovszkij azt mondta, hogy Kijev kénytelen átcsoportosítani erőit Artyomovszk közeléből Ugledarba (ukránul: Vuhledar), ahová orosz csapatok vonultak be. Elmondása szerint a harcosok a város külterületén sáncolták el magukat.

Artyomovszk a DNR Kijev által ellenőrzött részén, a nagyvárostól, Gorlovkátó (ukránul: Horlivka) északra található. Fontos közlekedési csomópont a donbásszi ukrán csapatok ellátása szempontjából.

Február 24. óta különleges katonai művelet folyik Ukrajnában. Vlagyimir Putyin végső céljának Donbassz felszabadítását és az Oroszország biztonságát garantáló feltételek megteremtését nevezte.

Orosz Hírek

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor: A migrációs paktum egy újabb szög az EU koporsójában

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük