KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az önálló gondolkodásért: Gyurcsány-Orbán retró 2006

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

gyurcsany.orbanMég pár nap és újra leteheti Magyarország népe a voksát – a szokásos négyévenkénti cirkusznak megfelelően – az általa színpatikusnak tartott politikai szerveződés mellett. 

Ez így nagyon szépen is hangzik. Ez a demokrácia – mondják. A gondolkodó emberben azonban nagyon sok kérdőjel merül fel azzal a demokráciával kapcsolatban, amelynek az elmúlt 24 évben az ország népe szenvedő alanya volt. Kik-ki mérlegelhet, hogyan változott meg az élete, mennyire biztos a megélhetése, van-e jövőképe mind önmagának, mind gyermekeinek. Szép ígéretek, nagy szólamok, majd homlokegyenest más realitás. Eddig legalábbis ez jellemezte az elmúlt 24 év választásait követő időszakokat. A választópolgár csak addig volt érdekes, míg le nem adta a szavazatát. Ha a vesztesre, akkor a vesztesre, ha a győztesre, akkor a győztesere, de mint egyszerű magyar választó – ha csak nem volt „csókos” a győztesek oldalán – alaposan megfizette döntésének az árát, teljesen mindegy, ki mellé állt.

Négyévente tavasszal eljő hát a Nagy Ígérgetések Kora. Nevezzük csak NÍK-nek. Hogy ki mekkorát ígérgetett (nevezzük néven: hazudozott), ma már szinte senkit nem érdekel. Pedig nagyon is oda kellene figyelnünk és tanulnunk kellene hibáinkból. Három nagy bajunk is van, ami miatt igen gyakran rosszul döntünk. Az egyik a feledékenység, a másik a közöny, a harmadik pedig az, amit nagyon sok emberből kiirtott a média: az önálló gondolkodás hiánya. A sorsunkról, a jövőnkről döntünk április 6-án.

Hogy a feledékenységből egy kicsit „visszavegyünk” felidézzük most a két nagy rivális 2006-os tv vitáját. Higgyék el, érdemes újranézni, pláne abból a meggondolásból, hogy egyelőre úgy tűnik 2014-ben, ilyen nem lesz. Vajon miért? Esetleg valaki nagyot bukhatna rajta? Tessenek gondolkodni, innentől kezdve Olvasóinkat önálló gondolkodásra kényszerítjük!

[youtube=http://youtu.be/2AFIWG7wuE0]

Nemzeti InternetFigyelő

0 thoughts on “Az önálló gondolkodásért: Gyurcsány-Orbán retró 2006

 1. Mi, letehetjük voksunkat. Gy. Ferenc mostani, 2014-es kijelentése szerint pedig Orbán úr Budapesten vagy akár Világoson tegye le a fegyvert. Rendkívül árulkodó megjegyzés, mint ahogy az is, hogy az előző választás 2010. április 11-én volt, a muhi csata évfordulóján. Csak úgy, eszembe jutott, mert önállóan szoktam gondolkodni.

 2. Ilyen, amikor a szélhámos elmebeteg Orbán emberére talál egy máik szélhámos elmebeteg képében. Köpni nyelni nem tudott. Nem csoda, hogy azóta se mer vitázni senkivel.
  Elég szégyen az országra nézve, hogy a magyarok döntő többsége kizárólag ilyen szarházi hasbeszélő vezetőkre vágyik, nem értelmes emberekre. Ezeknek nyalja a picsáját és rajong értük. Köpedelem.
  üdv. Aranyapa

 3. Ez a „vita” szánalmasra sikeredett,és igy utólag-mégegyszer megnézve IS- ugyanaz az érzésem!Talán ebből kiindulva nem lesz „vita” a választás előtt,utánna meg minek?
  A muhi csata évfordulója után azért nem árt azt sem tudni,hogy : A „nagy menetelés” 2014.március 29-én – Mátyás király megkoronázásának (1464.március 29.) 550.évfordulóján!!!!
  -mig az „Együtt az ország-2014.április 6” (vagyis a „választás napja)-Mátyás király halálának (1490.április 6.)-a magyarság számára szomorú napon-az 524.évforduló napján lesz!
  „Meghalt Mátyás,oda az igazság!”
  Évaanyu

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: