KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az Egyesült Államok üdvözölte az Európai Unió bővítéséről hozott döntéseket

Az Egyesült Államok történelmi pillanatnak tartja Európa és a transzatlanti kapcsolatok szempontjából az Európai Tanács ülésén az Európai Unió bővítéséről hozott döntéseket – közölte a washingtoni külügyminisztérium pénteken.

A külügyi szóvivő, Matthew Miller által jegyzett közlemény szerint az Egyesült Államok üdvözli a döntéseket, amelyek erőteljes megerősítésként szolgálnak az Európai Unió tagjelöltjei, illetve a tagjelölti státuszra várakozó országok számára az európai jövőt illetően.

„A csatlakozási tárgyalások megnyitása Ukrajnával és Moldovával, valamint a tagjelölti státusz megadása Georgia számára, és a csatlakozási tárgyalások elindítására vonatkozó ígéret Bosznia-Hercegovinával, amikor teljesíti a szükséges feltételeket, reményt és ösztönzést jelent ezen országok és polgárai számára a szükséges reformok folytatásában”

– fogalmaztak az amerikai közleményben, hozzátéve, hogy az Egyesült Államok erőteljesen támogatja az Európai Unió bővítési folyamatát.

 

Kiemelt képen: Matthew Miller külügyi szóvivő / Fotó: printscreen / YouTube

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük