Amerikai tanács Zelenszkijnek: mondjon le és meneküljön el Ukrajnából

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Zelenszkij napjai megvannak számlálva és jobban tenné, ha lemondana és elmenekülne az országból.

Scott Ritter volt amerikai hírszerző azt javasolta Volodimir Zelenszkijnek, hogy meneküljön el Ukrajnából, amíg nem késő. Ezt a Danny Haiphong YouTube-csatornának adott interjújában jelentette ki, amelyről a Lenta számolt be.

„Azt tanácsolnám neki, hogy önként mondjon le és meneküljön el az országból a felesége és a gyermekei érdekében”

– mondta, megjegyezve, hogy még mindig megteheti. Ellenkező esetben azonban fennáll a veszélye annak, hogy Zelenszkij magára vonja azoknak a tiszteknek a haragját, akik elárulva érzik magukat az elnök alkalmatlansága miatt – figyelmeztetett a szakértő.

Ritter úgy véli, hogy Zelenszkij napjai meg vannak számlálva. Egyebek mellett arra mutatott rá, hogy Kijev szövetségesei egyre kevésbé hajlandóak már katonai segítséget nyújtani az ukrán fegyveres erőknek, Kijev ugyanakkor vonakodik párbeszédet folytatni Moszkvával, és a lakosság, a polgárok is egyre elégedetlenek az országban tapasztalható korrupció mértékével.

Korábban Ritter azt mondta, hogy Ukrajna a Nyugattól való félelem miatt nem lesz képes leállni az ellentámadás folytatására tett kísérleteivel. Szerinte Washingtont nem érdeklik az ukránok veszteségei. A szakértő rámutatott, hogy ezzel Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csapdába esett. A hírszerző szerint az ukrán vezetőnek eredetileg sem lett volna szabad belekeverednie ebbe a konfliktusba.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Volodimir Zelenszkij / Fotó: REUTERS/Evelyn Hockstein/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük