KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Amerikai képviselő: az USA fejezze be az ukrán hadsereg finanszírozását

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Egyesült Államoknak fel kell hagynia azzal, hogy dollármilliárdokat küldjön Ukrajna hadseregének megerősítésére – jelentette ki Matt Gaetz republikánus képviselő hétfőn a képviselőházban tartott beszédében. Joe Biden elnököt és mindkét pártot bírálta, mondván, hogy az ukrajnai konfliktus csak a katonai vállalkozóknak kedvez.

“Holnap Biden elnök azt fogja mondani, hogy mennyivel többet kell tennünk Ukrajnáért”

– mondta Gaetz, hozzátéve, hogy a folyamatban lévő ellenségeskedések csak az amerikai hadiipar zsebét tömik.

“A védelmi vállalkozóknak szükségük van arra, hogy valahol háború legyen. Akár az ISIS, a tálibok, az Azov zászlóalj vagy a feketepiac kezébe kerülnek a fegyverek” – mondta Gaetz.

Az, hogy Washington végtelen mennyiségű fegyverekkel támogatja Ukrajnát, nem vet véget a háborúnak, hanem csak “meghosszabbítja az öldöklést”

– mondta.

Egy komoly nemzet soha nem hagyná, hogy külföldi érdekek külföldön vagy sajátos érdekek otthon diktálják a külpolitikáját.

“A Sinaloa-hegységben élő banditák több amerikait bántanak, mint az [orosz] férfiak a Krímben”

– mondta Gaetz, hozzátéve, hogy a konfliktus haszna a normális amerikaiak számára “nem világos”.

Sajnálkozott, hogy külföldiek jöttek Washingtonba, “hogy kioktassanak minket arról, hogy a választóink pénzét egy több ezer kilométerre lévő konfliktusra költsük” – utalva ezzel Volodimir Zelenszkij ukrán elnök decemberi látogatására az amerikai Capitoliumban.

Azzal vádolta Bident, hogy mindent megtesz egy Oroszországgal vívott nukleáris háború kiprovokálása érdekében, és felszólította a Fehér Házat, hogy diplomáciai úton keressen megoldást.

Biden január végén 31 amerikai gyártmányú M1 Abrams harckocsit ígért Ukrajnának, de azt mondta, hogy Washington nem küld F-16-os vadászgépeket. Gaetz megjegyezte, hogy a Lockheed Martin, a harci repülőgép gyártója felpörgeti a gyártást, arra számítva, hogy hamarosan “harmadik féltől származó átadásra” kerülhet sor Kijevnek.

Ez is érdekelheti:  Megtagadott vértanúk... avagy, szégyelljétek magatokat! - Megemlékezés helyett...

A harckocsiszállításokról kérdezve Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője januárban azt mondta, hogy azok is “elégnek”, mint minden más fegyver a konfliktusövezetben.

Orosz HírekKiemelt képen: Matt Gaetz republikánus képviselő

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük