KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Cseh Oktatási Minisztérium iránymutatása az iskoláknak az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktusról

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Csehországban sem szűnik az Ukrajnában zajló konfliktussal kapcsolatos háborús hergelés. A céltáblán már ott vannak az iskolák és persze a diákok. A Cseh Oktatási Minisztérium a háború szellemében már meg is határozta azokat a direktívákat, amelyek mentén kell láttatni és foglalkozni az ukrajnai helyzettel.

A Cseh Köztársaság Oktatási minisztérium iránymutatást küldött az iskoláknak arról, hogyan tájékoztassák a diákokat az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktusról – számol be a Szent István Légiója Közösség.

Mit lehet tenni egy olyan tanárral, aki Putyint támogatja? Az orosz invázió támogatása akár három év börtönbüntetéssel is járhat, figyelmeztetett egy vezető állami tisztviselő, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy az ellen a tanár ellen, aki ilyet tesz büntetőeljárás indulhat. Ha az iskola igazgatója ilyen esetben ezt elmulasztja, akkor az iskola fenntartója megszüntetheti az igazgató és a tanár munkaviszonyát is.

Még szigorúbb fellépés, ha az iskola fenntartója nem lép a renitensekkel szemben

„Mi van akkor, ha az iskola alapítója semmit sem tesz, és az iskola továbbra is az oktatási tantervvel ellentétesen tanít?” ?!?!?! Az Oktatási Minisztériumnak vagy a regionális hivatalnak ezután törölnie kell az iskolát az iskolák és az iskolai létesítmények nyilvántartásából.

Mi a helyzet a másként gondolkodó tanulókkal?

A tanuló Ukrajnával szembeni megnyilvánulásának esetén, amennyiben az osztályfőnök nem rendszabályozza a diákot:

a figyelmeztetésben, vagy megrovásban kell részesíteni az osztályfőnököt és az igazgatót is.

Olyan tanuló esetében, aki már teljesítette a tankötelezettséget… az iskolából történő kizárás is lehetséges. Ha az iskola úgy ítéli meg, akkor a 15 év feletti tanuló ellen büntetőeljárás indulhat, és akár szabadságvesztésre is ítélhetik. Ha a 15 éves tanuló megismétli ezt a bűncselekményt, az iskolának értesítenie kell az OSPOD-ot („Gyermekjogi és Szociális Védelmi Hivatal”).

Ahogy a Cseh Oktatási Minisztérium fogalmaz:

ennek „meg kell védenie a tanulót saját családjának káros befolyásától, amely a társadalmunk által képviselt erkölcsi értékek ellenében neveli”.

 

NIF kommentár:

Mintha már átéltünk volna egy ilyen retorikájú korszakot, de biztosan vagyunk abban, hogy a csehek is. Azonban pillanatnyilag úgy tűnik, hogy mindezt ők nagyon elfelejtették.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: