KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Tucker Carlson a republikánus jelölteket faggatta Ukrajnáról (+videók)

Tucker Carlson a Fox News-tól való távozása óta első televíziós szereplésében Mike Pence, Tim Scott és Asa Hutchinson 2024-es jelölteket bírálta, amiért támogatják a Demokrata Párt Ukrajnának nyújtott korlátlan katonai támogatását.

Carlson pénteken a Blaze Media családi vezetői csúcstalálkozójának volt a házigazdája, amelynek során élő interjút készített három potenciális elnökjelölt-aspiránssal. A Washington által Ukrajnának nyújtott fegyverek és támogatások kitartó bírálójaként Carlson először Tim Scott dél-karolinai szenátort faggatta arról, hogy mit tenne másként.

“Miért nem sürgeti a békét?” – kérdezte Carlson. “Mi az a pont, ahonnan tudni fogjuk, hogy elértük a célunkat?”

Scott kitartott Joe Biden elnök gyakran hangoztatott álláspontja mellett: hogy bármilyen békeszerződés “korai” lenne, és hogy az USA-nak addig kellene tovább fegyvereznie Kijevet, amíg Kijev úgy nem dönt, hogy elérte a “győzelmet”.

Miközben ragaszkodott ahhoz, hogy az amerikai csapatokat soha nem szabad Ukrajnába vezényelni, Scott kijelentette, hogy “az orosz hadsereg gyengítése, “Amerika létfontosságú nemzeti érdeke”, és Oroszországot, Kínát és Iránt “a gonosz növekvő tengelyeként” emlegette, megismételve a George W. Bush-korszak GOP-jának (Republikánus Párt – szerk. megj.) egyik kedvenc beszédtémáját.

A következő a fellépő Asa Hutchinson volt arkansasi kormányzó volt.

Arra a kérdésre, hogy miért helyezné előtérbe az amerikai hadsereg bevetését Kína és Oroszország ellen, ahelyett, hogy az Egyesült Államok és Mexikó határát biztosítaná, Hutchinson Oroszországot a kérkéskörből kihagyva kijelentette, hogy a hadsereget “Tajvan szabadságának” megvédésére fogja használni.

Hutchinsont Mike Pence volt alelnök követte, akinek támogatói bázisát nagyrészt evangéliumi keresztények alkotják. Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek az ukrán ortodox egyház elleni fellépéséről kérdezték, Pence azonban ragaszkodott ahhoz, hogy kijevi tisztviselők biztosították őt arról, hogy szó sincs erőszakos fellépésről, és hogy az egyház “nagyon kis létszámú tagjait” “”vonták csak felelősségre” az “orosz ügy támogatásáért””.

Pence a továbbiakban azzal érvelt, hogy az ukrán hadseregnek még annál is több harckocsit kellene adni, mint amennyit a Biden-kormányzat eddig küldött.

Ez is érdekelheti:  Szijjártó: önkéntes lesz az uniós támogatás Kijevnek, Magyarország nem vesz részt benne

“Elnézést, alelnök úr” – vágott közbe Carlson. “Önt aggasztja, hogy az ukránoknak nincs elég amerikai tankjuk? A gazdaságunk leépült, az öngyilkossági ráta megugrott, a közterületeken a mocsok, a rendetlenség és a bűnözés exponenciálisan nőtt, és mégis az aggasztja, hogy az ukránoknak, egy olyan országnak, amelyet a legtöbb ember nem talál meg a térképen, nincs elég tankja?” – kérdezte csodálkozóan Carlson.

Miközben a közönség megtapsolta Carlsont, Pence azt válaszolta: “Ez nem az én gondom”.

A Carlson által megkérdezett jelöltek egyike sem áll jól a közvélemény-kutatásokban. A RealClearPolitics által összeállított legutóbbi felmérések átlaga szerint Pence 6,3%-on áll, Scott 3,2%-on, Hutchinson pedig 1%-on. Donald Trump volt elnök 53%-kal vezet, a floridai kormányzó, Ron DeSantis pedig 20%-kal áll a második helyen.

Trump többször megígérte, hogy rákényszeríti az ukrán és az orosz kormányt, hogy üljenek le és egyezzenek meg a békeszerződésről. “Ennek a konfliktusnak véget kell vetni” – mondta Trump egy pénteki nyilatkozatában, válaszul arra, hogy Biden behívta a tartalékos egységeket európai bevetésre. “Egyetlen amerikai anya vagy apa sem akarja, hogy a gyermekét Kelet-Európába küldjék meghalni. Békére van szükségünk”.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

Tisztelt Olvasók! A portál működtetéséhez nagyon nagy szükségünk van az Önök támogatására.

Kérjük Önöket, hogy a

DONATE

gombra kattintva segítsék anyagi hozzájárulásukkal működésünket!

A portál valóban független, anyagi támogatást semmilyen szervezettől, vagy politikai erőtől nem kapunk, ezért a legkisebb támogatásnak is örülünk.

Nagyon köszönjük!

 

Kiemelt képen: Mike Pence (j) Tucker Carlson moderátorral beszélget a családvezetői csúcstalálkozón Des Moines-ban, Iowa, 2023. július 14. © AP / Charlie Neibergall

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük