KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Fidesz felrúgja a hagyományokat: nem olvashatja elő a legfiatalabb képviselő az esküt

Ötven kiló sincs, mégis megijedt tőle a FideszÚjabb diszkrimináció éri a Jobbikot a Fidesz döntése nyomán: az Országgyűlés alakuló ülésén a hagyományokkal szemben nem olvashatja elő az esküt a legfiatalabb képviselő, Dúró Dóra. Bár mind a négy korjegyző jobbikos, a lehetőséget kisajátította a Fidesz, melynek 1998-ban nem volt fenntartása, hogy az MSZP-s Zuschlag János olvassa elő az esküt.

A 2006-os alakuló ülésen is Horváth János volt a korelnök, akkor így adta át a szót az MSZP-s Nagy László korjegyzőnek (akivel szintén nem volt baja a Fidesznek): „Az Országgyűlés hagyományainak megfelelően az eskü szövegét a legfiatalabb képviselő olvassa fel.” Néhány napja az fn.hu-nak nyilatkozva Horváth azt mondta, neki még nem szóltak, hogy változtasson a hagyományon, de lehet, hogy a hétfői frakcióülés után „elbeszélgetnek” vele arról, kit is jelöljön. A fideszes Lázár János korábban jelezte: „minden képviselőnek az az érdeke, hogy a magyar Országgyűlés megalakulása a Magyar Köztársaság közjogi hagyományaihoz méltó módon történjen meg”. Ennek ellenére a Fidesz végül azt az utasítást adta Horváth Jánosnak, hogy korelnökként vegye el a fiatalok kenyerét. Farkas Gergely, a második legfiatalabb képviselő a csütörtök délutáni egyeztetésen próbálta jobb belátásra bírni a fideszes Horváthot, aki azonban felsőbb pártengedély híján nem tudott engedni a méltatlan tiltásból.

„Nem az a fontos, ki olvassa elő az esküt, hanem, hogy ki az, aki betartja” – így reagált Dúró Dóra az őt ért diszkriminációra. A legfiatalabb képviselő fél órával az alakuló ülés előtt a Szent Korona előtt olvassa elő a Jobbik képviselőinek saját megfogalmazású esküjét, melyben a visszahívhatóságukat is vállalják.

barikad.hu

Ez is érdekelheti:  Tamás a Krímből: Az ukrán média hazugságairól, a közel-keleti helyzetről és a Patriotok teljesítményéről

Mementó 2006 emlékmű

 

Tisztelt Olvasók! A portál működtetéséhez nagyon nagy szükségünk van az Önök támogatására.

Kérjük Önöket, hogy a

DONATE

gombra kattintva segítsék anyagi hozzájárulásukkal működésünket!

A portál valóban független, anyagi támogatást semmilyen szervezettől, vagy politikai erőtől nem kapunk, ezért a legkisebb támogatásnak is örülünk.

Nagyon köszönjük!

 

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük