KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Egy hentes levele – döbbenetes vallomás arról, miket is eszünk valójában hús helyett

Ha az állításoknak csak a fele igaz, akkor is elképesztő, hogy miket etetnek meg velünk hús címén…

Egy (volt) hentes jóvoltából az alábbi levél kering a neten:

Az egyik szemem sír, a másik nevet. 1984 óta vagyok hentes, sok mindent láttam és sok helyen dolgoztam. Nem azért dolgoztam sok helyen, mert rossz hentes vagyok, csak az ott tapasztalt dolgokat nem tudtam összeegyeztetni a lelkiismeretemmel. Még csak annyit, hogy 10 éve nem vagyok a szakmámban. A lelkiismeretem miatt.

Húspótlók

10 évvel ezelőtt 3-féle adalékanyag létezett: a soluprat, a tejpor és a szójafehérje. Már ez elég volt nekem, hogy abbahagyjam. A régi hentesektől azt tanultam, hogy a kolbász (meg minden) húsból van. Ezzel nem érdemes vitázni!

A soluprat igen érdekes kémiai anyag. Az a tulajdonsága, hogy súlyához képest min. 10-szeres vízmennyiséget képes megkötni, sőt azt főzés, sütés, füstölés hatására sem engedi ki magából.

Miért kell ez az anyag? Hús helyett! Biztosan tapasztalt már olyat, hogy egy-egy felvágott után „megissza a londoni ködöt is”. Az anyag a belekben is működik, tehát még ott is veszi fel a folyadékot! Régebben a parizerbe és olcsóbb hentesárukba tették, de ma már mindenbe!

A tejpor jó anyag, de mit keres a szakmámban? Ez is húst helyettesít, mégpedig ezzel állítják be a fehérjetartalmat a receptúra szerinti mértékre.

A szójafehérje is húspótló, a magasabb árú termékekbe teszik, szintén a fehérjetartalom miatt. Tehát ha veszünk 2500 Ft/kg áron szalámit, akkor igazából egy kb. 500 Ft-os anyagot majszolunk jóízűen.

Műhús, műbél

Van még egy „kedvenc” anyagom, az emulgeálószer. Ó ez remek! Egyik fő funkciója a zsír megkötése, oly módon, hogy ne legyen látható! Tehát minél több zsír van egy felvágottban, annál több az emulgálószer benne! Ezt a szájpadláson érezhetjük legelőbb, amikor „fent ragad” a falat. Az elmúlt 10 év alatt az adalékanyagok arzenálja alakult ki.

Ez is érdekelheti:  Sértett, primitív, haszonleső és gazember politikusoktól hemzseg az EP bal térfele – és ez némileg azért meglepő

Tovább. A másik kedvenc, de ide tartózó témakör a: műbelek. A műbél színe, állaga alkalmas arra, hogy megtévessze a vásárlót. Pl.: egy jó barna színű virsliről azt gondoljuk, milyen jól meg van füstölve. Igen, míg le nem húzzuk a celofánt.

A húsipari termékek húsból, némi zsiradékból, valódi fűszerekből állnak, a készterméket a végén füstölik és/vagy főzik! Az összes többi max. 20% húst tartalmazó szemét! Mi a megoldás? Háznál kell vásárolni, vagy kis hentesnél falun. A multikat kerüljük.

„Megveszem, mert olcsó”… aki elsőre minden szemetet megvesz, mert olcsó, az ilyenkor megspórolt pénz 10-szeresét rákölti a gyógyszerekre meg a rákszűrésre.

Eddig a levél. Elszomorító.

 

Tisztelt Olvasók! A portál működtetéséhez nagyon nagy szükségünk van az Önök támogatására.

Kérjük Önöket, hogy a

DONATE

gombra kattintva segítsék anyagi hozzájárulásukkal működésünket!

A portál valóban független, anyagi támogatást semmilyen szervezettől, vagy politikai erőtől nem kapunk, ezért a legkisebb támogatásnak is örülünk.

Nagyon köszönjük!

 

http://tudnodkell.info/

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

6 thoughts on “Egy hentes levele – döbbenetes vallomás arról, miket is eszünk valójában hús helyett

  1. Ezek szerint Csányi Sanyi bácsi és családjának-ismerőseinek tagja e sikerrel gazdagodhattak meg, ráadásul úgy, hogy milliárdos visszanemtéritendő támogatásban részesültek, miközben nemzetünk polgárainak kiirtásában aktívan részt vettek. Nyereségesen!
    Azért arra is kíváncsi lennék, hogy a két évvel ezelőtti szegedi PICK szalámi gyárban milyen sztrájk volt, és az miképpen rendeződött! E bennfentes hírt a média elhallgatta. De miért?

  2. Sajnos tudjuk. Csak ki kell sütni egy városban vásárolt csirke combot. A szépnek tűnő hús, büdös és oly kicsire zsugorodik a sercegő olajban – hiába szórók bele egy kis sót, aminek kálium tartalmáról már nem is beszélek – , hogy elmegy az ember kedve, nemcsak az íztelensége miatt az evéstől. A többi húsárúval ugyanez a helyzet, különösen a multiknál. Hiába buknak meg hetente legalább egyszer, ugyanúgy árúsítják a romlott darált húst, az egérkakis, fóliázott csirkét és hosszan lehetne sorolni. Egyre többször jut eszembe Assisi Szent Ferenc egyik története, amikor a farkast rábeszélte, hogy legyen vegetáriánus. Egy hét múlva a keserves vonyításra kiment Ferencünk a városkapun túlra, ahol a farkas lesoványodva könyörgött, hogy mentse fel az ígérete alól, mert elpusztul. Nekünk viszont még ez sem adatik meg, mert tudatosan pusztítanak bennünket már a fertőzött növényekkel is.

  3. Én csak az erdélyi sót veszem, amiben semmi nincsen a són kívül. ugyanúgy összetapad és kis csomokká áll össze, mint gyermekkoromban a nagymamánál a kamrában Érdekes módon ezt a sót csak a tescóban láttam eddig, pedig a tescóban elég sok mű élelmiszer kapható, de érdekes módon nyulat, magyar bontott nyulat is lehet kapni, amiben eddig nem csalódtam. felvágottat egyáltalán nem veszek,kolbászban is csak tóalmási szürke marha kolbászt. Most, hogy a kanadai szabadkereskedelmi egyezményt a magyar kormány aláírja, még kevesebb jóra számíthatunk, jön a sok módosított mindenféle, nagy csalódás, hogy a külügxminiszter úgy beszél, mint az EU vezetői. Remélem, a belgák után mások sem írják majd alá, mondjon a magyar kormány bármit is, nekünk az a jó, ha ez a szabad…stb.nem valósul meg.

  4. A dolog érthető de nem elfogadható miért vannak tele az onkológiai intézetek.Nálunk az élelmiszernek két fontos funkciója van a szemét emberek pénz sóvárgásának kielégítése.és a népek tudatos irtása.A dolog már nehezen fordítható vissza,de van még megoldás mindenki akinek van lehetősége egy ki helye az udvarban saját nevelésű állatok,még meglévő nem gén manipulált alanyok beszerzése.tenyésztése,ilyen takarmányok termesztése stb persze a fentiekben leírtak tűnhetnek leány álomnak.Szerintem van még az átkosból vissza maradt még élő szakember ( öntudatos) lehetne kooperálni.A lehetőségeket írhatnám reggeltől,estig….. Még egy utolsó gondolat a hús mellett még egy egészség rongáló tényező a táptalajban tápoldattal vattában termelt zöldségek.

  5. Nem döbbentem meg. Tudtam, hogy bevásárló központban nem szabad húsárút vásárolni.
    Az olvasók ezt miért nem tudták?
    A hentes úr még nagyon sok trükköt nem mesélt el.
    Ha, sokan nem vesszük a húsaikat, felvágottaikat, akkor csak észhez térnek.
    Bár bevallom, ez nem ilyen egyszerű.
    Gondoljunk csak a hazai fizetésekre.
    Nyílván a minőségi árú drágább.
    Konklúzió: növelni kell a béreket, amire már meg vannak a választási szövegek.
    Senki ne higgye, hogy hírtelen jelentősen megnő a jövedelme, nem fog.
    Mindenki elsősorban csak magára számíthat. Mindenben.
    Kivéve a falusiakat, ott van összetartozás, segítőkészség.
    Falun ismerjük a szomszédainkat, sőt az egész útcát, városban ez nem feltétlen igaz.
    Csak nézzünk meg egy videót a metrón ingázókról, egy másikat egy falusi buszon ingázókról, megdöbbentő a különbség.
    Én sajnálom a városiakat. Főleg a lakótelepi lakásban élőket.
    Nem az ő hibájuk, vagy nem szorgalmuk, hogy ott kell egy életet leélni.
    Senkit nem akarok megsérteni, volt idő, mikor még egy 20 m2-es lakásnak is nagyon örültem volna.
    Ez kitérő volt.
    Mint hogy, nagyon sok mindenben nem igazán lehet látni a gyors megoldást, a húsok tekintetében csak a szövegeléssel lehet megoldást találni.

    Tisztelettel
    Atilla

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük