KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kiemelt kép: képernyőfotó / Corriere di Bologna

Emmanuel Todd: Ha Ukrajna veszít, Európa győz

Egy ukrán vereség egész Európa győzelmét jelentené – állította Emmanuel Todd francia antropológus a Corriere di Bologna olasz hírportálnak adott, kedden megjelent interjújában.

Emmanuel Todd (Western, CC BY-SA 4.0 Wikimedia Commons)

Todd szerint – aki hangsúlyozta, hogy nem kifejezett támogatója Moszkvának -, ha Oroszország veszítene az ukrajnai konfliktusban, az lehetővé tenné, hogy

„Európa USA-nak történő alávetettség egy évszázaddal meghosszabbodjon”.

A tudós úgy érvelt, hogy Nyugat-Európa gyakorlatilag behódolt az Egyesült Államoknak, és most annak a következményeit fizeti. Az interjúban azt állítja, hogy a folyamatban lévő ukrajnai konfliktus miatt jelenleg semmit sem lehet tenni ennek a ténynek a megváltoztatására, de azt valószínűsíti, hogy az orosz-ukrán háború kimenetele „el fogja dönteni Európa sorsát”.

„Ha – ahogy én hiszem -, az USA vereséget szenved, a NATO felbomlik, és Európa szabaddá válik”

– mondta Todd az internetes kiadványnak, megjegyezve, hogy nem valószínű, hogy Oroszország arra kényszerülne, hogy katonailag megtámadja Nyugat-Európát, miután a Dnyepernél megvetette lábát.

„Oroszországnak sem eszközei, sem vágya nincs arra, hogy terjeszkedjen. A Nyugat ruszofób hisztériája az, amely az európai orosz terjeszkedési vágyról fantáziál, egy komoly történész számára ez egyszerűen nevetséges”

– mondta.

Az elmúlt hónapokban több nyugati vezető is aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy ha Oroszország legyőzi Ukrajnát, akkor idővel más európai országokat is célba vesz.

Moszkva azonban többször hangsúlyozta, hogy nem áll szándékában más országokat megtámadni, ha Ukrajnában elérte céljait. Vlagyimir Putyin orosz elnök az „orosz fenyegetésről” szóló beszédet „ostobaságnak” minősítette, amelyet a nyugati kormányok azért terjesztettek, hogy félelemben tartva az európai lakosságot „további terheket” csikarjanak ki belőlük.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

Kiemelt kép: képernyőfotó / Corriere di Bologna

 

 

Tisztelt Olvasók! A portál működtetéséhez nagyon nagy szükségünk van az Önök támogatására.

Kérjük Önöket, hogy a

DONATE

gombra kattintva segítsék anyagi hozzájárulásukkal működésünket!

A portál valóban független, anyagi támogatást semmilyen szervezettől, vagy politikai erőtől nem kapunk, ezért a legkisebb támogatásnak is örülünk.

Nagyon köszönjük!

 
Ez is érdekelheti:  Kormányt kíván alakítani a választáson győztes Osztrák Szabadságpárt

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük