KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Árvíz: Egyre drámaibb a helyzet Kisorosziban, evakuálásra van szükség

Az elmúlt napok intenzív esőzése miatt Magyarország több területét, köztük Kisoroszit is súlyosan fenyegeti az árvíz. Molnár Csaba polgármester a hirado.hu-nak ismertette az intézkedéseket és a felkészülési folyamatokat.

A Duna vízszintje nagyon gyorsan emelkedik, és a szakértők szerint az árvíz szintje akár a 2013-as rekordközeli szintet is elérheti.

A települések vezetői, köztük Kisoroszi polgármestere, Molnár Csaba, rendkívüli intézkedéseket vezettek be, hogy megóvják a lakosságot és a helyi infrastruktúrát.

A polgármester elmondta, hogy a település készül egy rekordközeli árvízi szintre, amely akár elérheti a 2013-as 890 centiméteres magasságot is.

Ennek megfelelően elrendelték a harmadfokú védekezési fokozatot, és felkészítették a lakosságot arra, hogy a település várhatóan 6-8 napig el lesz zárva a külvilágtól.

„Ez a legnagyobb probléma jelenleg, hogy Kisoroszi teljesen elszigetelődhet, és ennek megfelelően kell megoldanunk az ellátási kérdéseket”

– mondta a polgármester.

Az elzárásra való felkészülés érdekében az önkormányzat biztosítja, hogy az alapvető élelmiszer-ellátás zavartalan legyen, emellett orvosi és tűzoltói ügyeleteket is fenntartanak. A legrosszabb esetben nagy teljesítményű motorcsónakokkal kell éjszakai vészhelyzetben átszállítani a folyón az embereket. „Ezek azok a problémák, amiket most kezelünk” – tette hozzá Molnár.

Mandiner, hirado.hu

 

Kiemelt kép: hirado.hu

 

Tisztelt Olvasók! A portál működtetéséhez nagyon nagy szükségünk van az Önök támogatására.

Kérjük Önöket, hogy a

DONATE

gombra kattintva segítsék anyagi hozzájárulásukkal működésünket!

A portál valóban független, anyagi támogatást semmilyen szervezettől, vagy politikai erőtől nem kapunk, ezért a legkisebb támogatásnak is örülünk.

Nagyon köszönjük!

 
Ez is érdekelheti:  Cserbenhagyta az óbudaiakat az újraválasztott önkormányzati vezetés

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük