KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Itt az új magyar busz

Új, magyar fejlesztésű, hazai gyártású autóbuszt mutattak be pénteken Mosonmagyaróváron. A kényelmes, modern és kis fogyasztású jármű a városok közötti utasszállításra szolgál. Az Optinell Credo nevű buszt kifejezetten a Volán-társaságoknak szánják, és remélik, hogy minél nagyobb arányban válthatja fel ez a jármű a félezer elöregedett Volán-buszt.

Ha szoktatok busszal utazni, biztosan ti is sokszor éreztétek már úgy, hogy az öreg, hangos, füstös, és nem is mindig a legkényelmesebb masinák helyett jó lenne egy új, halkabb és komfortosabb busszal utazni…

A Credo Optinell nevű autóbuszt pontosan ilyen elvek alapján, és kifejezetten a Volán társaságoknak szánják, mivel ez az egyetlen magyar gyártmányú távolsági busz, amely komfortfokozatával megfelel a szeptemberben bevezetett emelt szintű távolsági autóbuszos szolgáltatás feltételeinek.

Az új fejlesztésű járművel a gyártó cég részt akar venni a Volán társaságoknál üzemelő, közel 500 elöregedett távolsági busz cseréjében. A négy évig tartó fejlesztésre több milliárd forintot költöttek, de meg is lett az eredménye: teljesen új, hazai fejlesztésű buszcsalád jött létre. A Credo buszok – a városi Citadell, az elővárosi Econell, a helyközi Inovell és a most debütáló távolsági Optinell – lefedik a Volán társaságok és a fővárosi közösségi közlekedés igényeit.

Az egymást követő típusok kialakításánál figyelembe vették a Volán társaságok üzemeltetési tapasztalatait. A most bemutatott 51 ülőhelyes, 23 állóhelyes új autóbuszt hosszú távon is olcsón tudják üzemeltetni a busztársaságok, mivel nagyon könnyű, vagyis alacsony az össztömege. Így aztán kevesebb benzin is elég neki.: átlagosan 20 százalékkal kevesebbet fogyaszt, mint a hasonló kategóriájú import buszok

Ráadásul az alkatrészeinek és egyéb alkotóelemeinek 80 százalékát itthon gyártották, így az új busz magyar terméknek minősül. Ha tehát a hazai buszüzemeltetők egyszer forgalomba állítják őket, az a jó érzésetek is meg lehet a kényelmes utazás mellett, hogy magyar autóbusz gurul alattatok.

Ez is érdekelheti:  "Új" Németország? - Hamburgban több ezer iszlamista követelte a kalifátus létrehozását (videó)

Fotó: MTI / Krizsán Csaba

MTI

Szeretlek Magyarország

Nemzeti InternetFigyelő

 

Tisztelt Olvasók! A portál működtetéséhez nagyon nagy szükségünk van az Önök támogatására.

Kérjük Önöket, hogy a

DONATE

gombra kattintva segítsék anyagi hozzájárulásukkal működésünket!

A portál valóban független, anyagi támogatást semmilyen szervezettől, vagy politikai erőtől nem kapunk, ezért a legkisebb támogatásnak is örülünk.

Nagyon köszönjük!

 

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

0 thoughts on “Itt az új magyar busz

  1. Mint egy amerikai autógyár volt minôségiosztály képviselô: KITÛNÔ!!!
    Egy magyar export áru, nem lenne rossz ötlet!!!

    Corvinus.

  2. Gratulálunk. csupán az aggaszt, hogy a fogyasztásnál benzint említenek. Kínában elektromos buszokat forgalmaznak, remélem ez a lehetőség, vagy a dízelmotorra való áttérésre van lehetőség a vevő kívánságára.

    Torontóban egyre több hibrid busz közlekedik.

    Vinczer Péter

  3. Sztem nem benzinnel megy , de a nagyobbik baj , hogy mintha gyurcsótány ülne a kormánynál . 🙁

    Laci

    😀 😀 (H)

  4. Minden elismerés a kivitelezőknek, amennyiben valós a 80%-os arány! Széles Gábornak erről mi juthat az eszébe?
    (Bocsánat, de a járművek tárgyak, tehát azokat helyezik majd üzembe és nem őket!)
    Kedves László! Az általad említett zavart elméjű valójában soha nem volt a kormánynál, csak azt a látszatot keltették a szabad és független sajtó bérencei!

    tétlény

  5. Én utána néztem ennek a Kühne MG zRt-nek. ’97 ben privatizálták. Le merném fogadni, hogy a környék legnagyobb kommunistái a jelenlegi tulajdonosok, akik persze mára lelkes demokraták lettek. Meg aztán, hogy a fenébe van az, hogy VAN kifejezetten busz gyártásra való magyar (igaz az is volt kommunista tulajdonban) üzem és nem az fejleszt annak a biztos tudatában, hogy nem lesz kidobott pénz a fejlesztés. Na mindegy.
    A benzin valószínűleg csak újságírói hozzáértés következménye lehet.
    eSzeL

  6. Ezen kívül van még egy kiváló magyar gyártású autóbusz, a NABI. Credo és NABI.
    Ezek nem felelnek meg a főváros és a BKV felső vezetésének, azaz Vitézy Dávidnak (a takonytúrónak) és a főpolgármester úrnak!
    A Siemens villamosok, francia metrókocsik mellé külföldi buszok érkeznek a fővárosi tömegközlekedés “rendezésére”. Mindegy, csak hazai ne legyen és honnan lehet a legtöbbet elsikkasztani, mennyi a “jatt”!
    Már van vagy 5 különböző tipus a BKV vonalain, egy sem magyar (kínai, svéd, német, belga) – persze az elaggott Ikaruszokat kivéve amelyek kibírtak pár millió kilométert…
    Ez a Nemzeti Kormány! Ez a gazdasági szabadságharc!
    Külföldi cégek számára ad országunk biztos megrendelést, munkát, külföldi munkaerőnek juttatunk megélhetést, munkahelyet és bért. Az alkatrész előállításban és ellátásban érdelt külföldi vállalkozások járjanak jól, legyenek jól jövedelmezőek, biztosak munkahelyeik és azok fizessenek adót az ő hazájukban. Mi hitelből megvesszük buszaikat, hogy az ő bankjaik még egy bőrt lehúzzanak rólunk.
    Éljen a Forradalmi Kormány!
    Ilyen kormány sehol sincs, csak itt.
    Nagy Péter

  7. Mi lenne, ha nem csak “az lenne” (magyar), hanem annak is “látszana”?
    Miért nem magyar keresztnevekkel gyártják ezeket a “magyar” buszokat? Egy angol, amerikai, francia stb. miért tudja a saját nyelvét használni, a magyar pedig nem?
    Miért merünk “kicsik”, és nem “nagyok” lenni?

    CarChilli

    1. A Credo hitvallást jelent, latinul. Mégsem hívhatják a buszt “Hitvallásnak”! Azért megemlítem, hogy az Ikarusz is egy mitológiai személyről kölcsönözte a nevét.
      Legyen csak jó csengésű neve, nem ezen múlik, és a tartalma pedig legyen igazi magyar termékekből és hitvallásból! A baj ott kezdődik, hogy a Ganz gyártású villamos- és metrókocsik helyett a kiváló “kormányok” külföldit vettek, most ugyanezt teszik a magyar buszokkal is = ezeket a cégeket is szeretnék tönkretenni és a piacot, új érték teremtést, átadni a külföldnek – a “gazdasági szabadságharc” jegyében…
      Nagy Péter

  8. Eljött az ideje,hogy Magyarországon MAGYAR LEGYEN AZ ELSŐ – csak hát ahhoz MAGYAR KORMÁNYT KELL ALAKÍTANI.
    H.B.

  9. Úgy magyar ez, mint a “dzsídípínk” és a kormányunk!!!
    Hazugság az egész!
    Ilyen “csúsztatásos” cikket még nem is olvastam a NIF-en.
    Kár ilyesmivel bosszantani az olvasókat.
    Patmosz

  10. remélem ezt már ember méretre tervezték, nem gyerekméretre, úgy mint az eddigi credo buszokat…

    Tamás

  11. Nincs egy MAGYAR újságíró aki megkérdezné a zsidó illetékesektől,hogy miért nem MAGYAR GYÁRTÁSÚ BUSZ – okat használnak a magyar cégek???
    H.B.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük