KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Törvény rendelkezhet az utcán vagy szórakozóhelyen éjszakázó gyerekek felügyeletéről

Az Országgyűlés többsége támogatta, hogy a családvédelmi törvényben rögzítsék: a szülők kötelessége – külön jogszabályban foglaltak szerint – gondoskodni kiskorú gyermekük felügyeletéről, ha az éjszaka közterületen vagy szórakozóhelyen tartózkodik. 

    Ennek kimondását a parlament ifjúsági bizottsága javasolta, arra hivatkozva, hogy a közterületen, illetve szórakozóhelyen éjszaka felügyelet nélkül eltöltött időben „számos gyermek válik bűncselekmény áldozatává vagy elkövetőjévé”…

    Két fideszes politikus korábban módosító indítványt nyújtott be annak érdekében, hogy a családvédelmi törvény mondja ki: a szülők kötelessége gondoskodni 14 éven aluli gyermekük felügyeletéről, ha az este tíz és reggel hat óra között közterületen tartózkodik. Kőszegi Zoltán és Szalay Ferenc ugyanígy előírta volna, hogy a szülőknek gondoskodniuk kell 16 éven aluli gyermekük felügyeletéről, ha este tizenegy és reggel hat között szórakozóhelyen van. Ezeket a módosító indítványokat azonban nem támogatták a törvényjavaslat kereszténydemokrata előterjesztői.

    A családvédelmi törvényről várhatóan következő ülésén dönt a parlament.

Forrás: MTI

(Nemzeti InternetFigyelő)

 

 

Tisztelt Olvasók! A portál működtetéséhez nagyon nagy szükségünk van az Önök támogatására.

Kérjük Önöket, hogy a

DONATE

gombra kattintva segítsék anyagi hozzájárulásukkal működésünket!

A portál valóban független, anyagi támogatást semmilyen szervezettől, vagy politikai erőtől nem kapunk, ezért a legkisebb támogatásnak is örülünk.

Nagyon köszönjük!

 
Ez is érdekelheti:  A „szólásszabadság jegyében” Zuckerberg kitiltott egy sor orosz médiumot a Facebookról

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

4 thoughts on “Törvény rendelkezhet az utcán vagy szórakozóhelyen éjszakázó gyerekek felügyeletéről

  1. Úgy tűnik, hogy a „két héten belül rendet teszünk” egy üres lózung volt (mint sok egyéb a „forradalmi kormány” részéről). Helyeslem ha ez a törvény hatályba lépne.

  2. Támogatom ezt a törvényt! Érvényt kell neki szerezni mindenkivel, a cigányokkal szemben is!

  3. Ez egy szemmel látható hangulatjavító törvény akar lenni. Kicsit engedni akarnak a „gőzből”. Valóban felháborító, hogy takony kölykök este éjfél körül is részegen randalíroznak az utcákon, szórakozóhelyeken. Adódik a kérdés, miféle felelőtlen szülei vannak ezeknek?
    De, mint tudjuk, nem ez hazánk legfőbb gondja. Az őrült munkanélküliség, az élethez kevés bérezés (röhejes minimálbér), a multik kizsákmányolása, a létbizonytalanság, az adósrabszolgaság, a cigányság szabadrablása, … nem beszélve arról a felháborító valóságról, hogy a közismert tolvaj, bűnöző, gazemberek (vezető politikusaink és holdudvaruk) vígan és gondtalanul élve röhögnek a markukba, és még a Parlamentben is azt mondják (lásd Lázár János), hogy aki szegény, megérdemli. Teszik ezt annak biztos tudatában, hogy soha nem lesznek elszámoltatva, felelősségre vonva, összelopott, harácsolt vagyonuk megmarad, ahhoz nenki nem fog nyúlni. Elvégre ők hozzák a törvényt is. Magyarország legnagyobb és legszervezettebb maffiája az Országházban működik!
    Ezekhez képest vihar a biliben az, hogy a kiskorúak szabadon mászkálhatnak, ihatnak, kábítószerezhetnek hajnalig. Persze ez is mutatja az ország erkölcsi állapotát, mélypontját. De azért mégsem ez a legnagyobb bajunk. Ha rend lenne végre az országban, ez is helyére kerülne.
    Czakó István

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük