KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Vona: Hajtóvadászat indult a Jobbik ellen!

Megújult az N1TV Vona7 című műsora. A jövőben minden héten más újságírók kérdezik majd Vona Gábort, az interjúk vágatlanul jelennek meg. Az első adásban Stumpf András, a mandiner.hu főmunkatársa kérdezte a Jobbik elnökét. A felvétel még a a Paparazzo-botrány kirobbanása előtt készült.

Arra a kérdésre, hogy mi fér bele egy néppártba Vona szerint igen sok minden, sokféle nézőpont fér meg egymás mellett, de mindannyian hazafiak vagyunk és szeretjük Magyarországot. Az ún. „cukiságkampány” kifejezéssel kapcsolatban elmondta, hogy nem szereti, mivel az politikai trükké silányítja a Jobbik egyenesirányú, világos céllal bíró fejlődésének útját, melynek végállomása a Fidesz megbuktatása lesz.

Stumpf András kérdésére, hogy a 2006-ban az utcán „randalírozók” is hazafiak-e, azt mondta, hogy mai szemmel, az akkor megélt kontextus nélkül, nehéz megítélni az ügyet, beleértve a gyújtogatást vagy a kukaborogatásokat, például 1956-ban lőttek is a pesti srácok. Azzal a felvetéssel, hogy ezek szerint akkor 2006-ban is forradalom volt-e, nem értett egyet, az eseményeket egy illegitimmé váló kormánnyal szembeni jogos népharagnak nevezte, ami így mindenképpen több volt, mint egyszerű utcai zavargás.

Vona komolyan gondolja azt, hogy le tudják váltani a Fideszt 2018-ban. Szilárd meggyőződése, hogy 2018-ban a Jobbik lesz a Fidesz egyetlen valódi kihívója, mivel a kormányváltást akaró többség idővel a legerősebb kihívó mellé fog állni, ez pedig egyértelműen a Jobbik. A szeptember 22-ei Orbán-Vona, parlamenti szócsata nyomán a nemzeti ellenzék vezetője arról beszélt, hogy a Fideszben hajtóvadászatot hirdettek a jobbikosok ellen.

A népszavazás kapcsán Vona kiemelte, hogy veszélybe került Orbán Viktor politikája, érvénytelenség esetén – ahogy David Cameron is eljárt  – Orbán Viktornak is le kellene mondania. Stumpf fel tette a kérdés, hogy nem lenne-e szükséges Vona lemondása is, mivel a népszavazást eredetileg a Jobbik kezdeményezte. A Jobbik tavaly ősszel javasolta a népszavazást, azóta viszont más szelek fújnak, ilyen horderejű kérdésben pedig döntő jelentősége van az időzítésnek. Ma már jobb lenne, ha az alaptörvényt módosítaná az Országgyűlés.

Ez is érdekelheti:  EP: Frakciót alapít az AfD, csatlakozik a Mi Hazánk

Vona leszögezte, hogy az egész Tejútrendszerben ő várja a legjobban, hogy végre vége legyen a Kovács Béla-ügynek, mondja ki a bíróság, hogy kém vagy nem kém, a döntés ismeretében ő már tudja, mi a dolga.

Stumpf párhuzammot vont a liberális Fidesz konzervatívvá avanzsálása és a Jobbik néppártosodása között. Előbbi esetében azonban szerinte volt piaci rés politikai térfélen, míg ma ilyen szerinte nincs, hiszen a Fidesz totálisan uralja a jobbközepet. Vona nem értett vele egyet, mert ma Magyarország fullasztó, sok ember vágyik arra, hogy egy szabadabb légkörű, élhetőbb országban éljen, ez pedig túlmutat jobb- és baloldalon. 2010 óta a Fidesz „kis gömböcként” próbál mindent maga alá gyúrni, lélegzetvételnyi teret sem hagy mások számára, ebből pedig elege van a magyar embereknek.

Simicska Lajos elszámoltatásával kapcsolatos érdeklődésére hangsúlyozta, hogy bárkit el lehet számoltatni, de ma nem Simicska Lajos Voldemort. Simicska Lajos ma már normális árakon pályázik, amik lényegesen alacsonyabbak a konkurencia ajánlatainál. Ha azon az áron, amit ajánlott, nem Simicska nyer, azt mindenképpen meg kell majd magyaráznia a kormánynak. Izgalmas lesz tehát figyelni a kormány döntését. A kormány kínos helyzetére utalva csak annyit mondott, hogy „kérek egy kávét”.

Végezetül Stumpf azt kérdezte Vona Gábortól: ha csak egyetlen dolgot tilthatna be, akkor melyiket lenne az: a Budapest Pride vagy a burka és a csador? Vona nem a Pride-ot, hanem a közszeméremsértést tiltaná be. A burkával kapcsolatban pedig azt mondta, hogy Magyarország monokulturális jellegének megőrzésével őrizné meg, hogy erről a kérdésről vitát kelljen nyitni.

Az N1TV Vona7 című műsorának teljes adása itt megtekinthető

Jobbik Sajtóosztály

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

2 thoughts on “Vona: Hajtóvadászat indult a Jobbik ellen!

 1. egyetlen politikai párt nem félhet egy ilyentol. Sot , az maga, hogy ennyire a támadások tüzébe kerül, az meg kell erosítse. Egy jó vitorlázó még az ellenszelet is ki tudja fogni. Csak a szélcsend az, ami a politiikában ‘halálos’ …
  csak közben belül ne romoljon meg …ával ; Orbán Viktor népszeruségét nagyrészt a kommunista kölkök adták azzal, hogy vagy 10 éven keresztül azt szapulták. Nem volt kimondott terveik, csak azt
  tudták mondani, hogy Orbán így, meg úgy. Talán még ha túl sokat esett, vagy szárazság volt, az is OV hibája volt. Na ezzel szerzett nagyrészben hírnevet a magyar választók között (és persze sok hazug
  igéreteivel is) …

  ha a Jobbik nem tud kiállni ez ellen, akkor nem is érdemes vele foglalkozni …
  szeretettel ; L

 2. Egy elvtelen, zuhanórepülésben lévő pártocska szalmaszálacskája ez a műbalhé! Azonnal kirúgni a marketingest!…:-)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük