Vona Gábor: lopakodó nagykoalíció fenyegeti Magyarországot

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A magyar demokráciát a lopakodó nagykoalíció fenyegeti. A két hamis és bukott törpepárt már egymásra fanyalodott, most úgy tűnik, hogy a Fidesz és az MSZP fog össze, hogy megakadályozza a radikális változást – véli Vona Gábor, a Jobbik kormányfő-jelöltje.

Az elmúlt húsz évben a magyar társadalom számos információt szerezhetett arról, hogy a felszíni viták mögött a parlamenti pártok gazdasági háttere igazából összeér, hogy a háttérben komoly összefonódások vannak. A 70/30-as felosztásról mindenki hallott, a korrupciós ügyek listáját pedig hosszúsága miatt lehetetlen volna felsorolni. Ezt a társadalmi érzetet csak tovább erősítették azok a pillanatok, amikor a pártok közösen szavaztak a magyar nemzet ellen, emlékezzünk csak a Lisszaboni Szerződés olvasás nélküli elfogadására – mutat rá szerdán kiadott közleményében a politikus.

A Jobbik EP-választáson elért sikere azonban a korábban csak sejtett egyarcúságot egyre inkább napvilágra hozta. A parlamenti pártok megriadtak az új erő adta kihívástól és megkezdték húsz éves, hazugságokra épített rendszerük körülbástyázását. Ennek ékes bizonyítékai a rádiófrekvenciák gyanús és sebtiben történt kiosztása vagy a titkosítások feloldásának közösen megszavazott szigorítása. Utóbbi három hónappal a választások előtt egyértelműen a Fidesz és az MSZP abbéli szándékából fakadt, hogy a Jobbikot megakadályozzák az igazság nyilvánosságra hozásában. A pártvezetők – Bajnai és Orbán – eközben egymással versengve szélsőségesezték le a Jobbikot – emlékeztet a nemzeti párt vezetője.

Az országgyűlési választási kampány hajrájában a Jobbik további megerősödésétől úgy megrettentek a Fidesz és az MSZP vezetői, hogy most már leplezni sem tudják összefogási szándékaikat. Emlékezzünk Hegedűs Zsuzsa szociológus (állítólag a Fidesz miniszterjelöltje) kijelentésére, mely szerint mindenkit meg kell győzni arról, hogy bárkire szavazhat, csak a Jobbikra nem. Hétfőn Bajnai Gordon tette fel az i-re a pontot, aki miután „jó demokrataként és hazafiként” dicsérte meg Orbán Viktort, felszólított a közös küzdelemre, mondván: a „hasonló a hasonlónak örül”. A Fidesz szónokai pedig ahelyett, hogy kikérték volna maguknak az ajánlkozást, cinkos némasággal hallgattak a nagykoalíciós közeledés egyre nyilvánvalóbb tényeiről – hívja fel a figyelmet Vona Gábor.

Arra kérünk minden jóérzésű magyar embert, hogy április 11-én ne hagyják, hogy nagykoalíciós formában folytathassa az elmúlt húsz év pusztítását az MSZP és a Fidesz. Akadályozzuk meg együtt a nagykoalíciót! Radikális változást akarunk, nem a hazug politikusok, hanem a nép nevében. Válasszuk a rosszabb helyett ezért a Jobbikot! – zárul a kormányfő-jelölt közleménye.

barikád.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük