KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Vona Gábor a nyilvánosság előtt mérkőzne meg Orbán Viktorral

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
A Jobbik elnöke hétfői sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy nyilvános, élő vitára hívja ki a kormányfőt, hogy ütköztessék a Jobbik és a Fidesz nyugdíjas programját. Vona Gábor kijelentette, mindezt úgy képzeli el, hogy Orbán Viktor és ő is hazugságvizsgálót vesz fel a vita idejére. Történelmi este lenne.
Vona Gábor a legerősebb ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje a nyugdíjkérdés ügyében hívott össze sajtótájékoztatót, mivel megítélése szerint eddig nem a megfelelő irányban és témában zajlott az nyugdíjasok helyzetével kapcsolatos vita.
Ezért a mai napon élő, és nyilvános vitára hívta ki a miniszterelnököt, hogy végre a „valódi kérdésekről” beszéljenek. A pártelnök közölte, hogy a helyszín, az időpont és a moderátor kapcsán nincs egyéb kikötése, annyit kivéve, hogy Vona Gáborra és Orbán Viktorra is szereljenek fel hazugságvizsgálót.

Hangsúlyozta, hogy mindenféleképpen szükség van ütköztetni az idősügyi programokat, már amennyiben megalkotott ilyet a Fidesz, mert Vona Gábor úgy látja, hogy a kormánypárt csak hergeléssel és tiszteletlenséggel fordul a nyugdíjasok felé, és egyáltalán nem refrektál a nyugdíjasok valódi gondjaira.
ORBÁN VIKTORNAK KELL BOCSÁNATOT KÉRNIE!
Mielőtt rátérnénk a programpontokra, Vona Gábor – a kormánypárti sajtó kérdései után – kitért a korábbi Facebook-bejegyzésére, amelyben a Tupóbácsi-jelenséget taglalta.A Jobbik miniszterelnök-jelöltje hangsúlyozta, hogy pártja nem szavazótömegként tekint a nyugdíjasokra, hanem családtagokként. Viszont azt nem szeretné, hogy Tupó bácsi és Orbán Viktor mentalitása uralkodjon el a nyugdíjas társadalmon belül – éppen ezért bocsánatkéréssel sem tartozik: „Tupó bácsit nem én hergeltem föl. Tupó bácsit Orbán Viktor hergelte föl. Tupó bácsit Orbán Viktornak kell visszafognia” – szögezte le a jobbikos pártelnök.
Hangsúlyozta, hogy Orbán Viktornak kell bocsánatot kérnie azért, mert az Idősek Tanácsa mögé bújva, megpróbál folyamatosan hergelni. Orbán Viktornak kell bocsánatot kérnie a tisztességes, józanul és kulturáltan gondolkozó, és viselkedni képes nyugdíjasoktól, és Orbán Viktor felelőssége az, hogy a fideszes nyugdíjasok azon törpe kisebbségét visszafogja, akik nem tudnak viselkedni a kormányzati hergelése nyomán. Hiszen egy választási kampány elé nézünk – emlékeztetett a pártelnök.
A PROGRAM
És akkor lássuk, hogy Vona Gábor mivel készül a hazugságvizsgálós vitára.
1. Nincs szakmai vita
A Jobbik elnöke szerint nyugdíjkérdésben nem lehet szakmai alapon vitázni, mert az erre hivatott testületek bekerültek a pártpolitika erőterébe. Ennek egyik „komikus” példája, hogy Orbán Viktor az elnöke az Idősek Tanácsának. Úgy látja, hogy ez egy üzenet a kormányrészéről a nyugdíjasok irányába, hogy nem érdekli az Orbán-kormányt a nyugdíjasok élete. Vona Gábor közölte, a Jobbik visszahozza a szakmaiságot, a konstruktivitást nyugdíjkérdés tárgyalásába.
2. Folyamatosan csökken a nyugdíjak vásárlóértéke
Emellett Vona Gábor megállapítása szerint érzékelhető egyfajta polarizáció, míg egyesek több százezres, akár milliós nyugdíjból élnek, a többség megalázóan kevés pénzből kénytelen tengetni a napjait. Utóbbiak esetében pedig az 1-2 százalékos emelés gyakorlatilag érzékelhetetlen. A Jobbik ezért differenciált nyugdíjemelésért dolgozik, hogy akik havonta kevesebb pénzből élnek, azok nagyobb mértékben részesülhessenek az emelésből. Vona Gábor szándéka még, hogy a mindennapi, a „nyugdíjas kosárba” tartozó alapvető-élelmiszerek áfaterhét is jelentősen csökkentené a párt.
3. Fenntarthatatlan nyugdíjmodell
Cáfolhatatlannak tűnik, hogy 2020 után a nyugdíjrendszerünk megroppanni látszik, ennek kikerülése érdekében szükség lenne elegendő számú járulékbefizetőre, és arra is, hogy a befizetett járulék képes legyen fenntartani a rendszert. Vona Gábor szerint ennek a hosszú távú gazdasági és társadalmi programja a jobbikos bérunió alkalmazásával lehetséges.
4. A férfiak problémája
A legerősebb ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje felidézte a Jobbik már számtalanszor bemutatott programpontját; a Férfiak 40+ elfogadása révén a férfiak is dönthetnének úgy, hogy negyven év munkaviszony után nyugdíjba mennek. Ez már csak azért is kívánatos lenne, mert a férfiak 31 százaléka meg sem éri a nyugdíjkorhatárt.
A pártelnök arra tett ígéretet, ha a Jobbik 2018-ban kormányra kerül, fokozatosan bevezeti, hogy a férfiak is nyugdíjba vonulhassanak, amennyiben ledolgozták a 40 évüket.
5. A nyugdíjasoknak is van lelke
Vona Gábor hangsúlyozta, a nyugdíjasoknak is van lelke, és a Jobbiknak az anyagi támogatáson túl a méltányos időskor megteremtéséhez is megfogalmazták a programpontokat.
-A pártelnök országjárásai során tapasztalta, hogy milyen „elképesztően kevés pénzért dolgoznak” azok, akik szüleinket ápolják az otthonukban, vagy a különböző intézetekben, ezért az idősek ellátását kormányra kerülve sokkal jobban támogatja majd a Jobbik.
-Magyarországnak nincs demencia stratégiája, holott ennek szükségességét már Nyugat-Európában felismerték. Vona Gábor szerint a demencia a jövő egyik legsúlyosabb szociális problémája, ezért 2018at követően itt is érdemi lépések várhatóak.
-Nem jelenthet egyet az időskor a rettegéssel, az idősemberek közbiztonsága érdekében a Jobbik konkrét javaslatokkal szolgál.
-A legerősebb ellenzéki párt Idősügyi programjában szerepel egy Nemzeti Vándor Színház felállítása is, amely képes lenne eljuttatni az ország különböző pontjaira a nyugdíjasok számára a minőségi szórakoztatást.
Vajon bevállalja Orbán Viktor?
alfahir.hu – jobbik.hu

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=vvP66f4tsM8]

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

5 thoughts on “Vona Gábor a nyilvánosság előtt mérkőzne meg Orbán Viktorral

  1. Vona nem ember,hanem egy disznó.Valószínűleg ittas volt,amikor azt a bizonyos fészbúk bejegyzést tette,most már próbál szépíteni.Egy primitív proli ez a féreg!

  2. A „karizmatikus demagóg” csak kinyilatkoztat és nem vitázik, mert híveinek arra van szüksége, nem pedig valós érvekre, amik a bálványnak amúgy sincsenek. Épeszű nyugger meg látja a valót. ( Írtam mindezt 68 évesen.)😁

  3. Nem tudom miért erőlködik Zázrivecz.
    Orbán klasszisokkal fölötte áll minden területen
    H.B.
    „Egy olyan világban élünk, ahol az emberiség nagy része egy amnéziás állapotban, egy hipnotikus transzban van. Mert mióta megérkeztek ebbe a világba, magukkal és a világgal kapcsolatban hamis információval látták el őket !”

  4. Nos ezzel a kijelentésével a cukifalat Gabriella levizsgázott a magyar nép előtt végleg, érhetetlen , hogy miért kötött bele a nyugdíjas társadalomba – talán mert ő sosem lesz nyugdíjas ?

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: