Volner János: Szánalmasan magyarázkodik a kormány

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Hiába magyarázkodik és próbálja elfedni a valóságot a Belügyminisztérium, a kormány által jegyzett rendészeti törvényjavaslat egyértelmű: korlátlanul bevethetővé válnak Magyarország területén a külföldi rendőrök. Ráadásul az idegen rendőrökből álló intervenciós egységek tevékenységi körét nem is kívánja korlátozni. A törvényjavaslat 22. §-ban szereplő, gyakorlatilag korlátlanul tág teret engedő meghatározások ezt egyértelműen alátámasztják:

A törvényjavaslat szövege így fogalmaz:

Különleges intervenciós egység: az Európai Unió tagállamának olyan bűnüldöző egysége, amelynek szakterülete a válsághelyzetek kezelése.

Válsághelyzet: bármely olyan helyzet, amikor az Európai Unió tagállamának illetékes hatósága joggal feltételezi, hogy egy bűncselekmény súlyos, közvetlen fizikai fenyegetést jelent az érintett tagállamban tartózkodó személyekre, az ott található vagyontárgyakra, infrastruktúrára vagy intézményekre, ideértve különösen a büntető törvénykönyvben meghatározott terrorcselekményt.

Az általam benyújtott módosító javaslatok a külföldi rendőrök magyarországi alkalmazhatóságát próbálták meg keretek közé szorítani, megtiltva számukra a tömegoszlatásokban való részvételt. Ezeket a fideszes többség a Honvédelmi és rendészeti bizottság ülésén egytől egyig leszavazta, így – amennyiben az Országgyűlés is igent mond a kormány tervezetére – semmiféle törvényes akadálya nem lesz a külföldi rendőrök tömegoszlatásokban történő bevetésének.

A törvényjavaslat lehetőséget teremt arra is, hogy szinte bárkire, még egy egyszerű gárdistára – aki a kormány többször kinyilvánított véleménye szerint megpróbálja megtörni az erőszak állami monopóliumát -, vagy akár az ismerőseire is ráhúzható legyen az, hogy terrorszervezetet támogat. Velük szemben pedig bevethetővé teszi a titkosszolgálati eszközök teljes tárházát:
„A terrorizmust elhárító szerv (…) feladatai ellátása érdekében a terrorcselekménnyel veszélyeztetett körben, helyszínen vagy objektumban terrorcselekménnyel összefüggésbe hozható személy vagy csoport felderítésére és azonosítására titkos információgyűjtést alkalmazhat, amelynek ellátása során a (…) titkos információgyűjtést az igazságügyért felelős miniszter engedélyezi.”

A törvényjavaslatban szereplő kormányzati tervek nem csupán emberi méltóságunkat sértik, hanem hazánk függetlenségét és a népakarat kinyilvánítását is veszélyeztetik. Ezért a Jobbik minden szabadsága iránt aggódó magyar embert – pártállásától függetlenül – vár Horthy Miklós Budapestre történt bevonulásának évfordulóján, november 16-án, 18 órakor a Kossuth téren levő Károlyi-szobornál tartandó tiltakozó demonstrációjára, melyen a fenti törvénymódosítási szándék mellett a kormányzat egyéb intézkedései ellen is felemeljük szavunkat.

Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

Forrás: Jobbik.hu

3 thoughts on “Volner János: Szánalmasan magyarázkodik a kormány

  1. Azt hiszem, az Orbán-Pintér duó szabadulni igyekszik attól a traumától, mely szerint soha sem mondhatják ki az igazat a 2006. október 23-i eseményekkel kapcsolatban. A „nem volt rajtuk azonosító szám” mókus kerekes szajkózásán túl, soha senki, sem Orbán sem Morvai , soha semmilyen fórumon nem merte kimondani: 2006. október 23-án Budapesten, idegen, külföldi tömegoszlató rendőri egységeket vetett be a kormány ! Aki valaha volt katona, az avatott szemmel konstatálhatta,hogy a „vidékről felhozott ” csapatok, nálunk soha nem látott gyakorlottsággal fejlődnek fel, foglalják el állásaikat a tüntetőkkel szemben. Elképesztően hatalmas létszámuk még a szoc. pártház köré vont háromszoros kordonra is futotta,az ártatlan civilekkel szembeni példátlan brutalitásuk pedig egyértelművé tette, hogy ezek nem magyarok ! Orbánék tehát saját jövőjüket vizionálva, kívánják legalizálni az efféle” baráti” segítség nyújtásokat….Ennyi az egész !

  2. A magunk környezetében, és az internet adta lehetőséggel, igyekezzünk megtenni a kötelességünk Teljes rálátásunk talán nekünk sincs mindenre, de egyre inkább körvonalazódik, hogy Magyarországon egy gazdasági-politikai maffia hálózat garázdálkodik, roppant kiterjedésű anyagi, rokoni, haveri összefonódásokkal, amelyek a húsz év alatt teljesen bebetonozódtak. Ennek minden társadalmi szervezet már a részese, kezdve az egyházaktól, a bíróságok, ügyészségek, önkormányzatok felsőbb elemeivel, és folytatva az egyes pártok, de legfőképpen a Fidesz és MSZP hazaáruló, tolvaj elitjeivel, és ezek klientúrájával. Magyarországon minden összefügg mindennel és mindenkivel, nem lehet Zuschlag, vagy éppen Hunvald ügyről elkülönítetten beszélni, mert ezek csak kis szálai a nagy gazdasági politikai maffia hálózatnak, amelynek magasabb elemei Orbán és Gyurcsány, azonban vannak még magasabb érdekeltségek is irányítói szinten, és ezek idegen, cionista gyarmatosítói érdekek. Ez mind egy hatalmas masszába gyúrva uralkodik és rombol a magyar nemzet testén, amely egyre nagyobb néptömegeket fog a teljes elszegényedés felé sodorni, ha vassal és vérrel végleg ki nem söpörjük ezt a mocskot hazánkból.
    Orbánnak sok zsidó és cigány testvére van (Likud és Orsós), csak éppen magyar nincs egy sem, és nem is lesz.

  3. A bumerángnak az a „tulajdonsága”,hogy „visszaüt”.De ennek megfelelően van egy nagyon jó közmondásunk is : AKI MÁSNAK VERMET ÁS,MAGA ESIK BELE! Éppen ez irányba megy a 2/3,pedig jó lenne ha megjegyeznék : „Habár fölül a gálya,alul a viznek árja AZÉRT A VIZ AZ ÚR” !!!!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük