Végeláthatatlan tömeg hullámzott a Jobbik-majálison

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Felbecsülhetetlen tömeg fogadott, amikor a verőfényes május elsején kiérkeztem a Jobbik már hagyománnyá vált majálisára Óbudára a Hajógyári Szigetre A hatalmas területen megszervezett rendezvényt misem jellemezte jobban ,hogy a kiskocsival is negyed órán keresztül kellett keresnem parkírozó helyet.

Végeláthatatlan tömeg hullámzott, tízezrek a magyar kézműves ipart teljességében bemutató sátrak között, de aki szerette a különleges és magyaros étkeket és italokat, annak sem kellett csalódnia az ezt kínáló cégek sátrainak tucatjaiban. A tömegesen gyerekkel érkezett családok sem csalódtak, mert számtalan helyen tanították a csemetéket kézügyességet fejlesztő hagyományos magyar kötészetre, fonásra, nemzeti szimbólumaink színes gyurmázására. Lehetett háziállatokat simogatni, sőt az ügyesebbek lovagolhattak, íjászkodhattak.

Ami engem illet én társaimhoz a most ideiglenesen kényszerből fegyelmezetten „civillé” vált gárdistákhoz csatlakoztam, ahol a frissen és engedéllyel lőtt őz olyan ételkompozícióját kóstolhattam meg mesterszakács bográcskölteményeként, amit sokáig nem fogok elfelejteni. Feltűnőek voltak számomra a két napra tartósan, sátorral kitelepült családok és baráti körök százai és az ugyanennyi helyen főzött bográcsos ételkülönlegességek. Látható, hogy a Jobbik által megjelenített új nemzeti integráció közösségteremtő hatása hihetetlen gyorsasággal kezd működni , ami komoly ígéret a jövőt tekintve.

A nagyszínpadon egymást váltották az ország legnépszerűbb nemzeti zeneformációi és a fiatalok és kevésbé fiatalok együtt éltek ezrével a zene és a szöveg üzenetével. Sajnos a mozgalom elnökének, Vona Gábornak csak néhány gondolatát tudtam elcsípni késői érkezésem miatt, de ezt szívesen megosztom olvasóimmal.

Számomra eddig sem volt egy pillanatig sem kétséges a Vona Gábor által is megjelenített gondolat és üzenet, miszerint a Jobbik alaplényege, hogy Nemzetben gondolkodik, mert szokták privilegizálni a kétharmaddal felhatalmazott pártszövetség erre szóló kizárólagos jogát. Vona bejelentette, hogy a Jobbik szeretné elérni az Ország Házában, hogy Szent István napjáig, augusztus 20-ig szülessen meg a minden magyar kollektív jogaként is felfogandó új nemzeti állampolgársági törvény. Ez hála Istennek merően szemben halad a kiszemelt külügyminiszter Martonyi János, már a nyilvánosság előtt megszellőztetett nyilatkozatával, miszerint a kettős állampolgárság továbbra is egyéni kérelmek elbírálása után lesz majd csak adható!

Az én fülemet, szemben a Hír tv tálalásával, egyáltalán nem sértette a most frissen megválasztott leendő jobbikos frakcióvezető Vona Gábor azon újra megismételt kemény megjegyzése, hogy a Jobbik meg fogja védeni a „Salamonoktól” a nemzet kincsünk utolsó még el nem kótyavetyélt tárgyát, földjeinket bármi áron. Ezzel a pártelnök az izraeli miniszterelnök korábbi elkottyantott megjegyzésére utalt, amit országunk befejezett gyarmatosítására tett hivatalos formában, aminek a komolyságát egyedül a Jobbik fogja fel és ezzel tudatosan visszaélve politikai partnerei a Jobbikot emiatt rendszeresen, álságos módon antiszemitizmussal vádolják Boldogságomra,Vona Gábor beszédében külön kitért az általa megálmodott Magyar Gárdára, a Gárda nemzetpolitikai súlyára és jelentőségére, a Gárda szerepére a Jobbik egyértelmű politikai sikerében, megköszönve azt a Nemzetmegmentő munkát, amit a Gárda már eddig elvégzett. Kijelentette, hogy nem hagyja a Gárdát. Az Ország Gyűlésének első napján igenis a Gárda hivatalos mellényében fog megjelenni ezzel is azt szimbolizálva, hogy el a kezekkel a Gárdától!

Felhasználom tudósítóként is az alkalmat, hogy itt és most ismételten kijelentsem azon barátaimnak, akik valóban aggódtak Vona döntésének helyessége kapcsán –  esetleges nemzetközi vonatkozásai miatt -, hogy véleményem szerint a pártelnök helyesen döntött, hogy ígéretét nem tette mérlegelés tárgyává! A Gárda Jogtalan elítélésére célozva Vona kijelentette, hogy azok a polgári és büntető törvények, melyek alapján bűntelenül elítélték a Gárdát, alkalmatlanok további használatra és el kell azokat felejteni. Olyan új törvények legsürgősebb megalkotására lesz szükség és ehhez a Jobbik minden segítséget megad, melynek eredményeként a bűntelen Gárda ügye újratárgyalható, felmenthető lehessen és a Gárdát rehabilitálni tudjuk.

Befejezésül Vona Gábor kijelentette, hogy a Jobbik leendő munkájával az Ország Házában hű marad a választók megkerülhetetlen közel milliós táborának tett ígéreteihez és mindazt a nemzeti ügyet támogatni fogja, ami azonos programjával és értékelveivel, de végletesen akadályozni fogja és ellenáll, ha ennek ellenkezőjét tapasztalja, ha azt látja hogy a kétharmados többség visszaél hatalmával.

Adjon az Isten Szebb Jövőt!
Reiner Péter Bp. 2010.  május 1.
Nemzeti InternetFigyelő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük