KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Védjük meg együtt a magyar munkavállalók jogait!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Morvai KrisztinaMorvai Krisztina nemrégi felhívására számos munkavállaló számolt be a munkaerő-kölcsönzéssel kapcsolatos lesújtó tapasztalatairól. Krisztina – Gaudi-Nagy Tamás munkajogban jártas ügyvéd, európai uniós szakjogász segítségével – elemezte a történeteket, és meghatározta a jogvédelem eszközeit.

A jogvédők a munkavállalók anonim bejelentéseit szakszerűen továbbítani fogják a NAV-nak, munkaügyi felügyelőségnek, és az Egyenlő Bánásmód Hatóságnak, valamint adott esetben bírósági tesztügyek indításához is segítséget nyújtanak. A munkaerő-kölcsönzésnek  – ebben a kizsákmányoló, felháborító formájában –  el kell tűnnie a munka világából, mert ez az egyik fő akadálya annak, hogy a magyar emberek méltóságban és biztonságban éljenek. Felhívásában a „kölcsönzött” munkavállalókhoz fordul, együttműködésüket kérve Magyarország eddigi legfontosabb jogvédő harcához.

[youtube=http://youtu.be/QWzer9-LOHo]

https://www.youtube.com/watch?v=QWzer9-LOHo

A munkaerő-kölcsönzésre vonatkozó EU irányelv itt olvasható: az Európai Parlament és Tanács 2008/104/EK irányelve (2008. november 19.) a munkaerő-kölcsönzés egyes szabályairól:
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2008:327:0009:0014:HU:PDF

A Munka Törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény vonatkozó rendelkezéseit itt találja, a témával kapcsolatos Korm. rendelet itt olvasható: 118/2001. (VI. 30.) Korm. rendelet a munkaerő-kölcsönzési és a magán-munkaközvetítői tevékenység nyilvántartásba vételéről és folytatásának feltételeiről:

http://morvaikrisztina.hu/images/doku/a%20munkatorvenykonyverolszolo2012.pdf

Dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, európai uniós szakjogász összefoglaló tanulmánya a munkaerő-kölcsönzés egyes jogi kérdéseiről ide kattintva tekinthető meg:

http://morvaikrisztina.hu/images/doku/munkaerc591-kc3b6lcsc3b6nzc3a9s20anomc3a1lic3a1i20gntvc3a9gleges%201.pdf

Az Európai Bizottság letölthető tájékoztatója (forrás: Európai Bizottság honlapja, Foglalkoztatás, szociális ügyek és társadalmi befogadás) a munkaerő-kölcsönzés keretében dolgozó munkavállalók jogairól:

http://morvaikrisztina.hu/images/doku/ke3109122hud.pdf

NIF

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: