KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Vannak még hiányosságok! – Kasza László nyílt levele Orbán Viktorhoz

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Kedves Viktor!

Bocsáss meg, hogy kihasználva „régi ismerős” minőségemet (az évek múltával az „öreg” találóbb jelző lehetne), személyes problémámmal fordulok hozzád. Nyílt levélben teszem ezt, mert a veled kapcsolatos problémám közügy is.

Remélem, nem tekinted tolakodásnak, hogy még mindig tegezlek, bár természetesen tudom, hogy társadalmunknak a demokratikus választásokon részt vevő polgárai kétharmados többséggel – kétszer egymás után – megválasztottak az ország első emberévé. Ehhez – ha megkésve is – gratulálok.

Ha jól emlékszem, Angliában találkoztunk először 1987-ben. Te Soros-ösztöndíjjal tanultál Oxfordban, én pedig a Szabad Európa Rádió – magyar ellenzéki csoportok működésével foglalkozó – munkatársa voltam. Krassó és az akkor éppen náluk lakó Hodosán Róza szervezték a találkozót. Krassónak nagyon jó véleménye volt rólad. Azt mondta, hogy te vagy a jövő magyar politikusi ígérete. (Ezt tudomásom szerint saját magán kívül senkiről sem terjesztette.) Jólesett, hogy köszönetet mondtál azért, mert – hála egy lelkes telefonálónak – szinte egyenesben közvetítettem a Fidesz alakuló ülését, és készítettem azonnal interjút két frissen megválasztott vezetőségi tagotokkal, Szelényi Zsuzsával és Fodor Gáborral. A rendszerváltó választások előtt, amikor már hivatalosan hazajöhettem, többször biztosítottam lehetőséget arra, hogy a rádióban ismertesd programotokat. (Egy beszélgetést a lakásodon folytattunk, ahol mély benyomást tett rám, hogy milyen rutinosan tetted tisztába az akkor még járókában virgonckodó kislányodat.) Elkísértelek több választási gyűlésre, tudósítottam róluk. És mert a Fidesznek akkor még nem volt semmije, Deutsch Tamással az én autómmal jártatok néhány napig választási körútra. Szóval jól ismertük egymást. Mint az ügynöki jelentésekből most kiderült, nem kerülte ez el az állambiztonság figyelmét sem. A SZER-központban működő embereik terjesztették a szerkesztőségben, hogy „a Kasza a liberális funkcionáriusgyerekek pártját, a Fideszt támogatja az amerikai adófizetők pénzén”.

Aztán a rendszerváltás dicsőséges korszaka következett. Évek, amelyek alakításában neked is fontos szereped volt. A demokratikus világ mint ifjú titánt, a szabadságjogokért síkra szálló bátor hőst ünnepelt. Azóta sok minden megváltozott. A múlt szerdán Strasbourg-ban ugyanennek az Európának a politikusai (részben akkori nyugati harcostársaid) mondták a szemedbe, hogy hazádban azokat a szabadságjogokat vonod meg a néptől, amelyekért akkor síkraszálltál. Éles beszédek hangoztak el ellened. Nem a magyar nép ellen, mint azt válaszodban feltételezted. Személy szerint ellened. Magatartásod mutatta, hogy elszoktál a politikai vitától. Megbosszulta magát, hogy évek óta csak olyanokkal veszed körül magadat, akik minden kötőszavadra tapsolnak. Strasbourg-ban volt ellenvélemény. Ezeket hallgatva idegeid felmondták a szolgálatot. Úgy viselkedtél az Európai Parlamentben, ahogy itthon szoktál. Arrogánsan, kioktatón, de ott nem illik. Modorod rossz fényt vetett rajtad keresztül országunkra is.

Néztem a közvetítést. Arcod a bírálatok során egyre merevebb lett. Látszott rajtad, hogy elbizonytalanodsz. Nem tudod, hogyan reagálj. Csak két táskahordozód, Martonyi és Matolcsi volt körülötted. Most szükséged lett volna a segítségükre. De őket ahhoz szoktattad, hogy te beszélsz, ők tapsolnak. Így most csak bambán néztek rád. Rossz volt nézni vergődésedet. Nagyon egyedül voltál. Egy pillanatra megsajnáltalak. Később visszanyerted itthoni formádat. Kijelentetted, hogy a bírálatok, amelyek a képviselők alulinformáltságáról tanúskodnak, nem leptek meg. Ennél is rosszabbra számítottál. Például arra, hogy egyes frakciók elhagyják a termet. Egy ilyen mellékes kijelentésed elárulja nagy problémádat: nem érted a demokratikus parlament működését. Oda a képviselők nem kivonulni mennek, hanem azért, hogy elmondják véleményüket, vitatkozzanak. A kivonulást ti, a Fidesz vezettétek be itthon. Daniel Cohn-Bendit, Martin Schulz és a többiek pedig – ha néha éles szavakkal is – a parlamenti viselkedés európai formáját képviselték: a helyszínen vitatkoztak.

De amit láttál, hallottál Stras­bourg-ban, az csak egyik része annak a reakciónak, amit a politikád kiváltott szerte Európában. Az egyszerű emberek is értetlenül álltak az előtt, ami vezetéseddel nálunk történik. Münchenben nemcsak barátaim, hanem a sarki fűszeres, a borbélyom is értetlenkedik, hogy egy olyan szabadságot szerető nép országában, mint a magyar, ismét bevezették az egypártrendszert, megint cenzúrázzák a sajtót. Párizsban a hotelportás mondta, amikor látta, hogy hol születtem: „de legalább maga még utazhat”. Itt tartunk. Ti azt mondjátok, hogy a befolyásolt sajtó, a mindenkit lefizető multik és a magyar liberális értelmiség terjesztik ezt a lesújtó képet országunkról.

Pontosan ez, a kommunikációtok minden intellektuális szintet alulmúló színvonala döbbent meg. Sokáig azt gondoltam, tudod, mert tudnod kell, hogy amit mondotok, nem igaz. Strasbourg-i fellépésed óta úgy érzem, hogy addig szajkóztattad környezeteddel tételeidet, amíg magad is elhitted őket. Kezdem az időszerű alapproblémával. Te tudod, hogy olyan sajtótörvény, amelyet hoztál, csak diktatúrákban létezhet. Demokratikus országban ilyen nincs. Azt is tudnod kellett, hogy a sajtószabadság demokráciában az alapvető emberi jogok körében is az elsők között van. Mégis hozattál egy törvényt, amely ezt alapjában sérti. Az nem érv, amit mondasz, mondatsz, hogy nem fogjátok alkalmazni annak minden paragrafusát. Önmagában az a rossz, hogy van egy ilyen törvény, amit adott esetben elővehettek. Tűröd, hogy a körülötte kialakuló nemzetközi vita szégyent hoz országunkra. Feltételezem, hogy szóvivőd utasításodra mondta ország-világ előtt, hogy ez egy „ízig-vérig európai törvény”. Szegény fiú csak nyekegett, amikor azt kérték tőle, hogy mondjon egy EU-tagállamot, amelyben egyetlen párt tagjaiból álló médiahatóság bírál, dönt és büntet – bebetonozva több mint két ciklusra – minden médiaügyben. Te tudtad, hogy nincs ilyen, mégis mondattad vele. És mondattad fideszes európai parlamenti képviselőddel, Schöpflin György úrral a liberális frakció meghallgatásán Brüsszelben, hogy „a médiának hatalma van, és a hatalmat ellenőrizni kell”. Ezért a véleményért nem kellett volna Schöpflin úrnak évekre Angliába menni. Ezt a tételt itthon is magáévá tehette volna a kádári diktatúrában, Aczél György használati utasításával. A szigetországban – mint minden demokratikus országban – azt vallják, hogy a sajtó ellenőrzi a hatalmat, mert ez a feladata, és nem fordítva.

És egyáltalán baj van a környezeteddel. Ezt persze te választottad ki magadnak. Elnézed, hogy helyettesed, Semjén Zsolt, a nyugati felháborodás nyomán kimondja kamerák előtt azt a téged is devalváló ostobaságot, hogy „a magyar balliberális vonal futkos Európa-szerte saját haverjaihoz”, hogy szennyezzék be a magyar kormányt. Azt gondolom, téged is bosszantott a feltételezés, hogy Semjén úr szerint a magyar baloldalnak olyan „haverjai” vannak, mint Angela Merkel német kancellár asszony, Nicolas Sarkozy francia államelnök és David Cameron angol miniszterelnök. Mindegyik konzervatív politikus. Mindegyik elítélően nyilatkozott a médiatörvényedről. Azt sem értem, hogy miért nem oktattad ki kádereidet a nyugati sajtó működéséről. Ezek úgy képzelik, hogy odamegy, mondjuk Konrád György a Frankfurter Allgemeine Zeitung külpolitikai rovatvezetőjéhez, és azt mondja: „Figyelj, Klaus-Dieter! Írjatok már egy becsmérlő cikket a magyar médiatörvényről és Orbán Viktorról”. Erre Frankenberger úr (a haver) leszól egy slapajnak, és Németország legtekintélyesebb konzervatív napilapjában másnap megjelenik a Konrád által kívánt cikk. (A FAZ helyett írhattam volna Die Weltet, Le Figarót, The Timest stb.) Te és munkatársaid bőrötökön érzitek, hogy ez ma már nálunk sem egészen így megy. Vannak tőled független lapok, rádió, amelyek nem csak neked hajbókolnak. Ezt fájlalod. Jogosnak tűnik a félelem, hogy médiatörvényeddel a neked tetsző kádári sajtópolitikát akarod visszaállítani.

A törvény kommunikációja – mint maga a törvény is – átgondolatlan, logikátlan. Először azt mondattad, hogy ennek paragrafusai kőbe vésett dogmák. Szóvivőd sietve hozzátette: ez egy „ízig-vérig európai törvény”. Csak amikor a demokratikus országok sajtója – Bécstől Párizson át Washingtonig – már az előzetes ismertetések alapján, amelyek lényegében megegyeztek a később közölt hivatalos verzióval, darabokra szedte és antidemokratikusnak nyilvánította a törvényt, kezdtetek hátrálni. Kijelentetted, hogy amennyiben például a németek megváltoztatják sajtótörvényüket, te is hajlandó vagy a módosításra. Aztán kiderült, hogy a németeknek nincs országos sajtótörvényük. Gúnyosan kérdezték, hogy hozzanak-e ilyet, amit aztán kívánságodra megváltoztathatnak. Itt elvált a külföldnek címzett propagandátok a belfölditől. Te azt mondtad – és ha jól értem, mondod máig -, hogy amennyiben az EU jogos kifogásokat emel, hajlandó vagy változtatni a médiatörvényen. Szóvivőd azonban, akit nem értesítettél időben a fordulatról, vagy szellemileg képtelen volt felfogni a gyors véleményváltozást, kitartott hazai nyilatkozataiban az eredeti verzió mellett: „szó sincs a törvény megváltoztatásáról”. Csak strasbourg-i nyilatkozatod után tudatosította, hogy változott az irányvonal. Attól kezdve a világ legtermészetesebb hangján mondja: „persze hogy változtatunk, ha az EU Bizottság ezt kívánja”. (A hivatalos véleményváltozás híre nem érte utol Schmitt Pált, aki egy hete járja EU-elnökségünk ügyében Európát. Így ő nemcsak dicsérte Madridban a médiatörvényedet, hanem azt is prognosztizálta, hogy rövidest a többi tagállam is átveszi azt.)

És alkalmaztatok amolyan magyaros stikliket is a belső viszonyainkhoz szokott, „úgysem derül ki” jelszóval. Kádereid hamisan idézték a német és a svéd kormány véleményét, amit azok kénytelenek voltak nyilvánosan visszautasítani. Kínos dolog ez a nemzetközi diplomácia világában. Aztán a médiatörvénynek először csak a „hivatalos” angol fordítását küldtétek el Brüsszelbe, az eredeti magyart nem. A fordításból viszont kihagytatok olyan részeket, amelyeket feltehetően ti is kínosnak ítéltetek. Persze később, a hivatalos magyar szöveg ismeretében ez is kiderült, mert – mit ad isten – az EU-nak vannak saját fordítói is. Ezzel valahogy nem számoltatok.

A magyar elnökségi programot ismertető strasbourg-i beszédednek jó volt a visszhangja. Csak azt a kívánságodat tartják szerte Európában teljesíthetetlennek, hogy válasszák el a magyar EU-elnökség tevékenységét az ország belpolitikai dolgaitól. Ez nem megy. Hitler autópálya-építését sem lehet elválasztani Németországban a holokauszttól. A kettő összetartozik. Sajnos a kettővel együtt kell élnetek, élnünk a következő hat hónapban. Sőt azon túl is, mert biztosak lehetünk abban, hogy mások mellett a sajtótörvény, az Alkotmánybíróság hatáskörének megnyirbálása, a magánnyugdíjak államosítása továbbra is téma marad a világsajtóban és az EU-ban egyaránt. Tévedés lenne most is abban a történelmi tapasztalatban bízni, hogy a demokratikus rendszerek mindig engedtek a diktatúráknak. Tudom, Bulányi György legendás mondása, hogy „azt a diktatúrát még nem találták ki, amellyel a katolikus egyház ne tudott volna kiegyezni”, felsőfokon érvényes a nyugati demokráciák politikájára is. Gondolok itt a nyugat-európai nagyhatalmak appeasement-politikájára a harmincas években, amely a II. világháborút kirobbantó előzménynek bizonyult. Amikor Sztálin milliókat gyilkoltatott meg a Gulagon. Amikor a Szovjetunió a nyugati hatalmak asszisztálása mellett verte le a magyar forradalmat, majd évtizedeken át udvaroltak Kádár diktatúrájának. Végül az EU csak a homlokát ráncolta, amikor Schüssel osztrák kancellár felvette a kormányába és ezzel szalonképessé tette a szélsőjobboldali Haidert (az aktus ellen – Cohn-Bendit szerint – akkor együtt tiltakoztatok). Most pedig évek óta elnézi Berlusconi antidemokratikus tevékenységét. Két dolog azonban megkülönbözteti ezeket a politikai bűnöket az EU és a mostani magyar kormány vitájától. A Hitlerrel és Sztálinnal szembeni engedékenységet magyarázhatja, hogy a háború volt a tét. A két konzervatív kormányfő, Schüssel és Berlusconi vétett ugyan az EU erkölcsi normái ellen, hiszen a mieink szegik meg saját törvényeinket. De ha úgy tetszik, antidemokratikus magatartásukkal bocsánatos bűnt követtek el. Nem sértettek kodifikált, alapvető emberi jogokat. Mi viszont azt tesszük a sajtószabadság, a jogállamiság és a magántulajdon megsértését szentesítő törvényekkel.

Talleyrand erre azt mondaná, „ez nem bűn, ez már hiba”.

KASZA LÁSZLÓ

Forrás: Élet és Irodalom, LV. évfolyam 4. szám, 2011. január 28.

0 thoughts on “Vannak még hiányosságok! – Kasza László nyílt levele Orbán Viktorhoz

 1. Kedves Kasza Levente Bátyám!
  Majd harminc éves ismeretségünre vagyok bátor hivatkozni, amikor tegezve, de a kellő tisztelettel papírra vetem gondolataimat a Te érdekedben. Bár egy vén trotli véleménye mitsem számít, tartozom Neked annyival, hogy egyes dolgokra felhívjam a figyelmedet.
  Drámai dolog, ha az ember megöregszik, és ilyen ostobaságokat ír le úgy, hogy nem is tudja miről beszél! Bízom abban, hogy Németországban is van olyan szer, amely az agyi ereket tágítja, és némiképp enyhíti az öregkori elhülyülést. Orvoshoz kellene fordulni ezzel, mert egy élet munkájának a pozitívumait is belesöpröd abba a szemetesládába az ilyen levelek megírásával, amelyet a „rendszerváltáskor” már SZDSZ-közeliségeddel félig megtöltöttél. Ha eltalálsz még a háziorvosodhoz, kérd meg, írjon fel valamit e láthatóan súlyossá váló érelmeszesedésed ellen.
  Berátsággal:
  Stoffán György
  a SZER egykori külsős jegyzetírója

 2. Bizonyos-e abban a tisztelt szerkesztőség, hogy a Népszava-féle szennylapok szintjén álló, „Élet és Irodalom” című, a magyarságot napi rendszerességgel gyalázó, balliberális „orgánum” mérvadó lehet az Alternatív Hírportálon, és egyáltalán, a nemzeti értékeket valló honlapokon?

  1. Tisztelt Végvári Úr!
   Természetesen tudjuk, hogy az ÉS miféle lap, de ez egy olyan vélemény, amin el lehet gondolkodni, s érdemben kell megcáfolni. Abban, amiben az idézett cikk szerzője ostobaságot állít vagy hazudik. Ugyanis ezt a véleményt bizonyosan sokan olvasták, s nem árt felkészülni az efféle írásokra értelmes cáfolattal.
   Üdvözlettel: Híradmin, NIF

 3. A)
  Gyalázatos, és még most is felháborodom azon, hogyha a „magyar” Szabad Európa Rádió eszembe jut. Az emigrációban hatalmas aláírásgyüjtést kezdeményeztem ennek az osztálynak a megszüntetésére 89-ben és a sok eredeti aláírással beküldtük talán 1990 tavaszán Washingtonba a Külügyminisztériumba. Kérésünk az volt, hogy vagy elkezd ez az osztály a magyarság egészéről híreket mondani, vagy szünjön meg. Hisz mi, határon tuli magyarok, a román, szlovák, szerb, stb. nyelvű adásokból nem értesülünk az erdélyi, felvidéki, stb. 2 milliós magyarság problémáiról. Kaptunk egy visszaigazolást, hogy a csomag megérkezett és hamarosan részt fog venni a kérésünk az átszervezések kapcsán a döntésekben! A kérésünket emigrációs magyar szervezetek elnökei írták alá és pecsételték le. A gyüjtés több mint fél évet vett ígénybe.
  Gondolom ez eléggé leírja, hogy -tisztelet a kivételnek- milyen ordénáré banda kerítette hatalmába a SzER magyar részlegét!
  Washingtonnak legkézenfekvőbb megoldása az lett, hogy beszüntették az adást, aminek inkább örvendtünk, mint búslakodtunk volna rajta! A román adás, szlovák, stb. még sokáig mentek!
  Szomorú az, hogy OV engedte magát ilyen kezekbe kerülni! Sőt, ha a „Női Vécé” nevü punk banda gitárosának a barátságát is emellé tesszük, akkor valósággal undor fog el, hogy kik vezették, vezetik az országot ma is!
  B)
  Cohn-Bendit viselkedését méltatja ez a Kasza! Meg vagyok botránkozva attól, hogy ezek a hányíngert keltő emberek (a Kaszák) még mindig ott rontják a levegőt Budapesten!
  Cohn-Bendit, ez a 68-as diáklázadások „Vörös Dani”-ja a példaképe Kaszának! Az a francia zsidó anyától és német zsidó apától származó kommunista, akiről ezelőtt néhány évvel még megtalálható volt az interneten, amint a Sorbonne-i Egyetem katedrájára szarik. Ez az ocsmány pedofil figura mit keres egyáltalán az EU parlamentjében? És milyen hanghordozással beszélt az EU soros elnökével? Ordítozva adta elő vádbeszédét! És az EU elnökét egyszerüen csak Orbán urazta minden mondata végén!
  Kommunista módon a Média Törvény egy bekezdését sem nevezte meg, amivel elégedetlen lenne, hanem csak vádaskodott és gyalázkodott és vádolta úgy a már elfogadott törvényt, mintha a magyar parlament 2/3-os szavazata neki, a diktátornak, semmi sem lenne.
  C)
  OV legalább most oda kellene tegye a magyar titkos szolgálatot és kerestesse elő velük azt a képet, amely Cohn-Bendit-ot éppen a katedra megszentségtelenítése közepette mutatja. Keressen a magyar titkosszolgálat, ha egyáltalán képesek hazafias cselekedekre is, bízonyítékokat Cohn-Bendit pedofiliájára és pereljék be ezt a kihalni nem akaró ocsmány, és aljas figurát és ezen keresztül tisztítsák meg az EU parlamentet tőle!
  Ez a förtelmes ocsmányság leírja pontosan a könyvében miként simogatták az ovódások a sliccét, húzták le a cibzárját, stb. Ha valakit el akarnak ítélni ez az önvallomása is bőven elég lenne!
  Meg kell ezt az aljas szarhegyet legalább jól hurcoltatni! Ott büzlik állandóan az EU parlamentben és rontja folyamatosan a levegőt!
  Elég volt ezekből!
  Ki velük!

  Így igaz! Egyetértünk! De meg kellett mutatnunk, hogy milyen sunyin támad az ellenség. Ezt kell világossá tennünk környezetünkben.
  Híradmin

 4. Híradminnak igaza van!
  Amint látjuk kezd kibontakozni egy terv a tervben, új keletű stratégia.
  Élreállok, és csavarok is egyet az ügyön.
  Valóban foglalkozni kell ezzel!
  Legelőször is tisztázni a helyzetet.
  Ehhez meg vissza kell menni a „kályhához”.
  Egyébként Orbán Viktor nem népszerű az EU-ban, de ez nem azt jelenti, hogy politikája a nemzet javát szolgálja. Ő a két világ embere! Ide is, oda is. Sajnos azt hiszi, hogy el tud lavírozni, és egy viszonylag élhető Magyarországot tud teremteni.
  Nagyon fiatalon belekerült a politikába, és nagyon el van zárva. Lezárni, elszeparálni és leterhelni, ez a módszer.
  Most „üzenetet is kapott” Morvai Krisztina „sírva fakadása” által, de nem tudom érti-e.
  Orbánt le akarják darálni, a Jobbikkal együtt.
  Régóta az a véleményem, hogy a kijelölt utód Rogán Antal. Olyan „csend” van körülötte.

  Kedves Gandalf!
  Fantasztikus meglátás! Bizony, a mélyben sötét erők munkálnak! Rogán az „Ő kutyájuk kölyke!”
  Orbán hagyta magát elszeparálni a valóságtól, s mindenkinek meg akar felelni. Ez pedig a politikában már maga a politika művészete. Orbán okos, de nem művész. Ahhoz érzékenyebb és rafináltabb ember kell.
  Híradmin

 5. 2006.Okt.23-a ota irogattam,hogy milyen osszefugges is volt a Gyurcsany ,es a Rogan kzozott.Mivel ugye demokraciat kiabalt mind a ketto.Hat gondolom annyi,hogy a rendori elokeszuletekrol a Rogan ertesitette az OrR-Bant,hogy a beszed utan be az autoba,es el de gyorsan.Oszt johetett az elore kitervelt *jatek*.

 6. Nahát, ez a sarló nincs fáziskésésben?
  Nagyon lényeges gondolat, mondhatnám az írás ezért született/
  „Hitler autópálya-építését sem lehet elválasztani Németországban a holokauszttól.”

 7. Csendesen megkérdezném: Kasza László úr elolvasta-e a magyar média törvényeket?
  Mert van egy, amelyet az Antall-kormány idején „alkottak”, és kettő, azaz kettő darab, amelyet a mostani országgyűlés alkotott. Ez utóbbi kettő keletkezési ideje 2010. októbere (kb. 8 oldalnyi szöveg), a második 2010. decembere (kb. 230 oldalnyi szöveg).
  Ha igényesek akarunk lenni, az elsőt is hozzászámítva, úgy majdnem 300 oldalnyi anyagot kellene áttanulmányozni ahhoz, hogy megalapozott, összehasonlításokat is tartalmazó véleményünk lehessen.
  Kérdésem tehát újfent: Kasza László úr – és a többi heves bíráló is – megtették-e ezt? Vagy tekintsük őket hihetetlen agyi képességű, nagy tehetségeknek?
  Nos, mi néhányan, nem tekintjük magunkat azoknak. Szerényen megjegyezzük, felsőfokú végzettségűek, sőt azon túli, nem is rossz eredménnyel „asztalra letevők” vagyunk. Egyikőnk végigtanulmányozta a törvényeket, s ezen felül, pontról pontra visszatért az EU-s 3 kérdésre, megvitattuk, végigrágtuk magunkat ezeken a kérdéses részeken, és megállapítottuk: semmi, az emberi szabadságjogokat sértő megállapítást, támadást nem találunk benne.
  Ha hozzákeressük a médiatulajdonosi adatokat, amelyek ugyebár megszerezhetők, akkor a támadások iránya érthetővé válik. (túlnyomó részt külföldi tulajdonosokról van szó!) A kitételt, mely szerint köteles regisztráltatni magát itt, nálunk, az a külföldi bejegyzésű médium, amely adásának jelentős részét Magyarországra irányítja, természetesnek, egészségesnek, elfogadhatónak tartjuk de hogy ők miért nem?!? Fizetési kötelezettség? Nem is derül ki a törvényből, kell-e és mennyit fizetniük ezért.
  Az sem derül ki a törvényből, hogy a médiatartalommal kapcsolatos szigorításoknak, pl. gyermekek védelmében, vajon hogyan tudunk , tudunk-e igazából érvényt szerezni?!?
  Egy dolog azonban kimaradt a törvényből: a közvetítőkkel szemben támasztott nyelvi követelmények! A helyes magyar nyelvhasználat megkövetelése (szókészlet, szóhasználat, helyes beszéd – ld. pl idegen eredetű betűszavakét -, a közérthetőség, hangsúlyozás, hanglejtés) aminek a hiányára egyetlen egy véleményformáló eddig ki nem tért, lehet, észre sem vette.
  Mi fontos akkor Kasza Lászlónak, mint magyar anyanyelvű embernek, és a többi, hozzá hasonló vélekedésűnek?

 8. Csak egyetlen kérdés kasza elvtárs! Küldje már el azt a cikket amiben bírálja a gyúrcsótányt és csapatát amikor az embereket verette a hazai és külföldi „rendfenntartó” pribékjeivel, küldje el azt a cikkét vagy bármelyik „demokratikus” nyugati média arását erről! Küldje azt a cikket amiben akár ön vagy a médiumai a megírják a választási csalást és az eu falazását a gyúrcsótány bandának! Küldje már el azt a cikket amiben az ország kirablóiról ír ön vagy a médiája a „művelt és erkölcsös” nyugat segítségével! Ha bármelyikre egyetlen cikket is tud küldeni akkor lehet pofáznia de addig csak nyalja a megbízói seggét és fogja be a pofáját!

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: