Változás a NIF-en: A kommentárok (vélemények) azonnal megjelennek. Javaslatok Kommentelőink biztonságára!

Névtelen Kommentelők!
Névtelen Kommentelők!

Kedves Olvasóink és Hozzászólóink!

Amint észrevettétek az utóbbi időben a hozzászólások azonnal megjelennek, ahogy azt befejezted és az “elküldöm” gombot megnyomtad. Tehát lehet vitatkozni egymással. Ez a vita viszont nélkülözze a személyeskedést és vonatkozzon a cikkben közölt gondolatokhoz! Semmit sem hoz számunkra, ha egymást gyilkoljuk le ócsárló szavakkal, átkozódásokkal. Kerülje mindenki a törvénybe ütköző rasszista jelzőket, felhívásokat népcsoportok vagy személyek ellen! Ugyanis amennyiben…..

Hirdetés

…… ilyen törvénybe ütköző kijelentések, netalán felhívások tömegesen kezdenek megjelenni, ami a portálra is jellemző lesz egy idő után, akkor könnyen abba a helyzetbe kerülhetünk, hogy a portálunk szerkesztői kilétének beazonosítása ellen nyomozást indítanak. Amennyiben a beazonosítás lezárult, akkor a szerkesztők számíthatnak egy hajnali lerohanásra, mikor is maszkos kommandósok betörnek a lakásba és álmos szemeidbe nyomják a házkutatási parancsot, majd minden számítógépedet lefoglalják. A beazonosított szerkesztőt pedig ideiglenes fogva tartják, annyi ideig, amíg szükséges. Ez addig szokott tartani, amíg a számítógépes adataidat  mind feldolgozták és remélhetőleg (remélik ezt ők, nem mi!) megtalálták a többi szerkesztő, közreműködő, rasszista, illegális módon kommentelők IP-számait és ezek alapján be is azonosították őket! Erre számíthatunk sajnos a mai Magyarországon!

Ilyen helyzetek elkerülése végett hoztunk egy kis biztonsági intézkedést: Ezentúl a cikkeinket nem magyarországi földrajzi címről töltjük fel, hanem Nyugatról. Ez nem azt jelenti, hogy nincsenek magyarországi szerkesztők, hanem azt, hogy azok nem direkt töltik fel a cikkeket, hanem elküldik a nyugaton élő szerkesztőnek, aki feltölti a cikkeket. S  mindez névtelenítő szoftverek segítségével történik!

Az Olvasó-Kommentelőink biztonságát is szeretnénk támogatni egy abszolút jó tanáccsal. Használjatok anonimizáló (névtelenítő) szoftvereket. Egy ilyen egyszerű és könnyen kezelhető szoftver a TorProject, ami innen tölthető le:

https://www.torproject.org/

A “Hagyma” ikon-tól jobbra a “Download Tor” gombot megnyomva letölthető a szoftver, ami egy Firefox internet keresőt fog majd telepíteni és abban benne lesz a névtelenítő szoftver. A rázós vélemény-nyilvánítások, vagy még rázósabb oldalak felkereséséhez használjátok mindig a Tor-Firefox-ot. Ez a Tor-Firefox minden újra indításnál új IP-számmal juttat ki téged a világhálóra. A kommenteléshez szükséged van természetesen egy névre (user name), és egy email címre is. Amennyiben ezt egy nem névtelenítő internet keresőn keresztül intézted, akkor bármilyen névtelenítő szoftvert (apps= application, magyarul alkalmazás) használsz az email címed megalkotásakor használt IP-címedet az internet szolgáltatók letárolták és azt könnyedén kinyomozzák. Ezért új email címekre, új gravatar arcképekre van szükséged, amelyeket mind a névtelenítő tor-firefox internet keresővel kell megalkotnod és kizárólagosan csak azzal szabad használnod. Ha ezt nem így teszed, akkor a titkos email címed “lebukott” és az igazi IP-címeddel beazonosítottak.

Tor-Project beállító gombjai a bal felső sarokban
Tor-Project beállító gombjai a bal felső sarokban

A képen látható piros S-betűt megnyomva néha engedélyezned kell hogy a felkeresett oldal használhasson ideiglenesen script-eket. A zöld hagyma ikonra kattintva kérhetsz uj IP-címet. Ekkor azonban újra fogja indítani a Tor-Firefox-ot.

Tehát kedves Olvasóink, ezek után az intézkedések után lehet nagyobb bátorsággal véleményt nyilvánítani, vitatkozni, eszmét cserélni!

Kívánunk minden kedves Olvasónknak örömben gazdag Adventet és Karácsonyt!

Nemzeti InternetFigyelő (NIF) szerkesztői

Facebook hozzászólások


9 thoughts on “Változás a NIF-en: A kommentárok (vélemények) azonnal megjelennek. Javaslatok Kommentelőink biztonságára!

 1. Engedjék meg, hogy megosszam tapasztalatomat a TOR használatával kapcsolatban.
  Erősen javasolt, hogy aki egyszer már bejelentkezett egy “mezei” böngészőről valamelyik közösségi oldalra, ügyeljen arra, hogy a TOR használatakor a közösségi oldal igazolást fog kérni a fiók használatának jogosultságáról..
  Ez első esetben a felhasználói név és jelszó újbóli beírását jelenti.
  TOR által generált IP címet nem fogja elfogadni a fent említett igazolási eljárás nélkül, az Első Esetben!!
  Minden újabb bejelentkezés a TOR használatával a változó IP cím miatt azzal a kockázattal jár, hogy az illető elveszíti a fiókját.
  Mivel a TOR mindig más és más IP címet generál, értelemszerűen más és más országot mutat a felhasználó tartózkodási helyeként,
  A Facebook az aktuális IP országának megfelelő azonosító okmányokat kér a fiók további használatához.
  A többi közösségi oldalt nem ismerem, de nem lehet nagy különbség a működésükben.
  A felhasználó IP címe alapján, mert tartalmazza a földrajzi szélességi és hosszúsági fokok pontos adatait, majdnem pontosan meg lehet állapítani az illető lakcímét Pl. a Facebook akkor sem engedi megnézni az oldalakat, ha valakinek letiltották a fiókját és törölték azt (sajnos saját tapasztalatomból tudom), az IP címét továbbra is tárolják és azonosítani tudják a böngészést indító számítógépet, s nem engedik megnézni az oldalakat..(Zárójelben megjegyzem,, hogy a valódi BIG BROTHER odakint van a csodálatos Nyugaton, ahol valódi sajtószabadságról egyáltalán nem lehet beszélni, inkább liberális véleményterrorról)
  Tehát leginkább valóban a bejegyzésekhez és névtelen Internetezéshez praktikus használni ezt a kiváló böngésző alkalmazást.

  Még egy gondolat, én nem próbáltam, de talán valaki megpróbálja kísérletképpen, hogy a TOR böngészővel jelentkezik be és készít magának egy G-mail fiókot, amit aztán ezzel a TOR böngészővel keres fel a következő alkalommal is, hogy vajon akkor, a változó IP cím miatt a G-mail akadékoskodik-é!?

  Jancsó Tibor

  1. Nagy tapasztalat áll rendelkezésünkre a névtelenítő szoftverekkel. Ezek használatakor derül ki, hogy mely portálok ragaszkodnak olyan lekérdezésekhez, melyek segítségével lehetségessé válik az oldalt felkereső beazonosítsa. Ezt teszi a kuruc.info oldal is. Ha Tor-ról keresed fel az oldalt, akkor kéri, hogy írd be ezt és ezt a fentebb látható számot. nem mondtuk, hogy a Tor vagy más névtelenitő lehetetlenné teszi a beazonosításodat. Csak megnehezíti azok dolgát, akik feladata lenne a kommentelők beazonosítsa. Ha mindenki névtelenítő szoftvereket használna, akkor nagyon nehéz lenne az összes kommentelő beazonosítása.A gmail program nem akadékoskodik sokat, viszont a regisztrálásnál mobilszámot kér, ahova elküldheti a kódot. S akkor az új email címed be van azonosítva. E miatt nem érdemes névtelenitő szoftverek használatához a gmail-lel email cimet csinálj magadnak. Javasolhatom ilyen célokra a freemail.hu címeket. Viszont a Facebook néha ki akar dobni, de azelőtt ellenőrizni szeretne. Így visszakérdezi a születésnapodat, születési helyedet, meg egyéb adatokat, amiket beadtál nekik, mikor a kontódat meg alkottad. Ezeket a kontó megnyitásakor érdemes mind egy word-file-ban letarolni a felhasználó neveddel és a kóddal együtt.A facebook-kal az a tapasztalatom,hogy a feljelentések miatt kezdenek figyelni és különböző trükkökkel beazonosítani. Ha már nagyon előrehaladott vagy a területen, akkor évekig is lehet trükkölgetni a FB-kal. De ha az ellenséges portalon szívóskodsz, akkor olyan nagy számban megy feljelentés a FB-hoz, hogy ezek durvább eszközökhöz folyamodnak, amihez véleményünk szerint nem volna szabad. Digitális ujjlenyomatot vesznek az összes gépről, ahonnan kommentálni szoktál. Ez azt jelenti, hogy a géped fizikai komponenseit felleltározzák, a telepített szoftvereket, a betűkészleted, stb. Ezek alapján ha beazonosították a gépedet, anélkül, hogy tudnák földrajzilag hol is tartózkodsz, kitiltanak a FB-ról. Ez azt jelenti, bármilyen felhasználó névvel jelentkezel be a FB-ra, nem engednek új FB kontót nyitani, mert arról a gépről próbálkozol, amelyiket beazonosítottak. Persze ebben az esetben is maradnak kártyáid: Telepíted végre a windows 7-re a windows 10-est. Erre fel megváltozik géped “ujjlenyomata” és kezdheted elölről az egész játékot. El kell gondolkodni inkább arról, hogy megéri-e?

  2. Ami engem illet én nem tenném az életemet a TOR-ra!
   Windowsból hamisított MAC-el
   (https://technitium.com innen tölthető le egy MAC cserélő) 2 esetleg 3 proxy-n keresztül, lehetőleg ne Chrome, vagy újabb Firefox böngészővel!
   Vagy valamilyen live Linux distro (ne legyen Root-olt!) pl: BackBox beépített anonimizálókkal, esetleg Anonymus 0.1 OS de persze ezeknél is net csatlakozás előtt MAC csere! sajnos a Firefox sem megbíható már a Chrome-ról nem is beszélve (orosz böngésző Yandex, kínai elég jó a Spark Safety vagy a Baidu)
   Vagy ha valaki vérprofi akkor BSD (nem kell magyarázni)!

 2. Hát igen, az ilyen féle szívózás voltaképpen nem éri meg, s értelme sincs nagyon egy “ellenséges” oldalon okoskodni.
  Én voltaképpen csak kóborló szellem voltam, hogy így mondjam, mert sokáig nem psztoltam ki semmit, csak a Home oldalon nézegettem a Pegida oldalakat, Ausztráliától, a Pegida Hungary-oldalán át az USA és az európai különböző Pegida formációkig majd mindegyiket. Volt ahol egy, egy bejegyzéshez én is hozzászóltam, azokhoz a véleményekhez, melyekkel egyet értettem, avagy nem,, de újabb gondolatokat szültek bennem. Igazából a Facebook gyűlöletes ellenségnek tartja a Pegida vonulatot, s ahol lehet keresztbe tesz nekik. Ezért is változtatott sok Pegid fiók nevet. A különböző oldalak politikai korrektség nélkül mondják el véleményüket a világ és az adott ország politikusairól, s igazából én nem tapasztaltam szélsőséges megnyilvánulásokat, de éles kritikákat igen. A jelenlegi (ahogy ezen a lapon olvastam) “ránkvándorlási” hullám komoly és indokolt félelmeket gerjeszt, és a politikai élet más területeire is ráirányítja a figyelmet, különösen, hogy a hivatalos média elhallgatja a történéseket, főleg a bevándorlókkal kapcsolatos elképesztő bűncselekményeket,
  Amikor Norvégiában tizenéves lányokat erőszakolnak meg, majd meg is gyilkolják őket. Ilyen esetekről a Pegida tudósítja leginkább az embereket. Az egyik FB levelező partnerem megírta, hogy azért tiltottak le valakitt, mert feltette a San bernardinói terrorista nő képét az oldalára és, mivel ez nyilvánvaló volt a FBI előtt is, a terrorcselekményt összekötötte az ISIS -el.
  (Facebook suspends Woman for posting photo of San Bernardino terrorist, allowed San Bernardino terrorist to post about ISIS; http://www.dailywire.com/…/facebook-suspends-woman-posting- … December 12. at 12.00 pm a Pegida Canada postjának a dátuma erről az esetről)
  )a, ez már iszlamofóbia és ezért kipaterolták. A másik ilyen eset, amikor Trudeau kijelentette, hogy a “becsület gyilkosságokat” mégsem kellene barbarizmusnak nevezni. Hát hogy? Sokan kiakadtak ezen, s az erősebb kritikusokat felfüggesztették.
  A józan gondolkodású emberek látják, hogy milyen tragikus irányba fordult a világ, s ez tényleg a szó legszorosabb értelmében értendő. Ma az Internet világában persze, hogy sokan megpróbálják egymást erősítve nyilvánossá tenni véleményüket, nem tetszésüket, de sajnos a liberális vélemény terror kevés teret enged. Az FB is leginkább és egyre inkább, azokat tűri meg, akik a “nem látok, nem hallok, nem beszélek, mert bizonytalan vagyok benne” karosszékben ülnek, tudatosan kirekesztve az eseményeket, mindaddig, míg szenvedő alanyaivá nem válnak egyszer.
  Ez a fajta mentalitás itthon és a nagyvilágban egyaránt megtalálható, s így sajnos Orwell, Morus Tamás és egyéb nagyszerű gondolkodó által megírt utópiák világa kezd nyomasztó valósággá válni.
  Valamit kell ez ellen tenni, mert úgy vélem többekkel együtt, hogy egy akár ember gondolata is elindíthat valamit, ahogy a vízcsepp is képes lebontani a hegyet, csak idő kell hozzá.
  Az persaze óriási kérdés, hogy van-é időnk?

  Egy kérdésem még lenne, lehetséges volna-é, hogy képet is csatolhassunk a bejegyzéshez?
  Persze itt már bizonyos biztonsági felügyeletet is életbe kéne léptetni, a rosszindulatú visszaélések elkerülése végett.

  Jancsó Tibor

  1. Képet csatolni a hozzászóláshoz azt a wordpress határozza meg. A FB ezt lehetövé tette. A WordPress tudtunkkal még nem. De lehet megadni linkeket. Ezeket automatikusan a wordpress jováhagyásra állitja. Vagyis, ha a hozzászólás linkeket tartalmaz ez a hozzászólás csak akkor jelenik meg, ha az adminnak éppen van annyi ideje, hogy az összes komment menüt bekapcsolja és észrevegye a jóváhagyásra váró kommentet.
   Remélem segitettem!
   Egy WordPress alkalmazo!

 3. Futurist1, köszönöm a tájékoztatását. A WordPress-t nem ismerem,
  A kép-csatolás felvetésére valóban az FB adott ötletet.
  Van néhány nagyon érdekes friss FB Pegida Canada post, amit, mivel törölték a fiókomat, csak kép formában tudok lementeni, s igen érdekesek. pl. A PC-t megbüntették egy Donald Trump képért s a hozzávaló szövegért, miközben az ISIS háborítatlanul teszi azt, amit akar. A másik egy szintén PC post, az angoll mirror.co.uk-ra hivatkozva; http://www.mirror.co.uk/…/hackers-trace-isis-twitter-account (ennyi a link a poston) arról tudósít, hogy az angol kományig nyúlnak az ISIS network szálai.
  Szóval csak ilyenek miatt gondoltam, a képek esetleges csatolását mivel az FB linkek csak az FB-hez vezetnek többnyire, de itt egy YouTube link, (PC-ről) aki tud angolul annak érdemes meghallgatni Pat Condell-t http://youtu.be/zPCdpu9ZKnQ
  Köszi ismét.

  T.J.

  1. Köszönjük! A yandex-et és a baidu-t ismerjük. A többi bevalljuk nem. De pontosan mit akarsz javasolni a portálunk javítására? Mert gondolom ezért irtad ide a linkeket. Egyébként a hozzászólásokhoz nemcsak a facebook-kal lehet bejelentkezni.

Várjuk véleményét itt! (a hozzászólások moderáció után jelennek meg)

%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Ezeket olvasta már?
Néha örvendetes hírt is közöl az index: Kihátrált a kormány a kőbányai mecsetépítésből

Inkább megszüntették a New York – London repülőjáratot, mintsem zsidót engedjenek fel a gépre
Egy orvos levele Orbán Viktornak
Close