Uzsorás tolvajok, hiénák és dögkeselyűk

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Fotó: BlikkKilakoltattak egy négygyerekes családot

Tegnap 2010. június 15-én egy négygyermekes család kilakoltatására került sor. A nagymamát szívrohammal a kórházba szállították. Helyszíni tudósítás percről percre a Barikád honlapon: http://barikad.hu/node/55457 . További információ az esemény hátteréről a Blikk tudósításában: http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/rohamrendorok-uztek-ki-a-csaladot-a-hazukbol-2021036/

Kommentár:

Uzsorás tolvajok, hiénák és dögkeselyűk fenyegetik a magyar családokat jogi és rendeőri védelem mellett.

Az erkölcs és szolidaritás, no meg az állam felelőssége ismeretlen (még) e hazában.

Hogy egyértelművé tegyem a címben megnevezett intézmény-és emberfajtát, megpróbálom pontosítani kikre is gondolok.

Uzsorás tolvajok alatt a bankokat és azokat a pénzembereket és őket kiszolgáló törvényhozókat értem, akik a jelenlegi pénz-és bankpolitikát kialakították és lehetővé tették az emberek kifosztását.

Hiénáknak a lakásmaffiózókat, a velük együttműködő ügyvédeket és azokat a végrehajtókat, akik képesek családokat utcára tenni.

Dögkeselyűknek a rendőrség azon tagjait, akik beosztásuktól függetlenül képesek segédkezni családok kilakoltatásánál. Dögkeselyűnek tartok minden olyan biztonsági céget és vállalkozásokat, az alkalmazottaikat is beleértve, akik kilakoltatásra szakosodtak.

Emlékszem, hogy IKV-s művezetőként (1982 környékén) a főnök utasított, hogy vegyek magam mellé két melóst, és lakoltassak ki a szoba-konyhájából egy egyedülálló kétgyermekes családanyát, mert hosszú ideje nem fizeti a lakbért. A főnöknek kerek perec megmondtam, hogy erre nem vagyok hajlandó. Nem erre szerződtem!

A főnökömnek sem tetszett a dolog, és csak annyit kért, hogy menjek ki, találjak ki valamit, és jegyzőkönyvezzem.

A jegyzőkönyvben a szükséges adatok rögzítését követően a következőket írtam: A kilakoltatás nem végrehajtható, mivel a család és a kiskorú gyermekek elhelyezése nem megoldott.

A jegyzőkönyv egy példányát átadtam az anyának, a másik kettőt meg a főnöknek azzal, hogy ez volt az utolsó, mert inkább kilépek. A főnök átolvasta, és a következőt mondta: Értem! Ezt meg – a jegyzőkönyvre mutatva -, basszák meg a nagyokosok!

Soha nem tudtam megérteni, hogy hogyan lehet valaki uzsorás, hóhér, rendőr – főleg ilyen esetekben, vagy végrehajtó, vagy kilakoltatásban közreműködő. Az nem lehet kifogás, mint amit hallani oly sokszor egyfajta felmentésként, hogy „ez a munkám”. Az erkölcsi felelősségtől senkit sem ment fel ez. Sem a bankárokat, sem a végrehajtókat, sem a rendőröket, de még azt a lakatos mestert sem, aki elszegődik egy négygyermekes család kilakoltatásában segédkezni.

Egyszer nem hallottam arról, hogy egy fehérgalléros korrupt csaló-bűnözőt kilakoltattak volna a többszázmilliót érő palotájából. Ilyen emberekért nem ragadnék tollat.

Nem sírom vissza az egypártrendszert, de még a szocializmust sem, de a szociális érzékenységet igen.

A Szolidaritás Szakszervezeti Munkásszövetség vezetőjeként (’89-90) többször beszélgettem Lóránt Károly közgazdásszal a várható politikai szabadságról és a piacgazdaság viszonyáról. Húsz év óta nem felejtettem jóslatát, ami így szólt: „Tudjátok ti, hogy a piacgazdaság milyen szabadságot biztosít?! Majd megválaszthatjátok, hogy melyik híd alatt alhassatok.”

Egy másik aktuális mondás jutott eszembe a rendszerváltás hajnalából: Elmentek a tankok, megjöttek a bankok! Igen! A politikai elnyomás után jött és itt van a gazdasági és pénzügyi elnyomás, ami sokkal veszélyesebb és embertelenebb minden fegyvernél, mert homályba vész az ellenség személye.

Én nem ilyen rendszerért küzdöttem!

Már ’83-ban, mint munkásellenzéki, írtam a Beszélőben a sorstársaim érdekébe, a közemberek kiszolgáltatottsága ellen. De minek!? Ezért?

Mindaddig ellenzéki maradok, amíg ilyen megeshet e hazában, mint ami a minap történ a négygyerekes családdal.

Szívem szerint a parlament falára mázolnám fel: Vesszenek a bankok, és a hiénáik és a dögkeselyűik! (Elnézést kérek a nevezett állatfajtól, de az emberi hiénáktól és keselyűktől már nem.)

Takács András

Nemzeti InternetFigyelő

9 thoughts on “Uzsorás tolvajok, hiénák és dögkeselyűk

 1. El kell, hogy jöjjön a kötelek ideje. És el is jön! Isten irgalmazzon akkor a bűnösöknek, a hvatalosan is engedélyezett ócska rablóbandáknak. A bankok vezéreinek, tulajdonosainak. És mindazoknak, akik engedik őket garázdálkodni. És nem csak itt, de a világon mindenütt termőre fordulnak hamarosan a lámpavasak….

 2. Ajjaj ! De jó lett nekünk !
  Kilakoltatási zárlat, két hét alatt rend, megszünik a félelem a cigánysújtott településeken, megadóztatjuk a bankokat, minden magyar fogjon össze !
  Segítsetek emberek ! Már nem emlékszem, hogy melyik ország, „friss” miniszterelnöke ígérte ezeket programjában ? Nehogy rájuk szavazzak négy év múlva…

 3. Akkor most kire is vonatkozik a „kilakoltatási moratórium”? Ez már a beigért „új rend”? A két hét már letelt,és nemcsak kettő,hanem kétszer annyi!!!Erre volt pénze a rend?őrségnek?Kisbuszok és autó sokaságával odaszállitani a rend?őreit,és szónélkül végig asszisztálni a 4 gyerekes család kilakoltatását?
  Egy rend?őrnek sem volt a pucájában vér,-mint a cikk irójának-hogy ez embretelen,becstelen dolog,és ehhez nem asszisztálok? Még ők is kerülhetnek ilyen helyzetbe!!!
  Gratulálok!
  És hol volt az Echo tv,Hirtv,Lánchid rádió tudositója a szégyenletes „eseményről”,mert a hiradókban,hirekben meg sem emlitették!!! Ja hogy ez a „mi kutyánk kölyke”.Köszönjük hogy mindig a tényeket mondják,mutatják percről-percre.Nem kell ide médiatörvény,ugyanazt teszik mint elődjük-amit mi „csinálunk” azt tökéletes,és amiről a hallgató,néző nem tud,az nincs is. Most majd jön az internet megtisztitása-nagyon úgy néz ki- a nyilatkozatokat hallgatva.
  Igaz mondás szólj igazat,betörik a fejed-az „új rend” nevében!!!!

   1. Kedves Edit!
    Megnéztem a cikket.
    Ön szerint tehát ennek az ügynek nincs akkora hír értéke, hogy országos televíziók foglalkozzanak a témával?
    Szerintem pedig ennek van csak igazán!!!
    Az emberek többsége ugyanis még a televízióból tájékozódik.
    Nem Éva anyunak kell tájékozódni, hanem a tisztelt médiának!

 4. A Nemzeti Együttműködésről szóló politikai nyilatkozat csupa szép és támogatható elvet tartalmaz, de a gyakorlatban semmit sem jelent.
  A Fidesz a nemzeti együttműködésen a 2/3 gátlástalan kiaknázását, a többi párt bedarálását, és a hihetetlen, pofátlan cinizmust érti.
  Ez a média világában úgy fog lecsapódni, hogy a Fidesz a médiában nem kétharmadra, hanem három harmadra törekszik, ahol a törvénymódosítások révén egyáltalán nem lesz majd ellenzéki hang, és megjelenés, s ha mégis, akkor is csak díszlet szintjén.
  Pintér ma is bejelentette, hogy a közbiztonság érezhetően javult a kormány intézkedéseinek a hatására, holott a kisujjukat sem mozdították még, és a cigányok fosztogatnak, rabolnak, és ez alatt a két hét alatt is agyonvertek két idős magyar embert.
  A Fidesz arra használja a kétharmados mű-többségét, a vak is láthatja, hogy a települési önkormányzatokban is bebiztosítsa a hatalmát, és megvalósítsa az egypártrendszerét. Ezt azzal az átlátszó trükkel próbálja elérni, hogy a falvakban, városokban, megyékben, a polgármestereknek lehetőségük lesz alpolgármestert kinevezni saját hatáskörben, tehát választás nélkül.
  Azt szeretné ezzel elérni, hogy a választók elé állítani nem mert kádereit az ablakon át csempéssze be az önkormányzati vezetőségekbe, ami jellemtelen aljasság, és antidemokratikus eljárás. De a kétharmadjával és megfelelő média magyarázatokkal, ezt is el tudja érni, és velünk lenyeletni.
  A hazugságok hálójában vergődő magyar közélet napjai meg vannak számlálva, és a húsz éves hazugság megérett a bukásra.
  A rendszerváltozás rendszere tovább él még a Fidesszel, amely maga is az elmúlt húsz év szerves része, de már maga a rendszer haldoklik, amelyt a kormánypárt is érez, ezért kénytelen kétségbeesett kísérletet tenni arra, hogy magát a megújulás letéteményeseként mutassa be.
  Forradalomról, alkotmányozó nemzetgyűlésről beszél (hadovál), egy új rendszer felépítéséről tesz diadalittas kijelentéseket, de mindez hamis, álságos, és üres.
  Nincs mögötte sem hitelesség, sem valódi szándék, sem kellő mozgástér, csak egy elvetélt próbálkozás.
  A Bilderberg-csoport tagjai, akik a világot irányító globális pénzügyi elit egyik képviselete, idén a spanyolországi Sitges-ben tartották tanácskozásukat.
  Onnan lehet tudni közvetve, hogy az egyébként erősen titkolózó társaság miről tanácskozott, hogy utólag milyen döntések születnek a világ pénzügyi, gazdasági és politikai életét irányító fórumokon.
  Amit a Bilderberg-csoport tagjai zárt ajtók mögött megbeszélnek, azokból kormánydöntések, a nemzetközi szervezetek, a NATO, az EU, az ENSZ döntései lesznek.
  Magyarországnak a nemzetközi pénz-és korporációs oligarchia és hatalmi hálózata diktál, mert nincs olyan erős társadalma, nemzeti elkötelezettségű, pénzügyi és gazdasági erővel rendelkező kormánya, amely kellő erővel tudna szembeszállni a pénzuralmi világelittel. Ez a világelit már alaposan belerázta Orbánt a nadrágja szárába, és a „demokratikus” magyar vezetés engedelmesen fejet hajtott. Ez is mutatja, meg Orbán jelenlegi körútjai, tárgyalásai, hogy tulajdonképpen ki is irányítja az országot.

 5. Tegnap megnéztem az Echo tv kibeszélőjét,(azóta nem nézem,amióta megtörtént a „nagy váltás”,és az eredeti műsorvezetők helyett jöttek a „bologató jánosok”.Szóvak megnéztem,és megfogadtam,hogy a vérnyomásom normális megtartása érdekében továbbra sem nézem.Elképesztő az a nagyfokú tudatlanság,amivel a betelefonálók „rendelkeznek”illetve nem rendelkeznek.Továbbra is folyik a népbutitás.Az egyik sms-ező még odáig is eljutott,hogy „500 évenként főnix madár repül az égre,és most ez a főnix madár Orbán Viktor a kiválasztott”.Elképesztő,és sajnos nincs egyedül a megváltóként feltüntett személy tekintetében.Én is az idősebb korosztály tagja vagyok,de az eszem még nem veszitettem el,csakis a tényeket veszem figyelmbe.
  Remélem már látják azok is,akik elhitték,hogy lesz elszámoltatás,stb……. Igen az elmúlt 8 évről,és mi van az elrabolt nemzeti vagyonnal? Bla-bla az egész !
  A 29 pontos programról a napokban olvastam egy nagyon jó összegezést a Jövönk.infón,ajánlom mindenkinek okosodásként.
  De én várok és figyelek.

 6. Most olvastam a Hun-hiren Tauzin Krisztina-a kilakoltatott családanya levelét,és megdöbbenve,de szivemben örülve olvasom,hogy volt 2 rendőr,aki nem volt hajlandó a parancsot végrehajtani!!!Remélem lesznek többen is!!!Na Ők az igazi rendőrök,és ilyenekre van szükség,nem agyatlan droidokra,a sz@ros nettó 120 -140 ezerért ,akik még az édesanyjukat is eladnák.

 7. Szeretettel üdvözlök mindenkit !
  Engedjék meg,hogy figyelmükbe ajánljam azt a tényt,hogy a kilakoltatott családban az édesanya másfél milliós apeh tartozásra vett fel 15 millió forint hitelt. Ez elkerülte mindenki figyelmét ? Sajnálatos az eset,miszerint a gyermekek is az utcára kerültek,de ha Önök is elolvassák az összes ezzel kapcsolatos hírt és megnézik az ezzel a témával foglalkozó riportokat,akkor bizonyára Önöknek is szembetűnik az az apró,ám de nem elhanyagolható szempont,hogy a családanya egyik nyilatkozatával üti a másikat ! Állítólag kifizette az apeh tartozását a 15 millióból és ő erről nem kapott bizonylatot ! Igaz,ha 200 ft késedelmi kamatot fizetek valamire,akkor is kapok róla bizonylatot,pont az apeh nem ad másfél millió forintról ?! Megjegyzem,hogy az apeh a tartozásra ad részletfizetést,de ha ezt az összeget sem tudta kifizetni a hölgy,akkor miből gondolta,hogy a többszörösét sikerül majd ? Itt a gyermekeket kell sajnálni,mert ők az áldozatok, a szülők pedig felelőtlenül vettek fel hiteleket és költekeztek…….
  További szép napot kívánok mindenkinek !

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük