Újabb amerikai provokáció Kína ellen

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az amerikai védelmi minisztérium közölte: a Lockheed Martin cég eladhat Patriot típusú elfogó rakétákat Tajvannak. Válaszul egy kínai katonai tisztségviselő azt javasolta, hogy Peking vezessen be szankciókat azon amerikai cégek ellen, amelyek fegyvert szállítanak a szigetnek.

A hírt olvasva világos, hogy az USA nem fér a bőrébe. A világon immár mindenki tudja, hogy az amerikai gazdaságot óriási hiteleivel Kína tartja lélegeztető gépen. Csak nekik köszönhetik, hogy még nem dőlt össze az egész gazdasági-pénzügyi kártyavár és nem tört ki a világtörténelem legvéresebb anarchiája. Utóbbiból kaphattunk ízelítőt New Orleansban a Katrina hurrikán elvonulta után, vagy korábban Los Angelesben, amikor egy földrengés miatt néhány napra „lekapcsolták az áramot”. Olyan esztelen, kegyetlen és barbár pusztítást, gyilkolást a világtörténelem még nem produkált, mint ami ezekben a városokban folyt. Felmerülhet a kérdés, hogy Kína miért hitelezi még mindig a földkerekség legpazarlóbb, legprimitívebb „civilizációjának” továbbélését? A válasz egyszerű: nem akarja, hogy a felhalmozott óriási mennyiségű atom- és vegyifegyver kikerüljön az ellenőrzés alól. Kína célja a hosszútávú kivéreztetés. Azt, hogy az amerikai jóléti társadalom egyre alacsonyabb és alacsonyabb szintre süllyed, jól mutatja, hogy immár állampolgárai tízmillióinak nem tudja biztosítani az amerikai állam az alapvető egészségügyi ellátást sem. Tehát: pl. amennyiben valakit vakbélgörcsök gyötörnek és nincs biztosítása (vagy pénze), akkor így járt.

A Kínának való szánalmas kiszolgáltatottság ellenére – nyilván elsősorban presztízs okokból – az amerikaiak újra és újra meg akarják mutatni, hogy ők még mindig valakik. Ezért szállítanak most elfogó rakétákat Tajvannak (amelyekről az Öböl-háború során kiderült, hogy semmit sem érnek, hatékonyságuk a nullával egyenlő). A szállítások abba a Tajvanba történnek, amely csak idő kérdése, hogy mikor lesz kénytelen visszatérni Kínához (ahonnan még Csang-kaj-sek szakította ki a Maoéktól elszenvedett polgárháborús vereség után). Ahogyan Kína visszaszerezte hasonló elrabolt területeit – Makaót és Hongkongot – ugyanígy tesz majd Tajvannal is. És a tajvaniak nem is fognak ellenkezni, hiszen ők is kínaiak. Ezt akarja megakadályozni az USA.

A Kínai Birodalom egyelőre bölcsen kivár: tudja, hogy az idő neki dolgozik. Semmi értelme nem lenne belemenni érzelmi-indulati alapokon egy katonai manőverbe. De még a szankciókat javasló katonai tisztségviselőt is nyugalomra fogják inteni (ha egyáltalán volt ilyen) Az amerikaiak egyelőre csak hadd vergődjenek. Legalább lesz témája a kínai humoristáknak és mindenki hülyére röhögheti magát a Patriot rakétákon. Aztán amikor eljön az ideje, Kína ezért a húzásért is elszámoltatja majd a tetteseket.

Berényi Sebestyén – Jövőnk.info
http://www.jovonk.info/2010/01/08/ujabb-amerikai-provokacio-kina-ellen
Nemzeti InternetFigyelő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük