Tvrtko ne­ki­megy Tri­a­non­nak!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

NIF: Nagy hírnek van beharangozva, de várjuk ki a folytatást június 4.-én a Duna TV-ben. Trianoni békediktátumról újabb adalékot kapunk?

A cím csöp­pet sem ha­tás­va­dász, in­kább maga a va­ló­ság. Ígé­rete sze­rint alig egy hét múlva fény derül egy meg­döb­bentő ti­tokra, mely eddig meg­bújt a több mint öt­száz ol­da­las do­ku­men­tum­ban.

Találgatni is nehéz, mire bukkanhatott Vujity Tvrtko, aki előtt feltárult a Trianoni békeszerződés minden sora. De ő maga állítja, eddigi munkássága fő művét tárja a nézők elé június negyedikén, amikor a Duna TV műsorra tűzi a dokumentumfilmjét. A riporter szerda este elárult néhány izgalmas és valóban hihetetlen részletet a forgatásokról.

„Beszéltem két parlamenti képviselővel is, akikkel megállapodtunk, hogy miután bemutattuk a filmet, azzal a településsel kapcsolatban, amelyről szól, kezdeményezni fogunk valamit. Mindketten indítványt fognak benyújtani az ügyben” – ígérte Tvrtko, majd röviden és talányosan összefoglalta miről is van szó.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Hosszú nyomozás során felkutattam a Trianoni békeszerződés egyetlen, eredeti példányát, amit egy kisváros páncéltermében őriznek.”

Oda mindössze hat ember léphet be a világon. Kinyitották nekem azt a könyvet, és kihajtották a térképmellékletet, melyet 1920 június 4-én, 16:15-kor hajtottak össze, miután aláírta a két magyar, Drasche-Lázár Alfréd és Benárd Ágoston.

„Az engedélyért több mint százezer forintot kellett fizetnem, és négy órát kaptam arra, hogy tanulmányozzam. Hozzá érnem nem volt szabad, ezt csak két ember tehette meg kesztyűben. Egy kis részen így is elszakadt a könyv” – meséli a videóban Tvrtko, akit a hideg is kirázott, amikor elérkezett ahhoz a fejezethez, melyről filmjét készítette.

A legendás békeszerződéssel (Fotó: Facebook)

„Megpróbálok erről úgy mesélni, hogy ne lőjem le a lényeget. Egy négyzetkilométerről van szó. Egy helyről ahol mindössze négy utca van, és ahol ma is élnek emberek.”

Maradjunk annyiban, hogy a Trianoni békeszerződés végrehajtásában vannak hibák. Egy olyan magyar területről van szó, melyről korábban még soha senki nem hallott.

„Engem rázott a hideg, amíg olvastam a sorokat” – árulta el a riporter, aki egy ponton felmutatott egy papírlapot, majd kettétépte, jelezvén, hogyan bánna el a teljes békeszerződéssel, ha tehetné.

Szerző: Buster; Beküldte: László Szabó
Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

10 thoughts on “Tvrtko ne­ki­megy Tri­a­non­nak!

 1. A Baloghnak született Tvrtko vajon milyen apróságot tálalhat az őt befogadó Duna TV-ben, amit komoly, agyonhallgattatott, igazi szakértők még nem véltek felfedezni?
  A bulvárízű beharangozása helyett inkább a záradékban foglaltakkal kellene foglalkozni, mert ketyeg az óra!

 2. Közpénzből él ez a sapkafejű,ez a TV-s világ egy belterjes büdös banda,egymást hágják meg,és úgy szaporodnak.A kereskedelmitől kirúgják,hát átveszi az állami tv,mert a haver ott van,én meg fizessem az adót,hogy ez a senki jól éljen?

 3. Valószínűleg egyeztetett a fajtársaival mielőtt hozzányúlt a trianoni témához,ugyanis bár lassan száz év telt el,de még mindig kényes téma hazánk körbeollózása.
  H.B.
  Lansing amerikai államtitkár Trianonról :”ezek a békeszerződések cselszövések és rablások eredményei,megalázóak és tarthatatlanok ”
  Ehhez képest eléggé tartósnak bizonyult.

  1. Igen, mert a rablók nemcsak győztek, hanem többségben is vannak!!! Közösen őrzik a szajrét!

 4. Almodozasok, delibabkergetesek helyett, vegyük vegre tudomasul, hogy amiota, a „trianoni” bekediktatumot, az un.nagy antant hatalmak reank-kenyszeritettek, es az utobbi evtizedekben, annak serthetet-lenseget, az un. EUROPAI -ANTANT- UNIO-val, es a NATO-val öriztetik, kizarolag, „az erösebb kutya elve fog ervenyesülni”!!!
  Mindaddig, ameddig az 1945-ota, a taviranyitott /talpnyalo budapesti kormanyaink, az elszakitott nemzettesteinken 95 ev ota vegetaln/fogyni kenyszeritett magyarsag VEDHATALMI STATUSAT at nem veszik, es serelmeinket, az ENSZ -ben, a vilag összes orszagaival meg nem ismertetik!!!
  Velelmezi az 56-os Veteran es Koppanyivadek, Dr. E. Szabo Lajos; Becsböl.

 5. Ha pongyolán akarnék fogalmazni, akkor most azt mondanám, hogy Vuity Trutyi ismét várakozáson alul teljesített! Ha egyáltalán igaz, hogy megtekintette a trianoni békediktátum egyetlen és így eredeti dokumentumát, akkor ez külön elismerésre okot adó fegyverténynek számít. HA IGAZ?! Amit viszont állítólag ebben a dokumentumban megtalált, arról még senki sem hallott. Ez valóban érdekes, említésre érdemes dolog, de nem az év június 4-éjén (jelen esetben 2016. június 4-én). Erről a történetről érdekes lehet tudomást szerezni az év bármely más napján. Nem kívánom szaporítani a szót, de ebből a történetből számomra az kerekedett ki, hogy mi is gyarmatosítók voltunk egykor. Igaz mindössze egy négyzetkilométernyi területet, de ezt néhány évre bizony elbirtokoltuk Kínától. Nem is igazán mi tettük, hanem az Osztrák-Magyar Monarchia. Ha horvát-származású trutyink ezt tovább ragozza, akkor csaknem sikerül neki minket egy és ugyanazon nevezőre hozni a nagy gyarmatosító világhatalmakkal. És ha már ez a képlet, akkor felmerülhet a kérdés: miért fáj nekünk annyira trianon? Másik gyalázat, hogy a DUNA TV ezt a félórás roppant unalmas, a gyászévfordulóhoz egyáltalán nem illő műsortól eltekintve csak annyiban emlékezett meg Magyarország keresztre feszítéséről, hogy kb. fél órán keresztül tovább folytatta Trutykóval, Tőkéczkivel és Abloncayval a takonynyújtást. A csúsztatásokat, a féligazságokkal tűzdelt történet egyes elemeit. A legvégén majdnem sikerült Károlyi Mihályt teljesen felmenteniük az iszonyatos gyalázat elkövetése alól. Hányingert keltő, agymosó, tudatmódosító volt ez a DUNA TV-s megemlékezés 2016. június 4-én.
  Vattay Szabolcs

 6. Nem csoda, ha egyformán láttuk, éreztük, hiszen az üzenet tiszta és világos volt! Üdv.: Vattay Szabolcs

 7. Az a véleményem,hogyha az akkori belső libsi ellenség nem őrjöng,akiknek ma is itt leledzenek a reinkarnációi,és nem zavarják szét a zsákmányolt fegyverekkel hazajött több mint félmilliós haderőt,akkor legalább a többségében magyarok lakta területek megmaradnak! Nekünk akkor a belső ellenség többet ártott mint a külső! Ebből mindenki levonhatja a következtetést!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük