KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Tüntetés szerveződik a Kúria és a Bankszövetség elé

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

demonstrationTüntetést rendeznek a Kúria és a Bankszövetség előtt szombat délelőtt 11 órakor a Magyar Szociális Fórum és a Bankcsapda érdekvédelmi egyesült közös felhívására – tudatták a szervezők.

A megmozdulásra mindazokat a személyeket és szervezeteket várják, akik és amelyek társadalomellenesnek tartják a Kúria hétfőn hozott döntését arról, hogy nem ütközik sem jogszabályba, sem jóerkölcsbe, és uzsorának sem számít, ha egy bank kétszer-háromszor annyit követel vissza az adóstól, mint amennyit kölcsön adott neki. A Magyar Szociális Fórum és a Bankcsapda érdekvédelmi egyesült véleménye szerint a Kúria döntése társadalomellenes jogrenden alapul, hiszen szentesíti a csalók, a leigázók, a kizsákmányolók jogát azokéval szemben, akik igazukat és emberi jogaikat akarják érvényre juttatni.

„Emiatt a gyalázatos jogrend miatt kerülhet a megtermelt érték fele a felső tízezer kezébe, míg a másik felén a lakosság egészének kell osztoznia. Ez a rendszer okozza a példátlan társadalmi különbségeket, az igazságtalanságot és a lakosság 60 százalékát sújtó  megélhetési válságot. Azt, hogy négy és fél millió honfitársunknak a létminimum alatt kell élnie, közülük közel egy milliónak mélyszegénységben, hogy gyermekek tízezreinek kelljen éheznie, hogy elvegyék a rokkantak nyugdíját, mindkét lábára amputált embereket, terhes anyákat, 90 éves asszonyokat lakoltassanak ki, emberek százait kergessék öngyilkosságba, tegyék ki fagyhalálnak, fiatalok százezreit kényszerítsenek arra, hogy külföldre vándoroljanak, mert idehaza nem tudnak boldogulni” – áll a Simó Endre és Falus Zsolt által kiadott felhívásban a tüntetésre.

A szervezők nem csak a bankok által megkárosított embereket várnak a megmozdulásra, hanem azokat is, akiknek elegük van a mindennapi megélhetési gondokból, emberi jogaik és méltóságuk figyelmen kívül hagyásából, a bérből, fizetésből és nyugdíjból élő többség elnyomásából egy dúsgazdag kisebbség által.

A tüntetés 11 órakor kezdődik a Kúria előtt, Budapesten, az V. kerületi Markó utca 16. előtt. Rövid beszédek hangzanak el a tüntetésen résztvevő szervezetek képviselői részéről, majd a Bajcsy Zsilinszky úton át a József Nádor térre vonulunk a Bankszövetség és a Nemzetgazdasági Minisztérium elé. A tüntetés 14 óráig tart.

A felhívás teljes szövege:

FELHÍVÁS  TÜNTETÉSRE SZOMBAT DÉLELŐTT 11 ÓRAKOR A KÚRIÁNÁL

 

Tisztelt Hitelkárosult Sorstársak és megélhetésükért küszködő Emberek! Tisztelt Szervezetek!

A Magyar Szociális Fórum és a Bankcsapda szervezet tiltakozó tüntetésre szólít Titeket a Kúria vérlázító döntése miatt, mellyel igazat adott a csalóknak, nekünk pedig azt üzente, ne is számítsunk igazságra, mert a jogrend nem a miénké, hanem a társadalmon élősködő kisebbségé. Azt üzenték nekünk, hogy nem ütközik sem jogszabályba, sem jóerkölcsbe és uzsorának sem számít, ha egy bank kétszer-háromszor annyit követel vissza a kölcsönért, mint amennyit adott nekünk. A Kúria ezzel védelmébe vette azt a társadalomellenes jogrendet, amely szentesíti a csalók, a leigázók, a kizsákmányolók jogát, és elítélte azokat, akik velük szemben igazukat és emberi jogaikat akarják érvényre juttatni. Közölték velünk, hogy a bankok azt tehetnek velünk, amit csak akarnak, még reményünk sem lehet arra, hogy sikeresen védekezzünk a bíróságon. A Kúria döntésével felülírta azokat az ítéleteket is, amelyek a bankok által megkárosított emberek javára eddig születtek. Emiatt a gyalázatos jogrend miatt kerülhet a megtermelt érték fele a felső tízezer kezébe, míg a másik felén pedig a lakosság egészének kell osztoznia. Ez a rendszer okozza a példátlan társadalmi különbségeket, az igazságtalanságot és a lakosság 60 százalékát sújtó megélhetési válságot. Azt, hogy négy és fél millió honfitársunknak a létminimum alatt kell élnie, közülük közel egy milliónak mélyszegénységben, hogy gyermekek tízezreinek kelljen éheznie, hogy elvegyék a rokkantak nyugdíját, mindkét lábára amputált embereket, terhes anyákat, 90 éves asszonyokat lakoltassanak ki, emberek százait kergessék öngyilkosságba, tegyék ki fagyhalálnak, fiatalok százezreit kényszerítsenek arra, hogy külföldre vándoroljanak, mert idehaza nem tudnak boldogulni.

ELÉG EBBŐL! NEM ENGEDJÜK, HOGY MEGFOSSZANAK MINKET JOGAINKTÓL, EMBERI MÉLTÓSÁGUNKTÓL, és LEHETETLENNÉ TEGYÉK MEGÉLHETÉSÜNKET! ELÉG AZ ELNYOMÁSBÓL! GYERTEK VELÜNK TILTAKOZNI A KÚRIA, A BANKSZÖVETSÉG ÉS A NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM ELÉ! HOZZATOK MAGATOKKAL TILTAKOZÓ PLAKÁTOKAT, DOBOT. SÍPOT, KEREPLŐT HOGY DEMONSTRÁCIÓNK HARSÁNY LEGYEN!

Kérjük a T. Szervezeteket, mozgósítsák tagságukat, és jelezzék részvételüket, hogy a felszólalók között helyet tudjunk biztosítani képviselőiknek!

A tüntetés 11 órakor kezdődik a Kúria előtt, Budapesten, az V. kerületi Markó utca 16. előtt. Rövid beszédek hangzanak el a tüntetésen résztvevő szervezetek képviselői részéről, majd a Bajcsy Zsilinszky úton át a József Nádor térre vonulunk a Bankszövetség és a Nemzetgazdasági Minisztérium elé. A tüntetés 14 óráig tart.

 

Simó Endre, a Magyar Szociális Fórum alapítója és Falus Zsolt, a Bankcsapda elnöke

Budapest, 2013. december 18.

 Nemzeti InternetFigyelő

One thought on “Tüntetés szerveződik a Kúria és a Bankszövetség elé

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: