KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Tovább folytatódik egyháza ámokfutása a Nemzet Lelkiismeretének lelkésze ,Hegedűs Lóránt ellen!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Szomorú eseménynek voltam ma szem és fültanúja ma Miskolcon a per alá ráncigált lelkész mellett tanúságtévő és kiálló közel ötvened magammal, ahol a Református Egyház Püspöki Hivatalában felállított öttagú egyházi bíróság Szathmáry Béla vezette tanács ma ismét elmarasztalta a Hazatérés Temploma gyülekezeti lelkészét Hegedűs Lórántot Bogárdi Szabó István püspök, még az előző eljárásban kezdeményezett beadványára. adott válaszként. Az ítészek ismét helyben hagyták a lelkész korábbi bíróság ítéletét írásbeli megrovását.

Ennyi a rövid hír, amit nem lehet szó nélkül hagyni!

Számomra örömteli és megnyugtató látvány volt,hogy családja mellett hány gyülekezeti hívének és hány tisztelőjének volt fontos az elvileg nyilvános tárgyaláson történő személyes megjelenés és kiállás gyülekezeti lelkésze igaz ügye mellett és perbefogása ellen.

A nyilvános tárgyalás meghirdetésének szándéka is kétségbe vonható,hiszen a tárgyalást megrendező egyházi hatóság pontosan érzékelte, hogy a püspöki hivatal könyvtár terme, ahol a megfélemlítési szándékú vésztörvényszék lezajlott, eleve alkalmatlan a helyszínen megjelent a lelkésszel szolidáris tömeg befogadására, mégsem helyzete át a tárgyalást a könyvtár melletti, közel kétszáz résztvevő befogadására alkalmas gyülekezeti terembe.

A lelkészt arra kényszerítették, hogy látható módon az elhelyezett bútorokkal is szándékosan csökkentett befogadásra alkalmas könyvtárszobába a presbitériumból és gyülekezetéből csak a megjelentek negyedét válassza ki a szomorú így erkölcsileg lényegében zárttá vált esemény személyes tanújának, megalázva ezzel a lelkészt is és megjelent híveit is.

Álnok módon a tárgyalás biztonságos lebonyolítását vélelmezték ezzel biztosítani szervezők.

Nem óhajtok belemenni az öttagú grémium szégyenletes ítéletének részletes szóbeli indoklásába, hiszen álláspontom szerint helyesen a lelkész és „beengedett” 17 tanúságtévője szinte a másodperc töredéke alatt döntött úgy, hogy nem kívánja egy adott pillanatban tovább hallgatni, az ítélet részletes szóbeli indoklását, kiokító fenyegető hangnemét, és együtt elhagyták érthetően és indokoltan hangos vélemény nyilvánítás közepette a tárgyaló teremnek kijelölt könyvtárat, csupán a lelkész jogvédelmét ellátó hölgy hallgatta „hivatalból” végig a korábbi, valóban minősíthetetlen ítélet helybenhagyását és elviselhetetlen, részletes szóbeli indoklását.

Az ítélet részletes írásos kézhezvétele után egészen biztosan ismét
kitérünk majd az ügyre.

Kijelentem, hogy Hegedűs Lóránt védelmét ellátó Szabó Edit ügyvédnő nagyszerű munkát végzett és csak egyet lehet érteni, a vádat minden ízében részletesen visszautasító védence perbefogása ellen tiltakozó és vádak alóli felmentést kérő szakmailag is kiváló védőbeszédével.

Az ügy mai lefolyása pontosan alátámasztotta a NIF szerkesztősége által közreadott korábbi tárgyalási előzetesének részletes indokait és sajnos ki kell mondanunk egyéni véleményként, hogy felvetheti az egyházi szakadás lehetőségét is.

Joga van a református egyháznak ilyenfajta elítélendő bíráskodásra, miközben nem kíváncsi saját bolsevik időkben elkövetett múltjára és többségében többször is leszavazta a lusztrációt, papjai és főpapjai múltbeli tevékenységének átvilágítását?

Sokadszorra teszem fel a költői kérdést: a református egyház hiteltelen és eltakart múltja nem teszi hiteltelenné egyben jelenét és jövőjét, miközben tiszta lelkiismeretű nemzete, egyháza megújulása és gyülekezete iránt elkötelezett fölkészült papját gyalázza és fenyegeti indokolhatatlan eljárások lefolytatásával?

A választ az olvasóra bízom!

Miskolc 2015. október 20.

Reiner Péter

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

2 thoughts on “Tovább folytatódik egyháza ámokfutása a Nemzet Lelkiismeretének lelkésze ,Hegedűs Lóránt ellen!

 1. Szathmáry Béla vezette tanács valamint Horváth György jogtanácsos MAGYAR ELLENES megnyilvánulásai mély döbbenetet váltottak ki, úgy Magyarországon, mint a környezõ országokban valamint a nyugati magyarság körében!

  Ezen személyek NEM alkalmasak vezetõi posztok betöltésére, mert felelõtlen és NEM szakszerü határozatokat hoznak!

  A tárgyalásokból kiderül, hogy azok IGAZSÁGTALANOK ÉS EGYOLDALÚAK!

  MINDENKINEK BE KELLENE LÁSSA, HOGY HORTHY MIKLÓS NEM VOLT ZSIDÓ ELLENES! HORTHY MIKLÓST SZERETTE A NÉPE ÉS MINT FELSZABADÍTÓT FOGADTÁK AZ ELCSATOLT TERÜLETEKENis!

  HORTHY MIKLÓST SZERETTE ÉS TISZTELTE AZ A ZSIDÓSÁG, MELY MEGJÁRTA A POKLOK POKLÁT!!!!!

  EZT A ZSIDÓ TESTVÉREINKNEK TISZTELETBE KELLENE, HOGY TARTSÁK, HA AZT SZERETNÉK, HOGY AZ Õ IGAZUKAT IS TISZTELJÉK!

  EZÉRT, A ZSIDÓ TESTVÉREINK MILYEN JOGON ALÁZZÁK A MAGYARSÁG ÁLTAL TISZTELT ÉS SZERETETT SZEMÉLYT? EZ A VISELKEDÉS EGY KULTÚRÁLATLAN CSÖCSELÉK VISELKEDÉSÉHEZ HASONLÓ!

  MIÉRT NEM GONDOLKODNAK EL A ZSIDÓ TESTVÉREINK AZON, HOGY HORTHY MIKLÓS ÚR „SOHA” NEM VOLT NEMZETKÖZI VÁD ALÁ HELYEZVE KÖZVETVE A HÁBORÚ UTÁNI NAGY TÁRGYALÁSOK ALKALMÁVAL!!!! Õ CSAK, MINT „TANÚ” VOLT MEGHÍVVA!

  EZT TISZTELETBE KELL TARTANI!

  AZ UTÓLAGOSAN KREÁLT HAMIS ALAPOKRA ÉPÍTETT VÁDASKODÁSOK CÉLJA A MAGYARSÁG MEGALÁZÁSA!

  A MAI GENERÁCIÓNAK SEMMI KÖZE A HÁBORÚHOZ, HA A ZSIDÓ TESTVÉREINK CÉLJA E GENERÁCIÓ MEGALÁZÁSA ÚGY MAGYARORSZÁGON, MINT KÜLFÖLDÖN (AMIRE SOK PÉLDÁT LÁTUNK) HAZUG/MESTERKÉLT ÉS MANIPULATÍV INDOKOKKAL, AKKOR MAGÁRA FOG MARADNI ÉS ELSZIGETELÕDIK A MAGYAR KÖZÖSSÉGTÕL.

  MI ABBAN BÍZUNK, HOGY A KÖZÖS TRAGIKUS MÚLT ÉS A SZEBB JÖVÕ KÖZÖS GONDOLATA EGY IGAZI TESTVÉRI KAPCSOLATOT TEREMT A MAGYARSÁG ÉS A MAGYAR ZSIDÓSÁG KÖZÖTT!

  1. Kedves Mária!
   A zsidók nem a testvéreink. Ezt nagyon jól tudják. A többi dolog, („szakszerűtlenség”, igazságtalanság, egyoldalúság, hazudozás) mind ebből következik.
   János 8:44

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: