Figyelem! - Fontos nemzeti kezdeményezés az ENSZ illetékes fórumaihoz kárpátaljai honfitársaink védelmében

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Tíz éven belül eltűnhet az Euró a francia elnökjelölt szerint

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
Bye-bye, euro: France’s Macron says European currency may vanish in 10 years
Ég veled euró: a francia elnökjelölt, Emmanuel Macron szerint tíz éven belül eltűnhet az európai valuta

https://www.rt.com/news/373288-euro-currency-fail-macron/

Published time: 11 Jan, 2017 10:12

A francia elnökjelölt és volt gazdasági miniszter, Emmanuel Macron szerint jelentős gazdasági reformok nélkül, főként a francia és a német gazdaságban, tíz éven belül megszűnhet az európai valuta, az euró.

Trends Eurozone crisis

“Az igazság az, és ezt mindnyájan el kell, hogy ismerjük, az euró nem tökéletes, és alapvető reformok nélkül nem tartható fenn,” – mondta Macron Berlinben, a Humboldt egyetemen tartott beszédében, idézte a Reuters.

Investor optimism, global economic reality may clash in 2017

Az egységes európai valutáról szólván, Macron megállapította, hogy nem szolgálja Európa “teljes nemzetközi szuverenitását a dollár egyeduralmával szemben,” és a különböző tagállamok természetes összehangolódását – konvergenciáját.”

Macron úgy vélte, hogy Németország és Franciaország, ez a két nagyhatalom képes volna megváltoztatni a helyzetet. Szerinte Franciaországnak meg kell reformálnia a munkaerőpiacot és az oktatási rendszert, hogy újra beinduljon a gazdasági növekedés. Ami Németországot illeti, a politikus azt mondta, a betegeskedő euró jelenleg Németországot juttatja előnyhöz a gyengébb tagállamok rovására.

Az euró működési zavarai hasznosak Németországnak,” mondta, megjegyezve, hogy a dolgok megváltozásához az országnak a beruházások felé kellene fordulnia a megszorítások helyett. Angela Merkel kancellársága alatt a német kormány például erőteljesen és következetesen ellenezte a válságban lévő országok megsegítését.

Macron, az európai integráció szókimondó szószólója, azt is megemlítette, hogy Franciaország és Németország közötti bizalom hiánya, a szavai szerint, hátráltatja az euró-zóna reformját, amely fokozhatná a szolidaritást az övezet 19 tagállama között, és erősítené az eurót. A közös valuta jelenlegi állapotát a “gyenge német márkához- a weak Deutsche Mark,”hasonlítva, azt mondta, hogy az egységes euró-zóna költségvetés bevezetése időt nyerhetne az eurónak. Ez a költségvetés finanszírozni tudná a növekedés-szemléletű beruházásokat az egész övezetben, és támogatná a gyengébb gazdasággal bíró tagállamokat.

Azt is mondhatnám, Európa ideje lejárt – ez volna a legkönnyebb. Grafikonokról beszélni és kemény szavakkal illetni a németeket, ez jelenti ma hazámban a nagypolitikát.”
“Politikai akaratra van szükségünk a továbblépéshez,”
tette még hozzá a politikus.
Macron azt mondta, ha megválasztják, visszatérne az ”erős” reformokhoz és szorgalmazná az együttműködést a németekkel.
Egy francia felelőssége az, hogy javítson a helyzeten. Én vállalom a felelősséget. Franciaország vállalja a felelősségét, és én bízom Németországban,” mondta.

‘Euro was a mistake,’ says Nobel Prize-winning economist

Macron, 39 éves francia politikus, aki Francois Hollande elnöksége alatt lemondott gazdasági miniszteri posztjáról a múlt évben, hogy az “En MarcheElőre!” politikai mozgalomban folytassa saját centrista irányvonalát.

French Economy Minister Macron resigns from Hollande govt ahead of likely presidential bid

Macron népszerűsége folyamatosan növekszik az utóbbi felmérések szerint, és a szélsőjobb Nemzeti Front vezetője, Marine Le Pen, és Republikánus párt vezetője, Francois Fillon mögött, a harmadik helyen áll.

A Reuters által decemberben készített világméretű felmérésben, a közgazdászok szerint a közelgő német, francia és holland választások potenciális veszélyt jelentenek az euróra, amely 2017-ben az EU számára további kihívással tetézheti a már meglévőket, a gazdaság helyzettől a Brit kilépésig az Unióból. (Nem is szólva az illegális bevándorlás okozta egyre súlyosabb biztonságpolitikai, szociális, szociológiai és pénzügyi válság hatásáról. Ford.)

Októberben a Nobel-díjas közgazdász, Joseph Stiglitz kiadott egy könyvet, amelyben az eurót úgy írja le, mint egy fenyegetést Európa jövőjére nézve. Azt írta, hogy a közös valuta, amit arra terveztek, hogy összetartsa a hatalmas régió gazdasági és politikai sokféleségét, gyakorlatilag alkalmatlan erre, és azt javasolta, hogy Európa szakítson az euróval, és vezessen be két különböző pénznemet az északi és déli tagországokban, hogy megmentse az Uniót

Egy másik Nobel-díjas közgazdász, Oliver Hart, a múlt hónapban azt javasolta, hogy az EU fogjon bele a decentralizálásba és adja vissza a döntéshozatal jogát a tagállamoknak, mondván, hogy “az euró egy baklövés voltthe euro was a mistake.”

Fordította: Urthvas Bethad

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

7 thoughts on “Tíz éven belül eltűnhet az Euró a francia elnökjelölt szerint

 1. Csak egy következtetés , az utóbbi években szaporodik nagyon a nagy tudású jövendőmondó politikus , avagy politikus jelöltek száma, De már arra nem telik a tudálékosságukból , hogy pozitív irányban is jóslatokkal hencegjenek ,, mintha kedvelnék a negatív irányt , avagy a nép szenvedését — hát ..

 2. Az biztos, hogy rohad az euró az Unióval együtt.
  Sok jel mutat arra, hogy ez egy valóban elbaltázott találmány. Amúgy nem tudom, hogy szekelyse50 úr mért nem vette észre a megoldási javaslatokat a cikkben, több is van, és nekem a legutolsó a legszimpatikusabb

  1. De figyeltem , csak nem tudom miért arra gondoltam , hogy nem hangoztatják , az EU tagállamaiban , mindig csak a pénz van előtérben , nem a megfelelő megoldás ,sajnos már néha kapkodok ez a korral jár gondolom —

 3. Tényleg nem politikusok mondták a legjobb megoldásokat, de ha ezek a vélemények megjelennek, és van aki elolvassa őket, akkor a választásokon is megmutatkozhat ez az ellenérzés az egész bürokratikus szemétdombbal szemben..
  Persze abban igaza van Önnek, hogy a politikusok mélyen kussolnak, mert csak a csábító, csillogó süketeléssel tudják, ha még tudjál megtéveszteni az egyszerű embert.. Az EU nem más mint egy nagy pénz-szivattyú, pár gazember zsbébét dagasztva

 4. Mint ahogy mást nem az eurót sem lehet erőltetni.
  Ami kölcsönös érdekek alapján jön létre az fenntartja magát – az euró nem életképes.
  H.B.
  “Ezerszer hangoztatott kijelentés: „Csak az erkölcs tesz emberré!”
  Ennek hiányában és következtében a Föld halálra van ítélve…
  És miért? Mert egy olyan, nem emberi, csak arra hasonló faj akarja átvenni az irányítást ezen a bolygón, amely sem felelősséggel, sem képességgel nem rendelkezik ennek életben tartására, mi több, még harmóniában való együttélésre sem!”

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: