Tátra-1 folyamatos amnéziában

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Tátra-1 (Gergényi Péter)

Kedves Barátaim, Tisztelt Honfitársaim!

Tegnap részt vettem Országgyűlésünk egyik bizottsága – a 2002 és 2010 közötti rendőrségi visszaélések kivizsgálására megalakult – albizottságának egész napos meghallgatásán

Az albizottság négy olyan – a Gyurcsány-kormányhoz köthető – személy meghallgatását kezdeményezte, mely személyek saját életem utóbbi években történt alakulását is komolyan befolyásolták. Ezek Kondorosi Ferenc, volt igazságügyminisztériumi közigazgatási államtitkár, Lapid Lajos dandártábornok, az országos rendőrfőkapitány volt helyettese, Boglyasovszky Csaba dandártábornok, a fővárosi büntetés végrehajtás parancsnoka, és Gergényi Péter, volt budapesti rendőrfőkapitány,  a BRFK akkori vezetője.

Nem tudok, és nem akarok gyorsaságban versenyezni a profi hírszolgáltatókkal, inkább arról írok szívesebben, hogy a képviselői Irodaház III. számú bizottsági termében ülve milyen hatást váltottak ki belőlem a feltett kérdésekre adott válaszok. Reveláció élményével hatottak rám mindenek előtt, hogy ismét találkozhattam azokkal, akikkel számtalan tüntetésen vettem részt a bolsevik diktatúra elleni tiltakozásul, különösen az 1956.évi Forradalom 50. évfordulóján történt megemlékezések tragikus együttes élménybirtokosaival.

Mind a négy ember meghallgatása mély érzelmeket váltott ki belőlem, de különösen Gergényi hallatán támadt feneketlen hányingerem. A volt fővárosi kapitány megérkezése után nem sokkal – miközben az előtérben várt meghallgatása megkezdésére – odaléptem hozzá, mélyen a szemébe nézve bemutatkoztam, és beazonosítottam számára magam, hogy keretlegényei hol és mikor ütlegeltek 2006. október 23-án. Közöltem vele, hogy egyik legfontosabb politikai célom ő és felbujtói törvény elé állítása, és elítéltetése.

Hideg, érzéketlen szemmel meredt rám, és azt válaszolta, hogy ő most kizárólag törvényes kötelezettségének eleget téve egy bizottsági meghallgatásra érkezett és mindenfajta provokációs kísérletet visszautasít. Ez a személyes megnyilvánulás nyomta rá egész meghallgatása alatti kérdésekre adott válaszait, profi amnéziáját, és felelősség el- és áthárítását valamint hivatkozását, hogy nyugdíjazása óta még senki nem tudta törvény elé állítani. Álláspontja szerint minden amit tett, a Gyurcsány-kormány által kinevezett budapesti kapitányi minőségében, törvényes volt.

A meghallgatást vezető albizottsági elnök és jó néhány társa rosszul volt informálva, mint kiderült a kérdezz-felelek profi hivatásos félreértő társasjátékban, mert a rádióforgalmazásban akkor hétpecsétes titokként kezelt fedőneve nem a „Terepjáró” volt, hanem a TV székház műveleti ideje alatti egész időben és később is,  „Tátra -1” fedőnéven intézkedett a főváros kapitánya. Természetesen ragaszkodott a jól ismert hagyományokhoz Tátra -1, amikor a legtöbb kérdésre azt a választ adta, négy-hét év távlatából nem tud már semmire sem jószerivel emlékezni, egészen a 2002-ben  a Gesztenyés Parkban a Lelkiismeret 88 Egyesületi tüntetés szétverésétől kezdve több mint ötven ember letartóztatására, a 2006. okt 23-án történtekre, a könnygázgránátok ezreire, a gumilövedékekkel megnyomorítottakra,  szemkilövöttekre, a sörétes vadászfegyvereket használók jelzésnélküli pribékjeire /és a felsorolás sajnos a végtelenségig folytatható/!

Mit mondjak, inkább többször kimentem a teremből, mert legszívesebben pofán vágtam volna az érzéketlen arcú pribéket, bajt hozva magamra.

A kérdezett „Tátra -1” tettestársai ugyanígy viselkedtek.

Különös hatással volt rám egy – a Civil Jogász Bizottság 2006-os meghallgatásaiból már nagyon ismert – történet, amelyben egyik fiatal lány, ő és társai kálváriáját tette közzé, most végre a sajtó széles nyilvánossága előtt. A rádió udvarán kiépített recski táborban és a börtönben megélt élményeit tette közzé a büntetés végrehajtási intézet budapesti parancsnokával, Boglyasovszkyval  és  Gergényivel szembesülve a bizottság egyetértésével.

Szem nem maradt szárazon, így az enyéim sem – sokadszorra hallva a szomorú és szívből jövő történetet. Nem úgy a két szembesített! Tátra-1 Gergényi kapitány nem akart hinni a füleinek – kétségbe vonva a lány őszinteségét -, míg a másik bűnelkövető álságosan megkísérelte utólag megkövetni a lányt a történtekért.

Összegezve, mindenkinek volt egy éppen a meghallgatás helyszínén jelen nem lévő főnöke, akire a záporozó kérdések hatása alatti válaszaikban áttolhatták az akkori döntéseik felelősségét. Senki semmire nem emlékszik, arra sem, hogy kaptak e személyesen Gyurcsánytól bármire utasítást.

Gergényi kérdésre válaszolva tagadta – illetve homályos emlékeire hivatkozva hárította el – a kérdést, hogy a TV székház előtti események kapcsán kapott személyes utasítást az akkori miniszterelnöktől, és ez mit tartalmazott.

Nem nyugszom addig, amíg ezek a bűnelkövetők a törvény előtt nem fognak felelni tetteikért, mert ezt kívánja az igazságosság. Csak reménykedem, hogy a narancsos kétharmados hatalom is így gondolja!

Reiner Péter, Budapest 2010.09.04.

Nemzeti InternetFigyelő

9 thoughts on “Tátra-1 folyamatos amnéziában

 1. A bizottság egy következmény nélküli, a közvélemény megnyugtatására szolgáló intézmény.
  (lásd: annak idején „oljabizottság”. A tettesek ma is boldogan, jólétben, szabadlábon élnek).
  Nem bizottság elé, hanem bíróság elé, bűnvádi eljárás alá kell vonni ezeket a nemzetellenes gazembereket!

 2. Rejner et! Jobb lenne, ha ezt az ügyet a magyarok vizsgálnák/elemeznék.
  Elvégre a mi ügyünk.
  Nincs jobb dolga önnek, mint a mi dolgainkkal foglalkozni? Sosem volt még jó vége annak, amikor a magukfajták beleütötték a kampós orrukat a dolgainkba.

  1. Idefigyelj te kis senkiházi, megbízással beküldött, jelige mögé búvó, feltehetően a nyolc elemit sem elvégezni tudó, negyed-művelt gyáva alak, aki természetesen soha, semmi körülmények között nem vállalja igazi nevét, telefon számát és elérhetőségeit!
   Ha már olyan jól ismered a „kampós orrom” és egész életem, most azt várom, hogy üsd bele te is az orrod – ami szintén feltehetően kampós -, és közöld a nyilvánossággal, hogy mi a véleményed azokról a „kampós orrúakról”, akik az 56-os Forradalom és Szabadságharc alatt szintén beleverték az orrukat a Nemzet tagjaiként „a mások dolgába”, és emiatt mind a tizennyolcan lógtak Kádárék bitófáján. (Az erről szóló véleményed okvetlenül írd meg nyilvánosan a Gárda alapító jobbik alelnöknek és parlamenti képviselőnek is, aki rendkívül büszke – 56-os harcoló hősként – az őt hadra fogó kampós orrú kiképző tisztjére, akit Kádárék szintén felakasztottak!)
   De közöld a nyilvánossággal, a címeddel és mobiloddal együtt, mert csak így becsületes, hogy mi a véleményed a Rongyos Gárda hazánkat segítő kampós orrú tagjairól, és a csendőrségben szolgáló hasonlókról, és a Kossuth ezredeiben szolgálókról tízezreiről is, akik szintén beleütötték orrukat az 1848-as szabadságharcunkba.
   Az én életem nyitott könyv széles Nemzetünkért dolgozó baráti köröm és a nyilvánosság százezrei számára.
   Csak még egy példa: mi a véleményed a székelyekről, akik díszpolgársággal jutalmaztak negyven éves munkámért?
   Most közöld, hogy ki vagy te, olyan részletességgel, mint én, és mit tettél eddig Nemzetünkért, aminek én akkor is tagja vagyok, ha ezt megpróbálod elvenni tőlem. (Tudod mit, gyere, és vedd el tőlem, férfiként!)
   Olyan vagy, mint volt gazdád, a Gyurcsány jobbkezének számító rohadt gazember titkosszolgálati vezetőd, Draskovics Tibor, akinek szintén „drazsé” volt a beceneve (bizonyára levetted a mintát a fedőnév választásoddal).
   Százezernyi hozzád hasonló házmester volt 65 évvel ezelőtt, akik először a rövid életű nyilas hatalomnak jelentették fel a bujkáló kampós orrúakat, majd pár hónappal később a nyilas pártból a bolsevik pártba tízezrével átlépve, a bujkáló nyilasokat jelentették fel új elvtársaiknak, a többségében szintén kampós orrúaknak.
   Állj a tükröd elé!
   Van elég nyálad, hogy szembe köpd magad?
   Reiner Péter

   1. Azért látom,úgy vagy te is,ha a fajtádat támadják,vagy csak emlitik, mint a cigányok.Rögtön férfiként akarsz harcolni az igazadért mi?Szamurálykard van,csak hattori hanzo érvényes.Egyébként,Magyarországon sok-sok ember sokféle kitüntetésben részesült az elmúlt időszakban.90%százaléka nyugodtan feldughatja magának uram.Maguk azt hiszik hogy a NEMZETI gondolkodás,érzés az egyet jelent a jobbikkal,vagy bármelyik POLITIKAI pártval? HA-HA-HA-HA uram.

 3. Gépfegyvereket hagytak a tüntetők mellett a tévéostromnál
  (részlet)
  „A parlamenti vizsgálóbizottsági meghallgatáson Majoros Zoltán ezredes, aki 2006. szeptember 18-án, majd az október 23-i rendezvényen is műveletirányítóként dolgozott, a testület előtt elmondta: 17-én és 18-án nem rendeltek el készültséget a rendőrségnél, így a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (REBISZ) rendőreinek felszerelést nem tudták kiadni, mert a raktárosok hazamentek, a kulcsok meg náluk voltak.”
  ??? Hazavitték a kulcsokat??? Megáll az eszem!!!
  http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=337709

 4. Az ősi alkotmányunk alaptétele: mindenben a nép-akaratnak kell megnyilvánulni!
  A népakarat pedig: KÖTÉL!!!

 5. A gergényi görényről szóló élménybeszámolómhoz beszólóknak:
  Ide figyeljetek ti lápi labancok, hivatásos félreértők, magyarnak látszó műforradalmárok!
  Hű lenyomatotokat adtátok, ami miatt Hazánk még itt tart, amit milliók érzékelnek. Meséljétek el olvasóinknak, hányszor koptattátok Székelyföld, Felvidék, Délvidék és Kárpátalja útjait. Magyarságunk elrabolt részeit mivel segítettétek eddig? Vagy csak Bécsig jutottatok el? Hány rendőrbot suhogott a hátatokon kis hazánkban, ti kis arc nélküliek? Hány szekuritátés rendőrcsizma taposott Erdélyben a képeteken? Mennyi ideig voltatok refen, ti fotelmagyar jó megmondók?
  Szívesen belenéznék a ti képetekbe is, és átolvasnám „hiteles” életrajzotokat, hogy valójában kik is vagytok?!
  Reiner Péter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük