KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Tanuljanak meg hallani! – Morvai felszólalása az Európai Parlamentben

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Európai Parlament új elnököt választott Antonio Tajani néppárti politikus személyében. Morvai Krisztina is őrá szavazott, különös tekintettel arra, hogy a politikus a 2006-os véres budapesti események után – egyetlen európai uniós politikusként – eljött Magyarországra és kifejezte szolidaritását a szemkilövések során megsérült, összevert emberekkel.

Hasonlóképpen mellette szólt az is, hogy amikor európai uniós biztos volt, közel 300 ezer eurós „végkielégítésre” lett volna jogosult, amelyet erkölcsi okokból visszautasított. Tajani erőssége, hogy nagy támogatója a kis-és középvállalkozásoknak, amely szintén kiemelt szívügye Krisztinának.

Az Európai Parlament elnöke elsősorban azért felel, hogy a parlamenti viták az eljárási rendnek megfelelően zajoljanak, nem adhatja meg a szót aszerint, hogy neki milyen saját politikai prioritásai vannak, hasonlóképpen az Európai Parlamentet külső kapcsolataiban is úgy kell képviselnie, hogy az ne a saját pártpreferenciáját tükrözze. Tajani elnöksége mellett új fejlemény, hogy Málta vette át az Unió Soros Elnökségét.

Morvai Krisztina a kiemelt vitában felszólalva rámutatott: legyen Helga Stevens süketnéma képviselőtársuk elnökjelölti jelmondata a máltai elnökség jelszava is: „Lehet, hogy siket vagyok, de nagyon jó érzékem van az emberek hangjának meghallásához!”. Itt az ideje – mondta Morvai -, hogy az európai politikusok meghallják az európai polgárok, azaz a valódi emberek valódi fájdalmát, valódi történeteit például a migráció, a tömeges bevándorlás kapcsán. Külön rámutatott a nőket érintő veszélyekre, és az európai nők folyamatos és megalapozott félelmére a tömeges bevándorlás miatt megnövekedett bűnözéstől.

Az emberek hangjának meghallását javasolta avonatkozásban is, hogy tegyenek végre valamit az ellen, hogy a volt szocialista országokban élők több mint tíz évvel az európai uniós csatlakozás után is négyszer-ötször kevesebb jövedelemhez jutnak, mint a nyugat-európaiak, példaként felhozva a magyar emberek és a mellettük élő osztrákok jövedelmi különbségeit.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

One thought on “Tanuljanak meg hallani! – Morvai felszólalása az Európai Parlamentben

 1. igaza van (mint csaknem mindíg is) Morvai asszonynak. De közben egy kicsit komplikálja a dolgot. Itt egyszeruen arról van, lenne szó, hogy a demokrácia elsodleges követelményét kell az EU-nak, mint Mo-nak (a csonka) teljesítenie. Azt, hogy a nép (a választó polgárok) a választottjaikon keresztül képviselik magukat és ezeken keresztül irányítják sorsukat (nem a hajó, a víz az úr). Na ezt mondja Krisztína a
  (meg)hallgatásnak …

  viszont a meghallgatáshoz két tényezo szükséges. Egy száj és egy fül.
  Nem követelhetjük meg a fültol azt, hogy halljon, ha mi közben nem beszélünk. A szövegben található 2006-os események során is nekem (kívülrol) úgy tunt, hogy a magyar nép NEM szólt semmit. Ezt azért gondolom, mert lehetetlennek tartom azt, hogy a magyar nép többsége
  ne álljon ki az igaz, az igazságos politika mellé. Lehetetlen, hogy csak
  20 ezren követeljék ezt meg. Szerintem a maradék 6-7 millió csak
  hallgatott …
  maga az, hogy ezen követelést (a hazudozásain lebukott politikus lemondatását követelot) csak 15-20 ezren követelték meg, azért mertek a rendorök ilyen durván ellenállni. Ha lett volna mondjuk 4-500 Ezer
  aki ezt követeli …, még talán ezek is beálltak volna közéjük …

  tehát ; nem csak hallgatni kell (az csak a második), hanem beszélni ! Isten is csak a szavaijn keresztül teremtett (mindent azon keresztül !)
  szeretettel, L

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: