A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Szijjártó: Nagyon durva külföldi beavatkozások várhatók a magyar választási folyamatba 📺

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
Szijjártó Péter a megafon Központ rendezvényén beszélt a soron következő országgyűlési választás során várható külső beavatkozásokról. A külgazdasági és külügyminiszter szerint a külföldi nyomásgyakorlás szánalmas formája volt az Európai Bíróság ítélethirdetésének közvetítése, de kitért arra is, hogy ő maga írta alá az EBESZ megfigyelők meghívását, mert addig nincs probléma, amíg csak megfigyelőkként vannak jelen, de óva intette a nagykövetségi alkalmazottakat a magyar belügyekbe való beavatkozástól.

Szijjártó Péter A Megafon Központ rendezvényén tartott beszédében tért ki az EBESZ megfigyelők Magyarországra érkezésére. Bár a baloldal szeretné úgy beállítani a küldöttség érkezését, mintha az fenyegetést jelentene a kormányra, a tárcavezető hangsúlyozta, hogy ő maga írta alá a meghívólevelüket. Szijjártó ugyanakkor kitért arra is, hogy óva inti a külföldi szereplőket a magyar választásokba való beavatkozástól, mint ahogyan a magyar külképviseletek alkalmazottainak is megtiltotta, hogy más országok belügyeivel foglalkozzanak.

Ami még a következő időszakban szerintem várható, azok a nagyon durva külföldi beavatkozások a magyar választási folyamatba, annak kampányába és annak reménybeli kimenetelébe. 

– mondta Szijjártó Péter a Megafon Központ rendezvényén. A külügyminiszter szerint nem véletlen, hogy most talán először közvetítik az Európai Bíróság ítélethirdetését élőben.

Egy magyar nyelvet nagyon-nagyon távolról ismerő, ezért aztán jól hallhatóan nem beszélő ember, a világ legszánalmasabb módján próbál felolvasni valamit magyarul, amit nyilván néhány magyar EP képviselő meg think-thank, meg nem tudom én micsoda, fonetikusan elmondott neki, leírta, elpróbálták

– fogalmazott, arra utalva, hogy ez a lépés egyértelmű üzenet arra vonatkozóan, az EP a magyar kormány ellen indított támadást az ítélettel. Szijjártó arra is kitért, hogy a sajtó szerint “finoman megfenyegette” a nagyköveteket:

Én nem finoman megfenyegettem őket, hanem elég keményen elmondtam, hogy mi várható. Tehát kikérem magamnak, hogy bárkit, bárkivel finoman beszéltem volna ebben a kérdésben. Én világosan elmondtam, hogy vannak szabályok, amiket be kell tartani, meg van egy szuverén ország, ahol ők egy másik ország képviselői. De egy nagykövetnek, meg egy nagykövetségi alkalmazottnak itt Budapesten az nem dolga, hogy platformokat alakítson, aztán járkáljon a szavazókörökbe, meg elmondja a véleményét arról, hogy szerinte itt mi hogy jó, meg mi nem jó. Világosan megmondtam, nem kell itt találgatni, hogy osztályvezető helyettesi szintig fog bejutni a magyar államigazgatásba az a nagykövet, aki beavatkozik a magyar választási folyamatba, és aki nem tartja tiszteletben az ide vonatkozó nemzeti meg nemzetközi jogszabályokat. Mert magyarok vagyunk és nem hülyék. És az, hogy valaki ilyen boxzsáknak nézze Magyarországot, hogy fölkel aztán elkezdi reggel püfölni, mert éppen nincs jobb dolga, és mond mindenfajta dolgokat, ennek vége, ennek vége

– fogalmazott a külügyminiszter.

Forrás: Facebook; Fotó: MTI/KKM/Borsos Mátyás

Pesti Srácok

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: