Szerdai pozsonyi tüntető a jogfosztás ellen!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Szerdán tüntettem Pozsonyban  (minden felvidéki médiának elküldtem hírként, hogy tüntetni fogok, de  sem előtte, sem utána senki semmit nem közölt le) magyarként egyedül, a parlament előtt. Senki más magyar, egy pozsonyi magyar sem volt ott. Nem mondta el, hogy ez a fasiszta rendszer nem való Európába, senki nem mondta el: büntetlenül nem szabad az emberekkel játszadozni.

Mi megint csődöt mondtunk, senki jött velem oda tiltakozni. Még a volt federalista párt tagjai sem ébredtek fel, nem voltak ott. Pedig most eljött a tettek ideje. Ma megint Pozsonyba szerettem volna menni, de egészségügyi okok miatt nem sikerült. A kormányhivatal előtt szimbolikusan elégettem volna az útlevelemet, és önként lemondtam volna a szlovák állampolgárságomról. Nem akarok egy fasiszta állam tagja lenni, elhagyni a szülőföldemet – azt sem fogom -, még ha ezt bármiféle erők szeretnék is.

A tegnapi tüntetés mégis sikeres volt, mert rengeteg ember megállt, s elbeszélgettem velük. Többen jelezték, hogy június 4-én a Hodzsa téren lesznek, a trianoni tüntetésen, amit oda 15:00 és 18:00 között jogerősen bejelentettem.  Tegnap a parlament előtt több száz arra elhaladó autó lelassítva – sokan csaknem megállva – olvasták el a táblámon látható szöveget, ami az újkori Benes dekrétumra figyelmeztetett, és arra, hogy a szlovák parlamentnek nincsen joga az „Isten” szerepét eljátszania.

A rendőrség is igazoltatatott, leellenőrizték a tüntetési szöveget, hogy szerintük nem törvényellenes-e, de rendben találtak mindent, az adataim feljegyzése után békén hagytak, ha a kamerázást leszámítom. Még egy csehekből álló turistabuszból is néhányan odajöttek, rákérdeztek: miért vagyok ott, mert szerintük náluk ilyen dologra senki sem merészkedik, nemhogy a parlament előtt nemzeti diszkriminációról, fasizmusról beszéljen, és pálcát merjen törni egy rossz kormány és soviniszta parlamenti képviselők felett. Még Simon Hídas képviselő is távolból figyelt (ameddig a taxijára várt, mert elhagyta a parlamenti űlést, bizonyára a vállalkozási ügyeit intézte, vissza sem jött), sőt Fico is odafordította fejét, mikor a parlamentbe érkezett. Egy szönöszös aktivista hungarizmussal vádaskodva provokált (nem ismertem az illetőt, nekem egy szönöszös képviselőnek tünt – fekete öltöny -, és a parlamentből jött ki ebédszünet alatt), előttem Nagymagyarországot sértegette. Miután a szent-istváni alkotmányt emlegettem, és hungarizmus igazi lényegét, kimagasodott a butasága, informálatlansága, s maguk a velem beszélgető szlovákok kérték fel, hogy jobb lesz, ha csendben távozik.

Félre ne értsen senki sem, nem szenvedek feltűnési viszketegségben, nem azért mentem tüntetni, hogy a média odafigyeljem rám (ők mind bent voltak a parlamentben), csupán éltem az alkotmányos jogaimmal. A rendőrök is megerősítették, hogy amit csinálok nem ütközik törvényekbe, az 50 méteres távolságot betartottam. Megígértem aTA3-nak egy interjút, de a hirtelen jött zivatar miatt három és fél óra után abba kellett hagynom. Csuromvizesre szétázva az alsókig – mivelhogy betegen mentem a tüntetésre is már -, ennek ellenére a parlamentbe nem mehettem be, még az eső elől menekülve sem. A törvény 50 méternél közelebb nem engedett, a rendőrök sem, így vizesen távoztam a helyszínről. A vonatban hazafelé üldögélve megszáradtam.

A tegnapi tüntetés legnagyobb hozadéka az volt, hogy sikerült a pozsonyi békeaktivistákkal a kapcsolatot spontánul létrehozni, nem tervezett formában felvenni velük a kapcsolatot. Ők támogatják a céljainkat, már csak a magyarok hiányoznak hozzá, hogy merjenek a lábukra állva küzdeni a jogaikért, a gyávaságot hátrahagyva. MERTEK? Ma már a beszéd kevés. Új párt, új emberek kellenek, akik az igazmondást fogják a zászlajukra tűzni, és mernek is ezért cselekedni, nemcsak ígérgetni, ahogyan azt az MKP és a Híd felsőbb vezetése teszi a zsírosbödön körüli üldögélésért cserébe.

Egy szlovák újság: a szlovákiai magyaroknak nincs okuk pánikra, hogy elveszthetik szlovák állampolgárságukat. A törvény, mellyel a kormány állt elő, három ok miatt is ártalmatlan: alkotmányellenes, nem tartalmaz szankciókat, és végrehajthatatlan – írja a SME.

.Kedves sme-sek, nem pánikol senki sem, csak kaptunk egy pofont, így is lehet értelmezni. Maguk szerint meg kéne köszönni, és csöndbe maradni, vagy majd a másik pofont kitörő örömmel fogadn?. A törvény létezik, elfogadta a nagytöbbségében sovinisztákból álló szlovák parlament, tehát bármikor alkalmazni  lehet, …fogják is. A  szankció maga az a tény, hogy elvehetik és riogatnak minket vele, a nem kért állampolgárságunkat pedig el is fogják venni. A mai világban, a mai technikai fejlődés mellett, M. O.-on is a korrupció az  úr, tehát „no probleme” megszerezni az adatainkat, lehet egy jó hacker egy óra alatt megszerezné. Gondoljátok, egy hackerre vagy korrumálásra nem lesz pénzük a soviniszta újgazdagoknak Felvidéken?A tőlünk lopott pénzen, az adóinkból bőven telik rá. EZ LESZ! Ők nem állnak meg, sajnos másik Koszovó és másik Bosznia vár ránk, s M.O. cserben fog minket hagyni (ne legyen igazam). Ezt tudják a Fico-féle fasiszták is, erre építik a gyalázatos taktikájukat, mert eddig Magyarország mindig cserben hagyott minket. Ha mi, felvidéki magyarok, nem kezdjük el saját ügyeink intézését, és nem mutatjuk meg a szlovák sovinisztáknak (nem mindenki az) akaratunkat, akkor egy a teljes asszimiláció, pusztulás vár ránk egy újbenesi dekrétumok kiséretében. Ennek első fejezete ezt a magyarellenes törvény.


Táncsics Mihály mondta:


Az egyenlő szabadság és az egyenlő jogok teszik a forrást, melybül mindenki egyaránt
meríthet jólétet, boldogságot, áldást.”

Nekünk ez nem adatik meg, etnikai alapon diszkriminálnak minket már 90 éve, 90 éve azt mondják, mi nem magyarok vagyunk, hanem magyarul beszélő szlovákok.  90 éve asszimilálnak bennünket, pedig a jog, a jussunk egyforma, minimum egyforma, bár mi őslakosok vagyunk, de az ide betelepült csehek, szlovákok, és azok leszármazottja csak hódítók. Mindezt azért tehették, mert a mindenkori magyarországi kormányok cserben hagytak minket, még a magyarországi egyszerű polgár számára is csak csehek voltunk, akik cseszkóban élnek, és tudnak egy kicsit magyarul.

Köszönjük szépen, de ebből már nem kérünk, vagy most és azonnal segít nekünk a hatalmon lévő kormánytényező, vagy örökre mondjon le rólunk, mi majd kiharcoljuk azt, ami a miénk volt, és marad is. Jogunk van a saját ezerszáz éves hazánkra, azt büntetlenül semmilyen betolakodó nemzet nem veheti el tőlünk, a mi hazánk a Hodzs-Bartha határ alatt lévő területek, Tótország felette van.

Az MKP-nak pedig azt üzenem:


”az igazat mondd, ne csak a valódit,
a fényt, amelytől világlik agyunk,
hisz egymás nélkül sötétségben vagyunk.” (József Attila)


Eljött az igazmondók uralkodásának az ideje, pokolba a károgókkal, a nem-akarókkal és gyáva férgekkel,  … a becsületes kapja meg azt, ami az övé, a őslakos pedig ura legyen a saját földjének, saját hazájában.


Így legyen.


Bósza János, tüntető

Nemzeti InternetFigyelő

0 thoughts on “Szerdai pozsonyi tüntető a jogfosztás ellen!

  1. Semmi sincs hiába, amit az ember alázattal a nemzetéért tesz. Isten áldja!

  2. Ez „csak” egy csepp a tengerben. De Teréz anya óta tudjuk: e csepp nélkül sekélyebb lenne a tenger.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük