KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Szeptember 11. tragédiája egy új, gyalázatos korszak nyitánya

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ma nyolc éve annak, hogy az USA gazdasági, pénzügyi hatalmának a szimbólumai, a WTC ikertornyai kártyavárként dőltek össze, maguk alá temetve több ezer ártatlan embert, olyanokat, akiknek sejtelmük sem volt arról, hogy tragédiájuk egy újabb korszak nyitánya. Egy olyan korszaké, amely a béke szavaival a háború, a rombolás és a szenvedés szörnyűségeit hozza magával.

Akkor, 2001. szeptember 11-én, szinte senki sem értette, hogy mi és miért történik. Az Egyesült Államok vezetése Oszama Bin Laden fegyveres csoportját nevezte meg a terror elkövetőjének, miközben szinte a teljes Oszama család az USA-ban tartózkodott. Bush-nak és az amerikai titkosszolgálatnak nem kis energiájába került, hogy Bin Laden rokonait hazaszállíttassa Szaúd-Arábiába, annak ellenére, hogy az egész Egyesült Államok területére napokig tartó repülési tilalmat rendeltek el.

Szinte alig ült el a füst- és porfelhő a tragédia helyszínén, George W. Bush meghirdette a terrorizmus elleni hadjáratát, melynek jegyében rövid időn belül megtámadta Afganisztánt azzal az indokkal, hogy a főbűnös, Oszama onnan irányítja terrorgépezetét. Az afganisztáni harcoknak azóta sincs vége, az USA katonai gépezete csődöt mondott ott is, csakúgy, mint később Irakban, ahol a fő cél Bush szerint az Oszama Bin Ladennel összejátszó Szaddam terrorista diktátor hatalmának megdöntése és az országában rejtegetett tömegpusztító fegyverek megsemmisítése volt. Tudjuk, Irakban semmilyen tömegpusztító fegyverre, de még azok nyomaira sem akadtak, viszont megszüntettek egy újabb Izraelt jelentő veszélyt és megerősíthették dominanciájukat a Közel-keleten ott, ahol a legnagyobb hadúr, Izrael kíván lenni. Az USA hadserege lényegében izraeli érdekeket szem előtt tartva folytatja ma is népirtó háborúját Irakban. Adódik a kérdés, hogy vajon kinek állhatott érdekében egy ilyen terrortámadás megszervezése? A válasz talán egyszerűbb is, mint gondolnánk.

Az áldozatoknak és hozzátartozóiknak, bárhol is éljenek a világban, ez a gyász napja, de az Egyesült Államoknak és csatlósainak egy új világhatalmi rend kialakításának kezdete, melynek célja az amerikai hegemónia mind nagyobb kiterjesztése és a gazdaság működtetéséhez elengedhetetlen nyersanyagok megszerzése, illetve az ezekkel a kincsekkel rendelkező országok amerikai igába hajtása.

Bella Árpád

Nemzeti InternetFigyelő

3 thoughts on “Szeptember 11. tragédiája egy új, gyalázatos korszak nyitánya

 1. Szokatlanul üres repülőgépek
  Járat AA 077: 289 hely, 64 utas (a gép 3/4-e üres)
  Járat AA 011: 351 hely, 92 utas (a gép majdnem 3/4-e üres)
  Járat UA 175: 351 hely, 65 utas (a gép 4/5-e üres)
  Járat UA 093: 289 hely, 45 utas (a gép 4/5-e üres)
  Az American Airlines (AA) és a United Airlines (UA) mindig ilyen kevés utassal repül? Ha egy társaság gépén kevesebb, mint a helyek 50% van eladva, a légitársaságok lemondják az utat, illetve más járataikkal kombinálják, mert nem engedhetik meg maguknak félig teli gépek üzemeltetését. Főleg ebben az esetben, mert az utak különösen hosszúak voltak (Keleti parttól Kaliforniáig). Egyébként pedig normális esetben soha nem történik az meg, hogy egy gép 75-80%-ig üres. Aznap azonban 4 gép is felszállt egyszerre, ilyen kevés utassal!
  A merénylethez nagy Boeing gépekre volt szükség, teli tankkal, ám relatív kevés utassal, de nem emberségből hanem azért, hogy az utasok nehogy lefegyverezzék az elkövetőket Ez valós veszély volt és be is következett a 4/5-ig üres UA 093-as járaton, ahol az utasok védekeztek s ezáltal a gép idő előtt le is zuhant.

 2. A robbantásokról nem is szólva, amelyek az épületek összedőlését eredményezte. Szisztematikus robbantás volt, ill.
  az ismeret-terjesztő csatornákon látható épület bontás klasszikus esete. Átverés az egész. A sor folytatható az épp aznapra tett terror – elhárítási gyakorlattal a repülésirányítóknak, a 0 repülőgép maradvány a Pentagonnál és a Pennsyilvaniában lezuhant másik gépnél, a soha nem látott mennyiségű zsidóval a Jew Yorki repülőtéren 10-én és a véletlenül megtalált útlevéllel Mohamed Ata nevén, ami túlélte a becsapódást így a robbanást, a teljes épület omlást és olvasható állapotban maradt. A sor folytatható és van aki meg is teszi : Ring of power , Zeitgeist két kötelező videofilm

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: