BREAKING: FEGYVERES MERÉNYLETKÍSÉRLET TRUMP ELLEN – A MERÉNYLŐT LELŐTTÉK (VIDEÓN A LÖVÉS PILLANATA)
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Százezer dollár adomány Haitinak

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia gyorssegélyként százezer dollár adományt utalt át a terület megsegítésére. Vatikáni utasításra a Dominikai Köztársaságban található Apostoli Nunciatúrára utazik a magyarországi nunciatúrán titkárként szolgálatot teljesítő Kurian Mathew Vayalunkal pápai káplán, tanácsos, hogy a szomszédos országból segítsen a nemzetközi segélyek helyszínre juttatásában és az ország újjáépítésének előmozdításában. Vayalunkal atya magával viszi a püspöki konferencia együttérzését kifejező üzenetet is.

„A katolikus egyház késedelem nélkül, azonnal mozgósítja karitatív intézményeit, hogy kielégítse a lakosság elsődleges szükségleteit” – hangzott XVI. Benedek pápa felhívása a Haitiben kialakult drámai helyzet miatt.

2010. január 12-én helyi idő szerint 16 óra 53 perckor súlyos természeti katasztrófa pusztított Haitin, s annak több mint 2 millió lakosú fővárosában, Port-au-Prince-ben. A Richter skála szerinti 7,3 erősségű földrengés több tízezer ember halálát okozta, amelyről pontos adatok még nem állnak rendelkezésre. A főváros romokban áll: összedőlt az elnöki palota, a katedrális, a parlament épülete és a repülőtér is működésképtelenné vált. A földrengés során sok egyházi személy vesztette életét, köztük a Port-au-Prince-i érsek, az általános helynöke, papok, szerzetesek és papnövendékek.

Iskolák és kórházak, életek teljes munkája dőlt romba egy szempillantás alatt. A magyar Katolikus Karitász késedelem nélkül akcióba kezdett, hogy kifejezze szolidaritását az életben maradottak és a nincstelenné váltak megsegítésére. Az emberi élet és a súlyos károk felmérésére válságstábot alakított az Európai Karitász elnökségével. A Karitász elkülönített bankszámlaszámot nyitott, amelyre a legkisebb adományt is szeretettel várja, hogy a nagy bajban segíteni lehessen. A számlán eddig kétmillió forint gyűlt össze.

Számlaszám: 12011148-00124534-00900004

A Katolikus Egyház karitász segélyszervezetei világszerte összefogtak Haiti megsegítésére. Jelenleg több mint 500 karitászmunkatárs tevékenykedik a szigetországban. 11 központban idáig háromezer család részére osztottak ki főzéshez szükséges eszközöket, egészségügyi és fertőtlenítő szereket, takarókat. 30 ezer liter ivóvizet bocsátottak a lakosság rendelkezésére, valamint sátrakat szállítottak a térségbe, amelyek 50 ezer személy számára biztosítanak ideiglenes hajlékot.

Ez is érdekelheti:  Nem enged a kánikula, megdőlhet ma a melegrekord

A Karitász munkatársai már ismét működtetik a főváros központjában lévő, 60%-ban megrongálódott Szalézi Szent Ferenc kórházat. A következő hetekben több tízezer családnak osztanak szét élelmiszercsomagokat, amelyek konzervdobozokat, ivóvizet, kreol nyelvű feliratokkal ellátott gyógyszereket, főzéshez szükséges kellékeket tartalmaznak.

Segélyszállítmányok és adományok indultak útra a Caritas Internationalis szervezésében több mint száz országból, hazánk mellett többek között Angliából, Ausztriából, Belgiumból, az Egyesült Államokból, Franciaországból, Mexikóból, Németországból, Olaszországból, Romániából, Spanyolországból. A következő hetekben világszerte számos országban tartanak országos gyűjtést a templomokban Haiti lakosságának megsegítésére.

Képek: www.caritas.org

NIF megjegyzés: „Arra a százezer dollárra bizony itthon is nagy szükség lenne, akár az egészségügyben, vagy az oktatásban, vagy a gyermekélelmezésben, de sorolhatnánk tovább nyugodtan. Haiti az USA érdekszférájában van, ez a természeti csapás most jó okot teremthet arra, hogy beavatkozzon a kis ország életébe, úgymond „felszabadítva” azt. Akkor pedig a saját érdekeinek megfelelően a cionista értékrend szerint ráteszi a tenyerét a kis szigetországra és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia gyorssegélye csupán ablakon kidobott pénz. „
Nemzeti InternetFigyelő

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük