Stoffán György: Parlamenti visszaélés Bulányi atya nevével – avagy újabb "Novákiáda"

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Novák Előd ismét kitett magáért. Bulányi György piarista szerzetes nevével igyekezett több frontos harcot indítani. Mindenki ellen. Meghallgattam a beszédet és sokféle konzekvenciát vontam le, e beszédtől erős hányingerem ellenére. A legfontosabb, hogy immár bizonyos: a jobbik(!) megrögzötten és elkötelezetten szítja a gyűlöletet ott, ahol csak tudja. Mindegy ki az alany, a lényeg, hogy alattomos módon, csúsztatva, lendvaiildikósan, valakik ellen gyűlölködjék, és ezzel megbotránkoztassa hallgatóságának egy részét. (Talán Bulányi atya beszélt a megbotránkoztatásról is… kérdés csupán az, hogy Novák hallotta-e?)

Amikor „Bulányi atya miatti gyászában” felszólalt, Novák nem tett mást, mint a kereszténység, az egyház, és Jézus elleni érzéseket keltett bizonyos emberekben, embercsoportokban. Úgy adta elő ostoba mondókáját e nagy magyar „honatya”, mintha Jézusnak az lett volna a legfőbb tanítása, hogy gyűlöljük azokat, akik előtte voltak. Nem csak teológiailag nincsenek rendben a dolgok Novák Előd fejében, de emberileg és erkölcsileg is bajok lehetnek nála – ha utóbbi megszólalásait vesszük górcső alá. Ugyanis, amikor egy halott emberről, papról emlékezett meg a magyar parlamentben, akkor semmi más célja nem volt, mint ismét elvetni néhány gyűlölet-magot. Örömmel, szinte élvezettel olvasta felszólalását a laptopjáról (amit a mi pénzünkből kapott), mert zsidózhatott. Nem, most nem svábozott… zsidózott. Múltkor svábozott egyet, mert neki mindegy kit utál, kinek az eltiprásával szerez újabb jobbikosokat, vagy a régiek előtt nagyobb respektet – magának.

Undorító, galád és ismét mérhetetlenül primitív megnyilvánulás volt ez a felszólalás. Hiszen békétlenséget, gyűlöletet és egyházellenességet gerjeszt. Ráadásul súlyosan rágalmaz is, hiszen aki ismeri a 20. századi magyar katolikus egyház történetének Lékaira vonatkozó időszakát, és tudja mit élt át a kommunista diktatúrában Lékai László, Mindszenty egykori udvari papja – mint esztergomi érsek – az nem mondhatná, hogy „a Lékai diktatúrában”… Ugyanis, Lékai (Lung) László épp olyan szenvedője volt annak a rendszernek, diktatúrának, mint más lelkiismeretes, egyházhoz hű papok és hívek. Egy különbséggel: – hihetetlen szenvedést okozott számára minden állam által tett egyházellenes intézkedés, de neki kellett megtalálnia a módot és a lehetőséget arra, hogy enyhítsen a kommunista elnyomáson, és elviselhetővé tegye üldözött papjai életét. Egy kis egyháztörténet is ráférne a nagyhangú, de rettenetesen műveletlen, proliasan gyűlölködő Novákra.

Várom a legközelebbi Novákiádát, mert kíváncsi vagyok maradt-e még valaki a zsidón, a cigányon, a svábon és a katolikus egyházon kívül, akiket jól le lehet húzni a Parlamentben.

(Csak ötletként: horvát, rác, rutén, ruszin, oláh, református, evangélikus, cipész, pék, géplakatos, örömlány és apáca, valamint görögkatolikus… még nem volt! )

Egyben azonban megerősített Novák Előd: – A Jobbik már most elvesztette a következő választásokat. Ugyanis, mint láttuk Gyurcsánynál, és legalja pártjánál, gyűlölettel nem lehet győzni, vagy „helyzetben maradni”. Ám, az is világos lett számomra, e Bulányi-búcsúztatót illetően, hogy Novák egyházellenessége nem kisebb, mint azoké, akiket állítólag egy jobbikos sem fogadna barátai közé. Számomra mostantól Novák Előd olyan, mintha egy kis izraeli zászlócska lenne a kezében, orra alatt Hitler bajuszka, és egy vörös csillag a kabáthajtókáján. Persze valaki szólhatna neki, hogy a Jobbik, efféle tagjai miatt magától is bukásra van ítélve… fölösleges gyorsítani a tempót.

Ps: E sorok írójának a Jobbik által politikailag, és egyházellenes gyűlölködésre használva, emlékével visszaélve „kasserolt” másik pap, Árva Vince írta a következőt Bulányi páterről: „Tanítása eretnek! Szűk látókörű, őt és csoportját használták fel, hogy Lékai bíboros nagy tervét megakadályozza!


Lékairól pedig így írt Árva Vince atya: „Tiszta szentéletű főpap volt.”

Hát ennyit Novák Elődről… és a parlamenti Bulányi-búcsúztatóról. Nem tudom mondtam-e már, hogy kivel nem lehet Mozartról beszélgetni? A proli házmesterrel…

Bulányi atya életpályáját pedig hagyjuk Istenre, az egyháztörténészekre, teológusokra, és a Hittani Kongregációra. Novák semmiképpen ne foglalkozzék vele! Főként a Parlamentben ne…

sgy.

3 thoughts on “Stoffán György: Parlamenti visszaélés Bulányi atya nevével – avagy újabb "Novákiáda"

 1. Stoffán! A proli lehet, hogy nem tud Mozartról beszélgetni, de te meg nem tudsz a munkáról, amivel eltartották – eltartják a ‘mozartokat’, stoffánokat!!!
  Bulányi atya életpályáját pedig tényleg hagyjuk Istenre, stb… Ne csak Novák, te se foglalkozz vele!
  Főként a választópolgárok nevében ne…
  A bajszodról nem beszélve!!!

 2. Nem voltam rest,és elkezdtem visszanézni az oldalon megjelenő, a fenti publikációt létrehozó,alkotó irásait.Többször mondtam,és mondom,hogy a köpönyegforgatás nagymestere.De most álljon itt,amit 2010.március 21-én „Jézus,a világ megváltója” cimen irt,és abból is egy részlet: „A világ ma egy sátán által irányitott tömegpsychózis nyomása alatt él,amely tömegdepressziót idéz elő,egymás iránti gyűlöletre úszit,s olyan lelki mocsárba hajszolja a világ társadalmait,amelyből épp úgy,mint valóságos mocsárból,nincs kiút,nincs visszatérés,mert az a sátáni mocsár elnyeli a lelket,az értékeket,az erkölcsöt,a nemzettudatot a tovább és túlélésre való belső inspirációt” Ez a megfogalamzás nagyon is igaz,de felteszem a kérdést ezekután: akkor most a publikáció irója az általa irt „tömegdepresszióban” szenved?Már csak azért,mert folyamatosan gyűlölködik!!! Ki is a „proli”?
  Itt kérném a NIF szerkesztőit- ha lehet!!-,hogy egészségünk megóvása érdekében ne közöljenek a publicisztika irójától semmit,hiszen van saját bloggja,ahol gyűlölködhet magában,és akit érdekel,majd „odamegy”és olvashatja.Köszönettel:Évaanyu

 3. Lékaival kapcsolatban: kár példálózni egy köztudottan kollaboráns ügynök-bíborossal, a magyar egyház egyik szégyenfoltjával. (Néhány hete egy pap így kezdte a szentmiséjét: az egyház fontos válaszút előtt áll, el kell döntenie, hogy kire fog ezentúl építeni; a Mindszenty-Bulányi féle mártírvonalra vagy a kollaboránsokra?)
  Novák Előd parlamenti felszólalásával kapcsolatban: úgy látom, hogy Novák Előd nem méltó módon emlékezett meg a páterről, de mindenesetre becsülendő, hogy beszélt Bulányi atyáról a parlamentben. Szomorú viszont, hogy Bulányi hatalmas és nagyszerű életművéből csak az Ószövetség – egyébként jogos – kritikáját tartja fontosnak megemlíteni. Mintha az volna a célja, hogy egy morálisan kikezdhetetlen tekintély mögé bújva zsidózzon.
  (Megjegyzésemhez felhasználtam a polgarinfo.hu-n található eredeti cikkhez tartozó második és harmadik hozzászólást:
  http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=62734 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük