Sorra dőlnek ki a Brexit-kampány meghatározó politikusai

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
NIF: A 2 főbrexites későn, de rájött, hogy a brexittel Nagy Britannia szétesésére szavaztak! Kiválni akarnak a skótok, a gibraltáriak, az észak-írek. Ezt a hercehurcát most már nem akarják vállalni! A Blow-back a nyakukon és az kellemetlen. Magyarul: A szar, amit kavartak vissza fog loccsanni és őkelméék nem akarják az egészet az arcukba kapni! Igazi politikusi hozzáállás! Közben arról nemn szól a fáma, hogy Juncker elutazott Skóciába és Észak-Írországba rábeszélni őket, hogy maradjanak. Juncker hirtelen nemkívánatos ala lett merkelisztánban. Az angolok kígyót-békát okádnak rá, és hirtelen kiderült: Juncker iszákos!

A brit politika kezd arra hasonlítani, mint amikor a patkányok észveszejtve próbálnak elmenekülni a süllyedő hajóról. Először a kilépéspárti Boris Johnson jelentette be, hogy nem pályázik a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetőjének tisztségére, így a brit miniszterelnöki posztra sem, most pedig Nigel Farage távozik az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának (UKIP) éléről.

Mindketten amellett kampányoltak, hogy Nagy-Britannia elhagyja az Európai Uniót. Farage azonban már a választások másnapján elismerte: hiba volt a kampányban azt állítani, hogy az uniós költségvetésbe befizetett 350 millió fontot a kilépés után az egészségügyre fogják költeni.

Egy riporteri kérdésre, miszerint

„Tudja garantálni, hogy ez a pénz az egészségügyi rendszerbe kerül majd?”

a UKIP vezetője azt válaszolta:

„Nem, nem tudom garantálni. Sosem tudtam volna ezt biztosra állítani, ez egy olyan hiba volt, amit a kilépéspárti kampány követett el.”

A riporter kérdőre vonta a politikust, hiszen emberek milliói éppen ennek a választási ígéretnek köszönhetően szavaztak az unióból való kilépésre, de Farage csak annyit mondott erre:

„meg kell értenie, hogy a hivatalos kilépés-kampány miatt meg volt kötve a kezem”.

Farage vissza akarja venni az életét

Miközben Nagy-Britannia teljes politikai bizonytalanságba süllyedt (a háttérben pedig kíméletlen intrikák és harcok folynak) a népszavazás eredménye és David Cameron miniszterelnök lemondása után, Nigel Farage egy hétfői sajtóértekezletén közölte: politikai céljai teljesültek azzal, hogy a brit EU-tagságról tartott népszavazáson a brit választók többsége a kilépésre voksolt.

„Ennél többet nem is érhetnék el, ezért úgy gondolom, most jött el a megfelelő alkalom arra, hogy leköszönjek”

– mondta.

Farage a tavaly májusi brit parlamenti választások után is bejelentette távozását, de akkor néhány napon belül visszavonta ezt a döntését. Most azt állítja: távozási szándéka végleges.

A brit politikus arról is beszélt, hogy ez a népszavazás arról szólt, hogy vissza akarja kapni az országát. Most pedig a saját életét akarja visszavenni. Úgy tűnik, hogy mostanság így kell angolosan távozni a brit politika színpadáról…

A UKIP a legnagyobb olyan brit politikai párt, amelynek fő politikai programja Nagy-Britannia kilépése volt az EU-ból, ám egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy egy kilépés utáni tervvel egyáltalán nem rendelkeznek.

Brutusok a Konzervatív Pártban

Boris Johnson, a kilépéspárti kampány másik vezéralakja még múlt hét csütörtökön jelentette be, hogy lelép a színpadról, vagyis nem indul a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetői tisztségéért, amit azt jelenti, hogy a brit miniszterelnöki posztért sem. Nem teljesen világos, hogy Johnson magától hátrált meg, vagy ahogy ő hátba szúrta David Cameron miniszterelnököt, úgy döfték most a tőrt az ő hátába is.

„Vonakodva ugyan, de végül mégis arra a következtetésre jutottam, hogy Boris nem képes arra a vezetői szerepre, és nem tudja azt a csapatot sem kiépíteni, amely az előttünk álló feladatok elvégzéséhez szükséges”

– jelentette ki Johnson exszövetségese, Michael Gove igazságügyi miniszter, aki egyben azt is bejelentette, hogy indul a Konzervatív Párt vezetői megbízatásáért és az ezzel járó kormányfői tisztségért.

alfahir.hu

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

3 thoughts on “Sorra dőlnek ki a Brexit-kampány meghatározó politikusai

  1. egy közmondás jut eszemben. Ez ; egy hazugot könnyebb, mint egy sánta kutyát…
    vagy hazudoztak, vagy nem mondtak meg mindent (azt pl-ul, hogy a brexit magát az Egyesült Királyság egységét is megsemmisítheti) …

  2. Szegény Junckernek bizonyára nehezére esik, hogy a whisky hazájában kell tántorognia.

  3. „megtette a mór a kötelességét,mehet!
    elvégezték a „piszkos munkát,megkapták érte a honoráriumot,most már szeretnének nyugodtan „békességen élni. Persze sokan kaszáltak a szavazás utáni napokban, akik spekulatív módon erre „játszottak rá. A lényeg mindig ugyan az. Pénz,pénz,pénz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük