KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Senki nem tudhatja, min megy át Horváth András. Kivéve egy embert

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Karancsi TiborKarancsi Tibor egykori rendőr az olajbotrány kirobbantójaként vált ismertté a kilencvenes évek végén. Neki ráment a karrierje, de szerinte az áfacsalásokat megbolygató Horváth Andrásnak jobbak az esélyei. Felkerestük Karancsit, akinél jobban talán senki sem tudhatja, min megy át most az egykori adóhivatali munkatárs.

Több ezer milliárd forint vándorolt magánzsebekbe a kilencvenes évek nagy botrányában, az olajügyekben. Az olajszőkítéssel az ügyeskedők jövedékiadó- és áfacsalást követtek el. Tizenöt-húsz évvel később, 2013-ban Horváth András, az adóhivatal egykori dolgozója áfabotrányt robbantott ki. A most divatos áfacsalással állítása szerint évente ezer milliárd forintnál is több kárt okoznak a csalók, ezért is hasonlította a mostani helyzetet a kilencvenes évek olajügyeihez. Ahogy tavaly novemberi parlamenti megjelenésekor fogalmazott: az olajügyek soha nem szűntek meg, csak átalakultak. Horváth ellen már két nyomozás is folyik, bár zajlik eljárás az általa tett feljelentés ügyében is.

Az olajozás is ismert tevékenység volt, de igazi botrány akkor lett belőle, amikor egy hatósági embernek elege lett, és kiállt a nyilvánosság elé. Ő volt Karancsi Tibor Békés megyei rendőrnyomozó, aki 1999-ben kirobbantotta az olajbotrányt. Akkor emberek haltak meg gyanús körülmények között, Karancsit is félholtra verték, a rendőrségről eltávolították, eljárások indultak ellene. Hogyan látja ő ma Horváth András ügyét, és mit tanácsol az egykori adóhivatali dolgozónak?

[youtube=http://youtu.be/Wnvm796mNmA]

 

Origo

NIF

Kapcsolódó:

Általánossá váltak a visszaélések a NAV-nál – vélekedik a Levegő Munkacsoport és a Vállalkozók Érdekvédelmi Szövetsége

Betiltották a NAV botrányról szóló fórumot

Megbukott az áfarendszer?!

Dohányon vett bírók?

3 thoughts on “Senki nem tudhatja, min megy át Horváth András. Kivéve egy embert

 1. Formálódott a társadalom igazságérzete? Kisebb részben igen! A nagyobbikban viszont a Karancsi és Horváth úr elleni mentalitás gyűrűzött le az átlagemberek közé is, akik tyúkperekkel árasztják el a bíróságokat, s akiket bántottak, újabb abroncsként hamis tanúkkal bűnelkövetőkké változtatják. Pedig nagyon kellene lépni, nagyon!
  Régen tudjuk, hogy országunk mögött elbújhatna Kuwait és Svájc, ehelyett pár nyúlós miatt küszködünk itt felelslegesen.
  Anna

 2. A riporter annyira kérdezi a végén, hogy „Megéri?” A becsület még ennél is többet ér. Meghajlok Karancsi Tibor és Horváth András előtt.
  eSzeL

 3. „A riporter annyira kérdezi a végén, hogy “Megéri?”
  Persze,hogy kérdezi,mert az éber héber mindent csak üzletként tud értelmezni.
  Minden tiszteletet megérdemelnek a Karancsik és a Horvátok.
  H.B.
  „…vannak megtorlott bűnök és vannak megtorlatlanok és vannak büntethető ártatlanok és vannak büntethetetlen bűnözők ”

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: