Rózsa-ügy: egy ír europarlamenti képviselő az EP elé vinné

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

2010. április 15.  Egy ír europarlamenti képviselő a testület elé szeretné tárni a Bolíviában tavaly agyonlőtt Michael Martin Dwyer ügyét, amelyet szerinte hazájában nem kezelnek kellő figyelemmel – jelentette a bolíviai sajtó.

A Santa Cruz-i El Deber az írországi médiára hivatkozva közölte, hogy Alan Kelly képviselő a haláleset április 16-i évfordulója küszöbén találkozott Dwyer csalódott hozzátartozóival, s ezután jelentette ki, hogy „az ügy megérdemli a nemzetközi figyelem kísérte független kivizsgálást”. Az a tény, hogy Dwyer egyik megölt társa, Magyarosi Árpád romániai, azt jelenti, hogy az Európai Uniónak szerepet kell játszania a kérdések megválaszolásában – mondta.

MTI

Allan Kelly képviselőt szeretném tájékoztatni, hogy az ügy Tóásó Edit jóvoltából az Eu parlament előtt van. Sőt tájékoztatást is kapott róla, és személyesen levélben kértem hogy támogassa ügyünket.Amit természetesen jó képviselői szokáshoz híven olvasás nélkül törölt.Képviselő Úr ajánlom figyelmébe a 1003-2009 szám alatt bejegyzett  az Eu Parlament petíciós bizottsága által a Külügyi Bizottságnak megküldött Human Rights Violation of Bolivian State nevű aktát. Szeretettel buzdítom a magyar és román képviselőket is az ügy támogatására.Tőkés László püspök úr támogatása jeleként, beadvánnyal fordult az EU Emberjogi Bizottságához, hogy a nemzetközi vizsgálatot szorgalmazza. Lépések azonban eddig nem történtek. Remélhetően Allan Kelly szavait tettek is követik, amit haza képviselők is követnek.

Nemzeti InternetFigyelő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük