Részvételi, direkt, bázis, vagy likvid demokrácia: pártoktól független társadalmi kísérlet

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

SZERETNÉL TE IS KÖZVETLEN DEMOKRÁCIÁBAN ÉLNI?

vagy

SZERETNÉL TE IS KÖZVETLEN E-DEMOKRÁCIÁBAN ÉLNI?

TE IS ELÉGEDETLEN VAGY A JELEN KÉPVISELETI DEMOKRÁCIÁVAL?
(ahol visszahívhatatlan, megélhetési pártkatonák szavaznak felsőbb parancsra, és emellett szűkkörű, nehézkes és túlságosan ritka a közvetlen – népszavazások általi – beleszólásunk lehetősége)


A likvid demokrácia (vagyis a közvetlen részvételi demokrácia egy speciális, a képviseletivel kombinált formája) , ami átmenetet biztosít számunkra a közvetlen demokráciához. Ugyanis itt eldöntheted, hogy a saját szavazatodat érvényesíted egy-egy kérdésben, vagy átadod valakinek a szavazati jogodat, azaz képviselteted-e magad. Ezt természetesen bármikor visszavonhatod, ha nem vagy elégedett a megbízottad munkájával.

Szavazás Appenzellben (Schweiz) utoljára csak férfiak, 1989-ben a nők szavazati jogáról.
Részvételi és direkt demokrácia Svájcban: Szavazás Appenzellben (Schweiz) utoljára csak férfiak, 1989-ben a nők szavazati jogáról. Az appenzelliek a magyarok maradékainak mondjak magukat. Csúfneveket adnak egymásnak, mint a magyarok. A germán fúvószenekaros tengerben ők hegedűvel, nagybőgővel, stb. zenélnek. A magyar csapatok az asszonyokat, akik föztek, és a betegeket gondoztak egyik alkalommal hátrahagyták. Ezek az appenzelliek és 2 kantonban élnek a mai napig is! Csak ezelőtt 20 évvel hagytak abba, hogy kardfelnyújtással szavazzanak. Ha rosszul szavazott, akkor hazatértekor az asszony várt rá a laskasiritővel (sodrófa). -Appanezell-i férfi (Emil Eugster) elbeszélése nyomán.

VEGYÉL RÉSZT TE IS
ebben, a pártoktól független társadalmi kísérletünkben!
Kérdőívünk, ahol véleményedet kifejtheted nekünk::
http://goo.gl/forms/myxE97KogM
Meghívó az e-demokráciába:
http://giat.blog.hu/2015/05/30/meghiv…
Szavazóplatformunkon regisztrálj Te is:
http://li-de.tk/
Ez a szoftver azt igyekszik elősegíteni, hogy mi magunk is aktív résztvevői legyünk a döntéshozatalnak, vegyük kézbe saját sorsunk irányítását. Tehát szavazzunk mi magunk a minket érintő kérdésekben, legyünk aktív tagjai a társadalmi életünk alakulásának.
„Semmit rólunk, nélkülünk!”
Indíthatsz új témákat a fórumon, illetve szavazásra bocsájthatsz közérdekű kérdéseket.
Ajánld ismerőseidnek is!
https://www.facebook.com/LikvidDemokracia
Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük