KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Rendőrségi előállítások a számításoknak megfelelően – Póka László összegzése

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
Póka Lászlót hurcolják el Fotó: Somló Védpajzs
Póka Lászlót hurcolják el
Fotó: Somló Védpajzs

Az 1 560 000 Ft-tal díjazott véleménynyilvánítás: „NeFizess! Perelj! Tiltakozz!

Ezen a tüntetésen bebizonyosodott, hogy akkor érnek el nagyobb, látványosabb eredményeket az ellenállók, ha nem várnak egy vezérre, hanem maguk cselekednek.

Seviza2015.07.23.

Hiába gondolta azt a jogszerűtlenül fellépő rendőrség, hogy a felháborodott SeVizahitelesek elállnak tervüktől a hangadónak hitt személyek kiemelése után.
Nem, ezek a harcosok már tudják a dolgukat, bátrak, önállóak. Nem kell nekik megmondani, hogy mit tegyenek, és nem kell noszogatni őket a cselekvésre. Ha úgy adódik, akkor a figyelemfelhívás érdekében akár az előállítást is bevállalják.

Ez történt 2015. július 23-án a „NeFizess! Perelj! Tiltakozz!” elnevezésű betiltott, és feloszlatni szándékozott rendezvény után megvalósított felháborodás alkalmával. Miután Golcs Ferdinándot, és Póka Lászlót nagyon gyorsan, jogtalanul előállították. A csapat többi tagja újból leült, és addig folytatta a tiltakozást, míg őket is be nem tették a rabszállítóba.

Ez volt az a rendezvény, ahol végre nem kellet valakiket kiemelni szervezőként. Nem lehetett senkire azt mondani, hogy ő vitte a bulit. Nem volt olyan aki nélkül nem sikerülhetett volna. Most mindenki odatette magát. Mindenki egy volta  sok közül. Mindenki fgota valakinek a kezét, és mindenkinek fogta valaki a kezét.

19 ember provokálta ki az előállítását.

Összesen 1 560 000 Ft bírságot kaptak rögtönítélő jelleggel. (Mire volt ez a nagy sietség? Nem kellett volna előbb higgadtan megvizsgálni a bizonítékokat?)

További személyekkel szemben is intézkedtek a rendőrök. Őket feljelentették, náluk később várható határozat.

Volt, aki 12 órán keresztül bent volt a sitten. Természetesen mindenkit megvártunk.

A hatalom nem érte el a célját. Mindenki inkább erősebb lett, mint megtört volna.
Mi viszont győztünk. Figyelmet akartunk az ügynek, és ez a figyelem meglett.

Példát akartunk mutatni. Példát mutattunk. Egyre többen értik már, hogy itt kevés a felháborodás szóban, írásban. Egy igazságtalanságra épített rendszerben nem elég szépen beszélni.

Itt cselekedni kell! Meg kell mutatni, hogy áldozatokat is hajlandók vagyunk hozni, és nem csak beszélni vagyunk képesek erről.

Mindenki mindvégig higgadt, vidám maradt. Jól elfáradtunk, de megérte, hiszen mind a sajtó, mind a SeVizahiteles közösség leginkább pozitívan nyilatkozik a bevállalós akcióról.
Az a néhány negatív vélemény pedig bőven elmegy. Ez az ő szégyenük. Nem tudják elviselni, hogy valaki nagyot alakított. Olyant tett, amit ők nem mertek volna. A saját gyávaságukat próbálják mások sikerének csorbításával leplezni.
Az meg már egészen szánalmas, amikor valakik egy – az eddigi tapasztalatok alapján – kampányrendezvénynek készülő SeVizahitelesnek mondott megmozdulást próbálnak reklámozni a bátor és egyedi akcióról megjelenő hírekkel.

Természetesen bíróságra visszük az ügyet. Ahogyan szoktuk ezt is együtt. Befizetni semmiképpen nem fogjuk.

Mi is történt?

Győzni mentünk, és győzelemmel jöttünk.
Az volt a cél, hogy megmutassuk, vagyunk annyira bátrak, vagyunk annyira elszántak, vagyunk annyira tudatosak, hogy kiprovokáljuk az előállítást. Mindezt úgy érjük el, hogy békések maradunk, és ezáltal sokak szimpátiáját vívjuk ki, és erősítsük.

Büszke vagyok arra, hogy ilyen emberek között élhetek, akik hajlandók arra, hogy akár saját testi épségüket, egészségüket is kockára tegyék a céljaikért, igazságért, mindazok igazáért, akik még nem készültek fel arra, hogy maguk is kiálljanak magukért.

Golcs Ferdinánd reggel 9 órakor bejelentette, hogy a „NeFizess! Perelj! Tiltakozz!” rendezvény nem lesz megtartva a tiltás miatt. Előtte már lehetett hallani olyan hangokat, hogy valakik elmennek máshova véleményt nyilvánítani. Ferdinánd is jelezte, hogy ő bizony él alkotmányos jogával.
Valahogyan úgy alakult, hogy azok az emberek, akik a helyszínen tudták meg, hogy tiltott a rendezvény (Ilyenből sok volt) annyira felháborodtak, hogy  felkapták a tábláikat, székeiket, és elindultak szervező nélkül a Deák tér irányába. Hirtelen megláttak egy gyalogátkelőt, és szinte egyszerre gondoltak arra, hogy itt fogják megvalósítani azt, amit megtiltottak máshol.
A többi részlet a híradásokból kiderül.

Ami kevésbé látszott, hogy a rendőrség számára annyira kínos volt a jogtalan oszlatása, (Itt ugyanis egy másik rendezvény volt) testi kényszert alkalmazva próbálták a sajtó képviselőit eltávolítani a tüntetők közeléből. A forgalomra, balesetveszélyre hivatkoztak. Csak azt felejtették el, hogy pontosan ők zárták le az egész területet.
Úgy tűnik, hogy még most is fontos számukra az elsőre is teljes képtelenségnek látszó utasítások végrehajtása. Még akkor is, ha az egész világ rajtuk röhög ez miatt. Amíg ennyi baromságot csinálnak, addig nehéz lesz őket komolyan venni.
Szinte minden ellenállót elmarasztaltak közlekedési szabályok megsértésért. – Egy lezárt területen zavarta őket, hogy piros volt a lámpa? Ráadásul a közlekedési rendőrök válla is párhuzamos volt a gyalogátkelőhellyel!!!

Előbb begyűjtötték az általuk szervezőknek kikiáltott személyeket, majd akkor lepődtek meg nagyon, amikor nélkülük is folytatódott tovább megmozdulás.
Még 17 embert zsúfoltak egy rabszállítóba.

A X. kerület Harmat utcában előbb azt közölték, hogy hamarosan mindenkit elengednek, addig várakozzunk az udvaron.

Aztán jött az újabb parancsa.

 Miután látták, hogy senkit nem tört meg az intézkedés, utasítást kaptak arra, hogy féljenek attól, hogy ha kiengednek, akkor megrohanjuk a közeli Körösi Csoma Sándor utat.

Ha az a parancs, hogy rettegjenek, hát rettegnek. Ki is találtak, (szerintem már bánják) hogy mindenkit dugjanak előállítóba.
Mi ennek csak örültünk. Egyrészt kaptunk kaját, másrészt a szakadó esőt sem az udvaron kellett megtapasztalnunk. Mire mindenki bekerült a neki kijelölt körletbe, az elejét már rugdosták is kifelé.
Aztán jött megint egy parancs:

Törjük meg őket úgy, hogy néhányat kiengedünk, a többit meg 8 órán túl is bent tartjuk.

Ezzel azt érték el, hogy kint is volt egy nagyon jó társaság, és bent is. Nyilván ezek az órák jól meg fogják pörgetni a kártérítés összegét. A kérdés, csak az, hogy a rendőröknek kifizetik-e a csütörtöki túlórákat.

A csapat még jobban összekovácsolódott. A Szupernagyik (ezt a börtönnevet kapták az őrzőktől az unokákról mesélő ellenállók) újabb akciókat találtak ki. Megállapították, hogy rájuk is igaz a mondás: „Ami nem öl meg, az megerősít.”

A börtönórák egyértelművé tették mindenki számára, hogy képesek arra, hogy egyénileg, vagy kisebb csapatokban is megoldjanak nagyobb kihívásokat. Hamarosan lesz olyan akció, ahol sok kicsi csoport fog sokfelé csinálni valami látványosat.

Amíg a bevállalósok egyre több rendőrt vontak be a tájékoztatásba a böriben, a többiek elmentek a iGazságügyi minisztériumhoz.

Egyébként ez jó ötlet volt… -csak hát sokkal nagyobbat ütött volna, ha ők is elvitetik magukat.

Szépek voltak a beszédek… – De tudjuk, hogy ezek csak szavak.

Azt is tudjuk, hogy ezeket a kifosztókat már szavakkal nem tudjuk jobb belátásra bírni.

Elgondolkodtató, hogy mi lett volna, ha nem csak az alábbi 19 ember vállalja be, hanem mondjuk 190, vagy 1 900, vagy 19 000…

Golcs Ferdinánd

Hajdú József

Hajdú Józsefné Zsóka

Jávor Kámánné Ilonka

Bozsik László

Szőke Lászlóné Györgyike

Némethné Tóth Zsuzsanna

Kovács Terézia Teca

Varga Csilla

Németh Zsuzsanna

Szekeres Mária

Golcs Ferdinándné Marika

Póka Anita

Farkas Ferenc

Tóth Judit

Dán Judit

Sándor László

Braczkó Zsuzsanna

Póka László

… Lehet, hogy a délutánt nem a fogdán töltjük, hanem valamelyik bankban számoljuk a kártérítésre kifizetett összegeket?

Jó volt. Újra megcsináljuk. Újból vega kaját kérünk.

Mert ilyent még piCsányi sem hiszem, hogy csinált volna valaha: volt aki 150 000-ért, volt aki 100 000-ért, volt aki, 80 000-ért, és volt aki 60 000-ért evett egy tál lencsefőzeléket. Amióta nem fizetünk a csaló bankoknak, erre is telik.

Köszönjük a sok biztatást, és dicséretet. Nagyon jól esett. De legközelebb inkább gyere velünk.

– Azok mindenképpen jöjjenek, akik fröcsögve hirdetik, hogy mekkora radikális ellenállók.

– Jöjjenek azok is, akik szerényen és becsületesen bevallották, hogy most még félnek ilyen határozottan ellenállni. Talán majd augusztusban. Ilyen társaságban hamar meg lehet szokni, hogy daliás rendőrök karjukban fuvarozzák a belvárosban, és az előállítóban lesik minden gondolatát. (Kaja, pia, kaki, pisi, egészség…) Volt akinél még arról is meggyőződtek vizuálisan, hogy a kukinál, popinál nincs-e valami rendellenesség.

A Nem adom a házamat mozgalom aktivistái összesen ezzel a 19 üggyel már több mint 90 eljárásban érintettek. Terhelésük összesen már megközelíti a Hárommillió Forintot.

Talán augusztusban (akár egy napon) mindez meg is duplázhatjuk. Újabb 90 eljárás, akkor 90 előállítás, újabb Hárommillió, amit nem fizetünk meg.

Természetesen hozzáírjuk a bank által fizetendő kártérítéshez. Hiszen okozati összefüggésben van a jogellenes magatartásával.

Te benne vagy?

És, hogy jól megragadjon, legyen itt az összefoglaló végén az eredeti rendezvény szervezőjének, Golcs Ferdinándnak a gondolata:

„Jó érzéssel tölt el a mai nap.

Ma kifejezetten örülők, hogy egy ilyen csapat tagja lehetek, aminek a neve: Nem adom a Házamat mozgalom.

Ennyi bátor, kitartó ember! Nyílt szívű bátor harcosok mindannyian.

Az hogy engem Póka Lacival kapásból kivettek a spontán demóból, még nem ért véget a dolog! Hála Istennek, újra töltött a csapat és bebizonyította, hogy automatikusan beindul a gépezet, teszi a dolgát.

Na itt kezdődik az amit évek óta gyakorolunk. Összetartás, szeretet, megbecsülés, tudás.

Boldog vagyok! Hajrá!!!

Amit ma a rendőrségen tettetek, tettünk, bizonyítja, hogy jó úton járunk és az igazság mellettünk van!

Csak így tovább!!!”

Tisztelettel: Póka László

Nem Adom a Házamat Mozgalom

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

0 thoughts on “Rendőrségi előállítások a számításoknak megfelelően – Póka László összegzése

  1. Nocsak! A legzajosabb szomszedaimhoz k erultetek? Kar, hogy nem voltam itthon. Mielott jogkoveto magatartast kovetelnenek, nekik kellene a legalapvetobb szabalyokat betartani!!!

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: