Reiner Péter közleménye a tőle segítséget váróknak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Kedves Barátaim, tisztelt Honfitársaim!

Mivel egyre több kéréssel fordulnak hozzám jogosan, hogy segítsek az árvízkárosultakon vagy más tragikus esetek miatt, egyúttal rengeteg helyre hívnak meg egyidejűleg, ezért megváltoztatom eredeti elgondolásom, amivel korábban úgy gondoltam csak legszűkebb baráti köröm terhelem, mert ezt tartottam ízlésesnek. Szeretném rajtotokon keresztül is tájékoztatni a széles közvéleményt. Egyrészt csak így érthetik meg erős visszafogottságom az emberek, másrészt talán így nap, mint nap nem zaklatnak fel jószándékú kéréseikkel mások tragédiájával kapcsolatosan, mert tehetetlenségem és a velem történtek miatt ezt így érzem, tehát itt csak a nyílt őszinteség és az egyenes beszéd segít!

2010. június 18-án, minket budaiakat is elért a rendkívüli időjárás, olyan példátlan trópusi eső formájában, ami csak az elhíresült 2006 augusztus 20-i tűzijáték alatt történt. Ez a vihar idejében és intenzitásában megháromszorozta a négy évvel ezelőttit. Sajnos ép aznap búcsúztattam Solymáron délután ötkor életét elvető barátomat Solti Borikát, és épenhogy csak beléptem végtelenül szomorúan otthonomba, amikor az iszonyatos vihar lesújtott Dél-Budára, Szent-Imre városrészére a XI. kerületre este nyolc óra körül.

Szörnyű volt átélnem, hogy hiába tettem meg mindent a gyönyörű zártkertemben egyre emelkedő vízáradat elhárítására, néhány perccel később már komoly segítséget kapva lakótársaimtól, tehetetlenül kellett néznünk, hogy nem tudjuk elhárítani a kerti központi víznyelő telítettsége miatt az otthonom küszöbét átlépő egyre jobban őrjöngő vihar miatti áradatot. És amikor a küzdelmet ideiglenesen feladva beléptünk otthonomba, megdöbbenve kellett látnunk, hogy az összes vizes blokkból a WC csészéből, a bidéből és a zuhanyfülkéből iszonyatos erővel tör fel a szennyvíz emberi fekáliával 30 cm magasan elöntve otthonom. Csak másnapra tudtam lakótársaim önzetlen segítségével visszamerni a vihar elmúlta után ismét normálisan működő WC kagylóba az otthonomat ellepő szennyvizet és estére úgy-ahogy elfogadhatóan fertőtleníteni lakásomat elsődlegesen.

Néhány nappal később informáltak a helyi postások, hogy soktucat földszinti lakástulajdonos család járt úgy, mint én.

Érdekes, hogy ez a tragédia, ami itt Budán történt, miért nem lett hír az országot sújtó többi időjárási tragédia mellett, vagyis kiknek állt érdekében erről nem tájékoztatni a széles közvéleményt. Sajnos másik elgondolkodtató tanulsága az ügynek, hogy az érintettek miért nem fognak össze annak érdekében, hogy kiderítsék, volt e megnevezhető felelőse ennek az elhárítható tragédiasorozatnak, például a csatornahálózatot véglegesen külföldi tulajdonba adó és csatornatisztítást vélelmezhetően nem megfelelő szakmaisággal, feltehetően a BKV-hoz hasonlóan alvállalkozásba adó társaság részéről? Mert összefogással és egy esetleges bíróságokon indítandó perrel meg lehetne nyitni az egyébként szűkszavú társaság száját! De hiába felszólításom, az érintettek nem reagáltak eddigi üzeneteimre, pedig egységben több erő lenne, mint külön-külön megküzdeni a biztosítókkal a csatornázási vállalattal. Az az érzésem, hogy a többtucatnyi érintett többségének nem is volt biztosítása, ezért a hallgatás!

Nekem szerencsére, ha nem is nagy értékre, de széleskörűen mindenre kiterjedően volt épület és ingósági biztosításom és feltehetően küzdelem árán, de a biztosító szörnyű csapásom következményeinek részbeni felszámolásában segíteni fog, mert már beterjesztettem sokmilliós megalapozott kárigényem néhány nappal ezelőtt.

Hála baráti körömnek, és hála Gárda tag bajtársaimnak, árad felém a hathatós segítő készség és a valódi segítségnyújtás.

Sajnos magánéletem is úgy alakult, hogy időlegesen egyedül maradtam volna az engem ért csapásban, de él és működik a több évtizedes egy mindenkiért, mindenki egyért  gyakorlati elve baráti körünkben!

Nem adom fel és remélem, terveim szerint megsemmisült otthonom szeptember végére barátaim segítségével, szebb lesz, mint valaha volt! Addig is megértő türelmet kérek mindenkitől, akiknek nem tudok szívem szerint rendelkezésre állni, ahogy ezt tőlem eddig megszokhatták. Akik pedig tavasz óta Kárpátaljára készülnek velem augusztus 22-27 között, azoknak nem fogok csalódást okozni, mert példátlanul szép és okos út elé nézünk és külön értesítést küldök az út részleteiről hamarosan.

Köszönöm mindenkinek ilyen formában is a segítő szándékot, a segítségnyújtást, mert gyógyír veszteségemben és igenis sokszorosan bizonyítja, hogy csak az emberi szolidaritás lehet alapja Hazánk, Nemzetünk a szörnyű bolsevista uralom utáni ujjáépítésének.

Hálatelt szívvel!

Szebb Jövőt!

Reiner Péter /árvízkárosult/

Nemzeti InternetFigyelő

One thought on “Reiner Péter közleménye a tőle segítséget váróknak

  1. Együtt érzek veled, és kívánok jó egészséget, kitartást az otthonod felújításához. Megértem a szomorúságod, de veled élem azt a felemelő örömet is, hogy nem vagy egyedül a bajban, mert a barátok most is melletted állnak.
    Feltettem az írásodat az oldalunkra, hogy olvassák azt, amit a médiák elhallgatnak.
    Szebb Jövőt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük