Reiner Péter: Hitelesség


Kérjük ossza meg a tartalmat! Csak egy kattintás!

Isten látja lelkem, eredeti szándékaim szerint, már nem akartam megszólalni a nyilvánosság előtt a legközelebbi hetekben. Sajnos oly mélyen érintett a hazai jogrendszer elvileg zászlós hajójának tettenérése a Legfelsőbb Bíróság legutóbbi, dec. 15-i nyilvános tárgyalásán, hogy visszavonulót parancsoltam magamnak azért, hogy jól átgondolva a történteket, kötelességemnek érzem a siker jövőbeni elérését, a még csak lelkemben elkészült egyéni beadványom kapcsán, a strasbourgi emberjogi bíróságon.

Ehhez nyugalom, végig gondolt stratégia kell. Azonban vannak helyzetek, amelyek nem engedik meg a hallgatást, a mostanit is ilyennek ítélem.

Iszonyatos, szinte elviselhetetlenül hosszú , a temetők csendjére hasonlító helyzet az, ahova kergették hazám a hatalombitorlók. A gyászos korszak okozói jogos leváltására és örökre mögöttünk hagyására készül országunk választani hajlandó jobbik, többségi része. Felmerül, kik is készülnek nevünkben, felhatalmazásunkkal leváltani a hatalom törvénytelenül megszerzett jelenlegi birtokosait és mire váltják álmainkat, nyomorúságunkat és milyen garanciákat kaphatunk ígéreteik sziszifuszi napi munkára váltással történő végigvitelére.

Azok, akiket a közeljövő politikai erői remélhetően tudatosan magas választói felhatalmazással, képviseletükben beküldenek a jövendő alkotmányozásába és törvényhozásába, vajon tisztában vannak saját képességeikkel és azok határaival? És a valóban most feltehetően magas felhatalmazással rendelkező leváltásra készülők hozzá tudnak rendelni egy eddig nem tapasztalt, kellő felelősséggel alátámasztott, népéért, nemzetéért, egyéni hitelességgel is felruházott, alkalmas emberek kiválasztását? Talán ez az egyik legsarkalatosabb kérdés, melyet a politikának meggyőzően kell tudni megválaszolni és nagy a gyanúm, hogy a politika tehetetlensége, meg irányítói, részben alkalmatlansága okán újra és újra a gyengébb ellenállás irányába, a rosszul értelmezett párthűség irányába készül nyomulni.

Arra figyelmeztetem a politika felkent irányítóit, hogy most először a bolsevizmus látványos formai bukása után, amit lényegi tartalmának idekövülése követett, hogy most először van esély a valódi választói akarat konok és következetes visszakérdezésére. A nem végiggondolt jelöltállítás, inkább az eldobandó párthűséget jutalmazó jelölés rövidesen elnyerheti “jutalmát”. A magánélet és nemzet iránti felelősség mérhető szimbiózisa most sokkal inkább elvárt, mint a korábbi választásokon.

A pártok féltő gonddal, hétpecsétes lakat alatt őrzik választóik töredék részét érdeklő, egymás elől részben lenyúlható programjaikat, melyeket majd igazán a finisre tartogatnak. És megkezdődött a jól érzékelhető nyomulás, a hatalom vélt és leendő felhatalmazottjai közelébe, jogos és jogosnak eladni szándékozott programokkal, nehezen ellenőrizhető szakmaisággal és múlttal felvértezve, eközben nőttön nő a jelentkezők kritikai érzéke és egyre csökken önmaguk tisztánlátása. A veszély pedig nagy, a párthűségüket már ezer módon bizonyított alkalmatlanok és a valódi segíteni akarók szándékolt, vagy más okok miatti félreismerésével, félretolásával.

Másik veszély a magamutogatók talmi csillogásának félreismerése és a szem előtt lévő, vagy többszörösen garantált szakmai és elkötelezett múlttal rendelkező, alkalmas emberek szerénység miatti valódi szolgálatának fel nem ismerése. Mégis ki kell világosan jelentenem, nem létezhet olyan egyéni, esetleg jogosnak vélt sérelem, mely felülírhatná a nemzet önzetlen szolgálatát, mely orvoslási igénye gyengítheti a leváltásra készülő előlegezett hitelességet és annak csökkenthetné esélyét. Ez kell legyen a bibliája minden politikában részt vevőnek, aki magát joggal a nemzeti oldal résztvevőjének szeretné nevezni.

Aki most arra vetemedik, hogy vélt és valódi vetélytársak ún. gyenge oldalának bemutatása eszközével, akaratlanul kiszolgálja a sakálként leselkedő, jelenlegi hatalombitorlókat és csahos lakájsajtójukat, az visszamenőleg hitelteleníti minden esetleges korábbi hitelességét és alkalmatlan a leváltásra készülő nemzetiek közé, alkalmatlan a választói felhatalmazás véghezvitelére.

De figyelmeztetnem kell a nemzeti oldal szereplőit is, a párthűség nem vethető össze a nemzet akaratával és az a folyamatos, ennek megfelelni akarás és az ezzel szorosan összefüggő tekintélytisztelet sem feltételezi a feltétlen alkalmasságot és az esetleg jobb sorsa érdemes, tisztességes programjával együtt, bukáshoz vezethet.

Hazám vigyázz, régen volt ilyen esélyed nemzetként felemelkedni, nehogy elhamvadjon ez a lehetőség, az alkalmatlanság középszerűségében, a politika részvevőitől folyamatosan számon nem kért hitelességben!

Budapest, 2009. december 28.

Reiner Péter

Nemzeti InternetFigyelő

Facebook hozzászólások

6 hozzászólás a(z) “Reiner Péter: Hitelesség” bejegyzéshez

 1. Kedves Reiner Péter!
  Ezért az írásért igazán kár volt megzavarni a a strasbourgi emberjogi bíróságra szánt beadvány érlelést. Legalább az legyen érett, mert ez az írás nem látszik annak.
  Tulajdonképen mi az aktualitása több hónappal a választás előtt, és főleg miről szól? A leendő kampány tisztaságáról?
  Úgy olvasom, mintha a legfőbb aggály az lenne, hogy akad-e hiteles képviselő a nemzet önzetlen szolgálatára? Biztos lenne erre alkalma személy, DE már 20 éve nem erről szól a választás, hanem a pártokról. A választási törvény rossz, Nem választani akarok, hanem valakit az akaratom képviseletével megbízni. Tehát képviseleti törvény kéne / és sok más is. Most csak az áll a jogomban választhatok a felkínál rossz, és kisebbik rossz pártok között. És nincs lehetőségem megmondani, hogy egyiket sem akarom. Az pedig főleg nincs, ha ezt sokan mondjuk, akkor új pártokkal új választást írjanak ki. És egyébként is nem a szereplő, hanem az előadás mondanivalója a fontos. Én minimumként azt igénylem, hogy az induló pártok 4*1 éves tételes költségvetési törvény javaslatot és egy jogalkotási tervet mutassanak föl. Ezek a konkrét dolgok legyenek a választáson megméretve, Tehát népszavazás fogadja el a költségvetési törvényt, és ez a végrehajtókra is kötelező erejű, nincs módosítgatás. Aztán, ha ezeket a mérhető dolgokat az Állami Számvevőszék szerint nem teljesítik, akkor automatikusan új választást kell kiírni, és a bukott párt/koalició 3 vlasztási ciklusból kimarad.
  Tudnám még az igényeimet pontosítani, DE az írásom lényege, valami ilyen építő gondolatokat várok a cikkben ír erkölcsi gumicsontok helyett.
  Budapest, 2009. december 29.
  Baráti üdvözlettel:
  Horváth Ákos pályakezdő nyugdíjas
  1027. Margit krt. 54
  horvathakosbp@freemail.hu

  • Kedves Horváth Ákos Úr!
   Megtisztelt véleményével és vállalta ritka kivételként nevét és címét is,ezért én is megtisztelem válaszommal.
   Kicsit személyeskedő pikirt megjegyzését ezért is nem viszonzom hasonló stilussal.
   A strasbourgi “érlelés”emlitésekor nyilván tudja a büntelen és ennek ellenére a jelenlegi még érvényes jogrendszer fokain végigbukdácsoltatott Magyar Gárda elleni bizonyithatóan koncepciós eljárással történt,mely perben beavatkozóként súlyosan érdekelt voltam és kizárásom is a törvények figyelmen kivül hagyásával történt.
   Nem érettségemet szerettem volna üzenetemmel fitotgatni,hanem tényeken alapuló megalapozott agodalmam osztottam meg a nyílvánossággal.
   Nem hiszem kedves Horváth Úr,hogy tud olyan demokráciát példaként elénk állítani,ahol pártokon kivül valódi politikai esemény zajlik.
   Ezért,ha véleményét nem értettem félre,csupán jámbor óhaj marad pártnélküli közképviseletben gondolkodni.
   Az agodalmam üzenete feltehetően az eddigi közös tapasztalataink alapján juttattam el a nyilvánosság felé,mert most úgy itélem meg ,először van lehetőségünk a szörnyű rombolás évei után olyan erőt a parlamentbe juttatni,mely megkerülhetetlen erőként a választói akarat szerint is visszakérdezhető és alapvető nemzeti érdekek szerint szolgálatnak tekinti majd megbízatását.
   Nem ismétlem a már leírtakat,nyílvánvaló pártszimpátiám sem ment fel attól a kötelességemtől,hogy a legalkalmasabb emberek kiválasztása során is előfordulhat a nem rátermettebb jelölt kiválasztásával előálló olyan helyzet,amire írásomban egyértelműen utaltam.
   Megigérem Önnek is a nyilvánosságnak is,hogy leendő beadványom kapcsán tájékoztatni fogom a nyilvánosságot.
   Elsősorban sajátos belső elvárásom szerint is csak befogadását tekintem valódi politikai sikernek,mert csak az eredmény igazolja vissza a politika helyességét,a szándék soha!
   Kivánok Önnek és minden nemzetéért felelősséget érző és cselekedni vágyó társunknak boldogabb Üj Évet és Szebb Jövőt!
   Reiner Péter

 2. >>A parthuseg nem vetheto ossze a nemzet akarataval..<<
  Hany eve is probalom mar ezt az alapveto gondolatot terjeszteni?
  A verszerzodes mielobbi megtartasa szukseges a most meg elszigetelt(onzo)nemzeti csoportok kozott.
  Tisztelettel a Hun

 3. Folytatnam….napjainkban csakis tiszta, a multunkkal egybekotott,jelkepeinkkel-szokasainkkal-nyiltan vallalni a jovot!
  Erre egy part sem kepes—mert a parlamentunk jelenleg tele van haza,es nemzetaruloval.
  Mindezek ellenere,ha ti odahaza tovabb is akarjatok a ratok eroltett *Demonkracia*szabalyait,akkor is csak a meg nem parlamenti partra szavazzatok!
  ( JOBBIK)
  Remelem kisopritek a haza,es nemzetarulokat az orszag hazabol?

 4. Olvasom az igaz magyarok hivatalos weboldalán, a Kuruc.infóban, hogy már SZÖŐR ANNA és POSTA IMRE is áruló…
  Tanulságos írás, érdemes minden jobbikosnak, Magyar Gárda tagnak elolvasni, hiszen senki sem tudhatja, hogy holnap melyikükre úszíthatják rá az igaz magyarokat. (Még az elérhetőségüket is közlik a talpig becsületes kurucok…) – Ez aztán a becsület és tisztesség! Tegnap még példaképeink voltak, ma már zsidóbérencek. – Ki lesz a következő?
  Meg kell írnom: a cigányok között se valószínű az ilyen cigánykodás…
  Természetesen a volt jobbikos példaképek is hibásak: korpa közé keveredtek és most megeszik őket a disznók.

 5. Bejony-bejony!
  Valamikor a Nemzeti Hirhalo engem is kitiltott mert egy szavazast betett,es ott az OrR-Ban elso helyre kerult,–mire kifogasoltam–kikerultem a Nemzeti Hirhalo ujsagbol.Meg is kapta a Kovacs a dijjat.Kituntettek a FUSZ -ban.
  Nesze neked NEMZET!
  Majd a Hunok Angyalai beirasert a HUNHIR is kozossegrombolonak titulalt.
  Megvannak odahaza huzatva de rendesen.

Várjuk véleményét itt! (a hozzászólások moderáció után jelennek meg)

%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Ezeket olvasta már?
Czakó István: Ha elmúlik karácsony …
Tiltakozás a Budavári Koronázó Főtemplomban történt kitüntetés miatt
Vass István: A Fidesz álarcosai
Close