ÉLŐ KÖZVETÍTÉSEN LEHET MAJD NYOMON KÖVETNI A NEMZET ZÁSZLÓJA AZ ANDRÁSSY ÚTON RENDEZVÉNYT!

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Putyin aláírta a donbászi régiók „azonnali” elismerését (videó) 📺

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentette, hogy Moszkva szuverén nemzetként ismeri el az Ukrajna keleti részén elszakadt két Donbász köztársaságot.

Putyin a nemzethez intézett élő televíziós beszédet és hétfőn este aláírta a rendeletet, amelyben kijelentette: „Szükségesnek tartom egy olyan döntés meghozatalát, amelyet már régen meg kellett volna hozni, hogy azonnal elismerjük Donyecket (DPR) és Luganszkot (LPR).” 

A donbászi régiók elismeréséről szóló rendelet aláírása után Putyin aláírta az Oroszország és a Donyecki Köztársaság közötti baráti együttműködésről és kölcsönös segítségnyújtásról szóló megállapodást is.

Putyin beszélt Ukrajna történelméről és azt mondta:

„Ukrajna nem csak egy szomszédos ország számunkra. Saját történelmünk, kultúránk és szellemi világunk szerves része”

Putyin kijelentette:

„a modern Ukrajnát teljes egészében Oroszország, pontosabban a bolsevik kommunista Oroszország hozta létre”. (…) „Lenin és hívei nyers módon tették ezt, elidegenítve Oroszország történelmi területeit úgy, hogy az ott élő emberek millióit egyáltalán nem kérdezték meg.”

Putyin a beszédet azzal kezdte, hogy bemutatta saját változatát Ukrajna történelméről és oroszországi kapcsolatairól.

„Hadd hangsúlyozzam még egyszer, hogy Ukrajna nem csak egy szomszédos ország számunkra. Saját történelmünk, kultúránk és szellemi világunk szerves része”

– mondta, kiemelve, hogy az ukránok „olyan emberek, akikkel az oroszokat vér- és családi kötelék fűzi össze” , valamint barátok, szomszédok és kollégák.

Putyin kijelentette, hogy „a modern Ukrajnát teljes egészében Oroszország, pontosabban a bolsevik kommunista Oroszország hozta létre”. Szerinte „Lenin és hívei erőszakos módon tették ezt, elidegenítve Oroszország történelmi területeit. Az ott élő emberek millióit egyáltalán nem kérdezték meg.”

Putyin Ukrajnát szélsőséges nacionalistának és ruszofóbnak nevezte beszédében, utalva arra, hogy Ukrajnában bezárták az orosz nyelvű hírügynökségeket és a nyelvtörvénnyel diszkriminálják az oroszul beszélőket – számolt be az RT.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: