KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Politikai sakkhúzás – berosáltak

Mostanában egyre többet hallani a varsói gyorsról. Talán nem véletlen, hiszen ahogyan telnek a napok, egyre érdekesebb történetekre derül fény, egyre több konkrétumot ismerhetünk meg a BKV korrupciós botrányáról és ami a legfrissebb, már Hagyó nem tagja az MSZP-nek és lemondott a párt XII. kerületi elnöki posztjáról. Megszabadultak tőle elvtársai, hiszen most már jelentős mértékben rontja az imidzsüket.

A Fidesz is beindult, függetlenül attól, hogy hivatalosan kampánya még el sem kezdődött, hiszen a kampánynyitót március 15-re tűzte ki Orbán pártja. Persze, ha azt hisszük, hogy ezt valóban így be is tartják, nagyon tévedünk. A Fidesz Budapestet már szépen kitáblázta – pl. a Szentendrei úton valamennyi világítóoszlopra felszerelték a képviselőjelölt képét a párt logójával egyetemben. Ne kérdezzék ez hány darab oszlop, rengeteg.

Egy korábbi írásomban foglalkoztam azzal a jelenséggel, mely komolyan veszélybe sodorhatja a választások megtartását. Ez a jelenség a Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának megjelenése volt, ami a választások megpuccsolásának veszélyét hordozhatja magában. Ugyanis egy „különleges” helyzet megteremtése lehetőséget adhat a voksolás elodázására, ami pedig a hatalom bitorlóinak jó, nagyon is jó lenne. Mivel a Jobbik ma már kézzelfogható veszélyt jelent a politika eddigi meghatározó és a parlamentben megnyilvánuló pártjaira, a kétségbeesés mutatkozik ezeken a politikai múmiákon, hiszen az MDF már összebútorozott az SZDSZ-el, Mesterházy pedig felajánlotta, hogy a második fordulóban visszaléptetik jelöltejeiket, ha szükséges a Fidesz javára, annak a Fidesznek a javára, amely az elmúlt politikai időszakban a legnagyobb ellenfele, sőt ellensége volt a Magyar Szocialista Pártnak. A legszomorúbb az egészben az, hogy a Fidesz részéről még csak egy apró pisszenést sem hallottunk reakcióként erre a felajánlásra. Nem tiltakoznak, csak hallgatnak, mint süket disznó a búzában. No, hát ez is egy taktika, amit nem szabad lebecsülni. A régi magyar közmondás szerint, a hallgatás beleegyezés. Arról már sokan talán el is feledkeztek, hogy Hegedűs Zsuzsa, a Fidesz egyik meghatározó ideológusa azt a nyilatkozatot tette pár héttel ezelőtt, hogy bármelyik pártra szabad szavazni, csak a Jobbikra nem. Ezt ne feledjük, mert ez egy rendkívül súlyos és árulkodó kijelentés. Én csak elgondolkodom azon, hogy a Fidesz szavazói miért nem hördülnek fel? Nem gondolkodnak el azon, hogy ez azért számukra igencsak megalázó? Hát ide jutottak, vagy pontosabban ide juttatták őket pártvezetőik? Úgy tűnik elérkezett az igazság órája, a kényszerű színvallás ideje, de még azt megelőzően, hogy megtörténtek volna a választások? Az új parlamentben mindenképpen kiderül majd, kik kiknek az érdekeit képviselik. Bevallom őszintén az, hogy ennyire kényelmetlen helyzetbe hozhatják a szocialisták a Fideszt még a választások előtt, nekem sem jutott eszembe. Úgy látszik itt is igaz az a mondás, hogy az élet minden képzeletbeli forgatókönyvnél különbet tud írni.

Ez is érdekelheti:  Az ukrajnai háború abszolutizálása

Nézzük most, hogyan dolgozhatják fel ezt a szituációt az MSZP szavazói. Nyolc éven át mást sem hallottak, csak azt, hogy Orbán Viktor a fő gonosz, az ellenség, aki bármire képes a hatalomért, és akit bármi áron, de utálni kell. Ez most hirtelen megváltozott. Képzeljük csak el, hogy a második fordulóban valamelyik választókerületben az MSZP egyéni jelöltet visszaléptetik a fideszes jelölt javára, majd arra kérik a választóikat, hogy eddigi legnagyobb ellenségeikre adják le voksukat. Szerencsétlen MSZP szavazó most szavazzon az eddigi nagy ellenségre, aki minden rossznak az okozója volt, amit el kellet neki is szenvednie? Hiszen ezt a lemezt pörgette éveken át a Maszop! Amennyiben az MSZP-s szavazó tartja magát a „hagyományokhoz”, két utat választhat. Vagy nem megy el szavazni a második fordulóban, vagy a Jobbik jelöltjére szavaz, de Orbánékra nagy valószínűséggel nem, vagy legalábbis kicsiny arányban fog, hiszen eddig szinte gyűlölnie kellett Viktort, mert ezt sulykolták bele.

A Fidesz szavazó a nemzeti maszlagot kapta narancs színben pártjától, annak műellenzéki időszakában, amiben világos volt, hogy az MSZP a volt kommunisták utódpártja – ami igaz is –, és most ezekkel lényegében nyilvánosan összeborul pártja? Akkor ő eddig miért járt ki a rendezvényekre? Orbánék miért támadták az elmúlt nyolc év kormánypárti hibáit? Ő, a fideszes szavazó azért bízott bennük, hogy most cserbenhagyják? Valóban ez történik? Igen kedves fideszes szavazó, ha így lesz, valóban ez történik. Nehéz elhinni ugye? Mi tehát a megoldás és a logikus lépés az Ön részéről? Amennyiben hűséges nemzetéhez, a Jobbikra szavaz, vagy a másik alternatíva: keserűségből el sem megy szavazni a második fordulóban. Igazából ez lenne a legszerencsétlenebb megoldás. És ez az a pillanat, amikor minden eddigi elképzelés felborul. Ugye világos? Így múlik el a narancsos „nemzetiek” dicsősége, amikor vezetőik cserben hagyják választóikat.

Ez is érdekelheti:  Trump, Orbán, Putyin: Miért ragaszkodnak a „diktátorok” a békéhez?

Kellemetlen a helyzet, mondhatni, több mint kínos. Ezért veszélyes bármilyen olyan jellegű tendencia, mely lehetőséget kínálna fel a hatalom bitorlóinak a választások „törvényes úton” történő elhalasztására, egy esetleges rendkívüli állapot bevezetésére. Ez az, amit most el kell kerülnünk. Alig egy hónap van hátra a választásokig, várjuk hát meg annak a végét. Nyolc keserves évet már kibírtunk. Mi ez az idő ahhoz képest?

Bella Árpád

Nemzeti InternetFigyelő

Kapcsolódó:

“Demokratáink” összefognak a szélsőség ellen – hogy ki a demokrata, azt majd ők eldöntikFelelőtlen emberek veszélybe sodorhatják a radikális fordulatot

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

0 thoughts on “Politikai sakkhúzás – berosáltak

 1. Magyarországnak vagy a végnapjai (Fidesz) fognak elkövetkezni a választások után, vagy csillagjának (Jobbik) a felragyogása.
  Nyilvánvalóvá vált, hogy a Fidesz és a jelenlegi MSZP-s csürhe, kormányzó és ellenzéki megjelenítése a médiumokban, még nagyobb hazugság volt, mint a félkegyelmű őszödi beszédében taglaltak. A libatolvaj demokratának és hazafinak titulálta Orbánt, de az elmeháborodott Mesterszarházit is, céljaikban hasonlónak, és nagy koalícióban hívta összefogásra a Jobbik ellen. A titkosítások feloldásának szigorításáról is meghozták már közös törvényüket, a választások előtt pár hónappal. Dilettáns, idióta és kapzsi igyekezetük csakis a hatalom mindenáron való megtartására összpontosul, kerül amibe kerül. Megrettentek a parlamenti pártok a Jobbik gigantikus megerősödésén, és levetve álarcukat kapaszkodik össze MDF-SZDSZ, és Fidesz-MSZP, igazolva azt, hogy egygyökerűek, a változások ellenében a saját hatalmukat, vagyonukat, magas pozícióikat, gyarmatosító, és az országot tönkretevő idegen hatalmakkal való kapcsolataikat óhajtják, most már nem demokratikus (mint hazudták eddig), hanem a legmocskosabb kommunista- diktatórikus eszközökkel megmenteni. Nyilvánvalóvá vált, hogy az utódpártok egy hatalmas közös trágyadomb összekapaszkodó elemei, és így együtt elemei a hatalmas globális pénzügyi trágyadombnak. Orbánt az izraeli kötődései, az izraeli pénzügyi hatalommal való kapcsolata, még veszélyesebbé teszik, ezért nem csak hogy kormányra nem kerülhet, de még a közszolgálati beosztások közelébe sem. Hiába alakítanak nagykoalíciót az MSZP-vel, a választások idejére ez a nagykoalíció is csak egy kis porszem lesz a Jobbik nemzeti támogatottságával szemben. A magyar nép már döntött az eddigi húsz év tönkretevőinek a sorsáról, és ez mutatkozik meg a Jobbik lakossági fórumainak tömegein. Legyünk résen azért az elkövetkezendő napokban, mert ezek a hatalmi csoportosulások (már nem is pártoknak nevezném őket), az MSZP-SZDSZ-Fidesz-KDNP-MDF, meg a többi, kis takonypárt, a globális hatalom kiszolgálói, minden aljas média-trükköt, kampány trükköt be fognak vetni, csak hogy a helyükön maradhassanak. Hát nem fognak.

 2. Meg kell hallgatni Szegedi Csanád beszédét. Amelyben a Kádár rendszert jobbnak tarja a mostaninál és a Baloldali értékeket felvállalja. Hogy is van ez radikáliséknál?

 3. Az elemzés,mint mindig most is nagyon jó,és köszönet irójának Bella úrnak érte,és persze ugyanez vonatkozik „feco” hozzászolására is.
  Amiért irok az ” Imre05 hozzászólása miatt történik.
  Amit irt egy csúsztatás,és jeles példája a szövegkörnyezetből kiemelésnek!!!!Én is hallottam Szegedi Csanádot,-egy nagyon jó előadása során- és milyen érdekes, én egészen máshogy emlékszem az elmondottakra.
  Kedves Imre!
  Felteszem Önnek nagy általánosságban a következő kérdéseket és válaszoljon rá magában igennel,vagy nemmel : 1./ Éhezeztt e a „kádárkorszakban”
  2/ Volt-e munkája? 3./ Tudott-e előre tervezni a családjának? Fagytak-e meg az utcán,vagy a lakásukban emberek? Ha kórházba került ellátták-e becsülettel.4. Kellett-e vinni a gyógyulásához szükséges gyógyszert,kötszer,stb….? Fenyegették-e az életét? Érezte-e hogy „másodrendű” állampolgár a saját hazájában? Tudta-e biztositani,hogy a gyermeke tanulhasson? és még lehetne sorolni,( szerényen ugyan,de becsülettel éltük az életünket,és aki akarta gyakorolni a vallását (nem jó szemmel nézték ugyan) de megtehette,mert én is gyakorolhattam,de nem kötöttem senki orrára.
  Ha Ön ezekután azt állitja,hogy Szegedi Csanád a baloldali értékeket felvállalja,akkor mit vállal fel a „jobboldali” Fidesz? Akkor Ő is a baloldali értékeket vállalja fel!!!!,mivel ugyanazt mondja(de sajnos tettekben nem bizonyitotta,az elmúlt 8 évben ),amit mindenki elvárhat a saját hazájában,amiért adózik,amiért tanittatja a gyermekét,amiért elvárhatná,hogy a TB-be befizetett járulékáért lássák el ha orvoshoz kerül,amiért ha dolgozik becsületes bérrel megfizessék.,és szintén lehetne sorolni.
  Lehet velem egyetérteni,és el lehet vetni az én gondolataim,de azt ne felejtse el, hogy Magyarországon amit „baloldalnak” neveznek,-a tettei alapján jobboldali,-kizsákmányoló-(legalábbis az un.elit),és ebből nagyon jól megél) , és amit jobboldalinak nevezenek az a szociális gondoskodás által a baloldali értékeket vallja. Nálunk fejetetejére állt a két pólus,és felváltotta egymást. Az én véleményem az,hogy aki a keresztény értékeket, (és ez a lényeg!!)a nemzetben és hazában gondolkodást,a szociális biztonság megteremtését a magyar nép felemelkedését tartja szem előtt,és annak érdekében megalkotott hosszú munkaórákkal egy programot,ami mindenki számára elfogadható,és végrehajtható,és akinek országgyűlési képviselőjelöltjei a Szent Koronára tették le az esküjüket (olvasható a Barikád hetilap 2010.január 21-i számában).,mindegy hogy Ön minek nevezi (félrevezetésként!!) bal,vagy jobboldalinak egy a lényeg!!! A Magyar Nemzetért,a Hazájában kiván mindenképpen dolgozni a Magyarok Szent Házában a Magyar Parlamentben!!! az jobboldali,és radikálisan jobboldali (és nem csőcselék,ahogy Önök apposztrofálják mindazokat akik a Jobbikkal szimpatizálnak).
  Ha a fentiekkel Ön nem ért egyet,akkor nincs miről beszélni,”kérdezze meg orvosát,gyógyszerészét”. ,és utána gondolkozzon el azon,amit fentebb irt.Ha nem tudná mit jelent a radikális ,akkor én megmondom Önnek : visszatérés a gyökerekhez,azaz gyökeres változást,változtatást jelent.
  Igy van ez radikáliséknál!!!A Szebb Jövő reményében!!!

  1. … a Nemzet már döntött, s a szavazással fogja kinyilvánítani eme döntését.

   1. Aki pedig nem a Jobbikra fog szavazni, az nem tartozik a nemzethez. Így gondoltad?

 4. Kedves Konczer Tamás!
  Az Ön kérdés felvetése övön aluli ütés. Az ember teremtése szerint közösségi lény.
  Az ember, közössége nélkül nem is tud létezni. Felvetése ezt negligálja!
  Van nemzeti érdek! Aki a nemzethez tartozónak vallja magát, fel kell, hogy ismerje!
  A valódi rendszerváltást meg kell valósítani! Ha ez nem történik meg, nem biztos, hogy túléljük! A mesterségesen elszegényített rétegek, a hitelből otthont teremtők már nem bírják sokáig.
  A nemzetben való gondolkodás, az élhető közösség felbontása és megsemmisítése a háttér hatalom alapvető érdeke. Bárki, aki bármilyen szempontból ezt segíti elő, az nemzetellenes. Legfeljebb a megítélés lehet más, aszerint, hogy ezt tudatlanságból, nemtörődömségből, önző érdekből, sértettségből avagy tényleges árulásból teszi.
  Az is mindegy, hogy valaki tudva és akarva követ el bűnt a közösség ellen, avagy tudatlanságából. Gondolkodni veszélyes dolog. Nem gondolkodni viszont bűn. Ez a talentum is fejleszthető, hogy az evangélium szavával éljek.
  Ezen a szavazáson egyetlen nemzeti érdekeket felvállaló párt vesz részt. Ez a Jobbik!
  Aki nem rájuk szavaz, illetve nem megy el szavazni, valójában saját magát zárja ki a nemzetből.

 5. Nem értem mit nem ért a tisztelt cikkiró! Ha a szocik komolyan aggódnak a demokráciáért akkor kötelességük megtenni, hogy a fidesz javára visszalépjenek. (Így legalább elejét vehetik azoknak a rágalmaknak, hogy ők pénzelik a jobbikot.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük