BREAKING: FEGYVERES MERÉNYLETKÍSÉRLET TRUMP ELLEN – A MERÉNYLŐT LELŐTTÉK (VIDEÓN A LÖVÉS PILLANATA)
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Piszkos Fred megdicsőül – avagy: adalékok Tom Lantos életrajzához

Schmitt Pál, Magyarország köztársasági elnöke, szerint Magyarország úgy döntött: budapesti központtal megalapítja a Tom Lantos Intézetet, egy olyan nemzetközi központot, amelynek célja az emberi és különösen a kisebbségi jogok előmozdítása, és a tolerancia értékrendjének elterjesztése.*

Ki ez az ember akiről ma Magyarországon intézetet szándékoznak elnevezni?

Saját hazájában így írnak róla: „Kétszínű, álnok, és képmutató. Állandóan arra hivatkozik, hogy áldozat. Először mint Holokaust túlélő a náci megszállás alatt lévő Magyarországon, és a kommunista hatalom átvétel után pedig menekültként állítja be magát. A Capitol Hill emberjogi szakértőjének tartja magát. Ez a gyűlöletes, úgynevezett demokrata, az álnokság nagymestere, aki a korrupt módon összeharácsolt kampány pénzekben dúskál….”

Tom Lantos, aki a kaliforniai 12. San Mateo Körzetet képviseli, közönséges hazugságairól hírhedt, és arról, hogy a saját aljas céljainak megvalósítása érdekében nem riad vissza mások zsarolásától és ellenfeleinek megfélemlítésétől sem. Lantos kiegyensúlyozatlan, és kegyetlenkedésre hajlamos. Ő a Ház Lugosi Bélája. Clinton elnöksége idején, egy hivatalos vizsgáló bizottság tagjaként azt ajánlotta a kivizsgálás alatt álló a Fehér Ház biztonsági főnökének, Craig Livingstonnak, hogy ideje lenne hogy az öngyilkosságot kövessen el.

Lantos szenvedélyesen támogatta az Egyesült Államok háborús politikáját. 1990. október 10-én, az amerikai kongresszus emberjogi testületének keretében megtartott ülésén egy tizenöt éves kuvaiti lány tanúskodott. Az ülést Lantos vezette. A Nayirah néven szereplő tanú, a könnyező hallgatóság előtt elmondta, hogy mint korházi önkéntes személyesen látta, amint az iraki katonák kirángatták az újszülötteket az inkubátorokból és azokat a hideg padlón magukra hagyták. Lantos arra hivatkozott, hogy a tanú teljes nevét titokban kell tartani, annak Kuvaitban élő családtagjai biztonságának érdekében. Később kiderült, hogy a fenti vizsgálatokat a „Hill and Knowlton” közkapcsolati magáncég rendezte meg és bonyolította le. Mind a „Kongresszus Emberjogi Alapítványát, (Congressional Human Rights Foundation), mind a „Polgárok a Szabad Kuvaitért” (Citizens for Free Kuwait) nevű szervezetet a „Hill and Nolton” cég külön erre a célra hozta létre. A hivatalosnak hangzó „kongresszusi” jelzőket Lantos személyes elnöklése biztosította. A fentiekkel kapcsolatban az is kiderült, hogy Nayirah, a kuvaiti nagykövetnek a leánya. Lantos ezt is tudta, de elhallgatta. Az idősb Bush elnöknek az Irak elleni háborús beszédeiben az inkubátorokból kirángatott csecsemők szív facsaró története igen hatásos propagandának bizonyult. Az Amerikai Egyesült Államok sorozatos „megelőző” jellegű háborúinak híveként, Lantos állandóan a hitleri Németország példájával riogatott. Amerikai Egyesült Államok kiszemelt ellenségét Lantos nyíltan vagy burkolt utalások formájában állandóan Hitler felemlegetésével hozza kapcsolatban.

Ismeretesek Tom Lantosnak a Hill and Knowlton közkapcsolati céggel való közeli viszonya. Ez a cég Törökország és Indonézia volt diktátorainak szolgálatában állott. Hogy ez a megrendezett „kongresszusi kivizsgálás” egyáltalán megtörténhetett, arra utal, hogy Államokban a védtelen és sokszor végveszélyben levő népcsoportok megmaradásának kérdéseit nem veszik komolyan. Szomorú, hogy Tom Lantos, aki lépten nyomon Holokauszt túlélőnek minősíti önmagát, személyesen is hozzájárul az emberi jogok intézményének lealacsonyításához, és ezzel egykori üldözőinek ideológiájával azonosítja magát.

A saját újra (meg újra) megválasztásához szükséges pénzt Lantosnak, a San Francisko-i repülőtér korrupt szakszervezete szolgáltatja. Lantos türelmetlen és arrogáns azokkal szemben, akik nem egyeznek vele, és felelőtlenül antiszemitáknak nevez mindenkit, aki megkérdőjelezi az Egyesült Államoknak Izrael iránti külpolitikáját.

A háború mellett való agitálás mellett Lantos a saját lányának, Katrina Swett-nek, a New Hampshirben való megválasztási kampányát is serényen támogatja és egyengeti. A saját újraválasztási kampányát New Hampsirben is regisztrálta, és ez idáig több mint $34, 000 dollárt utalt át a neki adományozott pénzekből leánya megválasztási kampányának javára. (Forrás: Roll Call)

Tom Lantos fenntartás nélkül és teljes odaadással támogatta Izraelnek a palesztinok elleni politikáját. A hírhedt jenini vérengzések idején azt kérte, hogy az Amerikai Egyesült Államok engedjenek szabad kezet Izraelnek, hogy azok „befejezzék a munkát.” Meggondolatlanul antiszemitának nevezi azokat a képviselőket, akik nem támogatják Izrael háborús politikáját.

Türelmetlen és ellenszenves a kongresszus afro-ameriai képviselői iránt, akik a nemzetközi gyémántkereskedőket okolják az Afrikában történő vérengzésekért.

Egy másik kitüntetés

Az Izraeli Nemzeti Alap (Israeli National Fund) – amely „Izrael gondnokának” nevezi magát, és amelynek kulcs szerepe volt annakidején az őshonos arab lakosságnak Palesztinából való kiűzetésében – 2001. szeptember 9 – én (szintén) kitüntette Tom Lantost „az Izraeli Nemzeti Alap céljainak megvalósításában való kiemelkedő erőfeszítései elismerésének jeléül.” A kitüntetés ellen a különböző háborúellenes és emberjogi szervezetek tüntetést szerveztek.

2002. szeptember 30 – án az izraeli Ha’aretz arról tudósít, hogy Tom Lantos a következő szavakkal igyekszik megnyugtatni a Knesset miniszterét, Colette Avital-t: „Kedves Colette, semmi bajotok sem lesz Saddammal. Mi hamarosan kiebrudaljuk a fattyút, és helyébe egy nyugat-barát diktátort állítunk, aki nektek is és nekünk is megfelel.” Lantos később letagadta, hogy ezeket mondta volna: „Én a demokrácia szilárd támogatója vagyok.”. Colette Avital, írásban megerősítette eredeti állítását.

A fentiekben, Lantos életrajzának csak ellentmondás nélküli adatait egészítettük ki. Az illegális fegyverkereskedelemre és a különböző kétes jellemű nemzetközi egyéniségekkel való kapcsolatait nem említettük.

Hol van az már?

Emlékezzünk Tom Lantos 2003-ban tett ígértetére, mely szerint Lantos közbenjárására az Amerikai Egyesült Államok a Zsámbéki-medencében egy 50 ezer munkahelyet biztosító Szilícium völgyet létesítene majd Magyarországon? (MNO (2003-08-11), Index.hu) Mit kell Magyrországnak ezekért a be nem váltott és soha komolyan nem is gondolt kegyekért tennie? Szeretni kell Amerikát. Mert, aki azt nem szereti, az fasiszta vagy terrorista. Az Amerika ellenesség fogalma lassan külön ideológiai jelleget nyer. Annak bélyegét arra is rásütik, aki nem „szereti” Amerikát, de arra is, akit az amerikaiak nem „szeretnek.”

Tom Lantos egykori kijelentése szerint Egyesült Államok és Magyarország szövetségesként vesz részt a terrorizmus elleni harcban. Tom Lantosnak ez a kijelentése is hazugság, mert a szövetségesek vagy a saját költségükön háborúznak, vagy közösen viselik a háború költségeit. Az Amerikai Egyesült Államoknak és „szövetségeseinek” iraki tartózkodása 3.9 milliárd US dollárba kerül havonta. Ez Magyarország évi katonai költségvetésének majdnem az ötszöröse. A tényleges kérdés nem is az, hogy ki fizet kinek és mennyit, hanem az, hogy mit keres egy mai magyar katona egy megszálló hadsereg kötelékeiben? Az Amerikai Egyesült Államok történelmünk minden állomásánál közönyösen viseltetett sorsunk iránt, ellenünk fordult vagy cserben hagyott minden érdemleges magyar ügyet. Tom Lantos sem tett semmit, sem az általános, sem a határon túli magyarok emberi jogainak védelmében, s emiatt Tom Lantos neve a méltatlan behódolás és az idegenimádás megalázó példája egy Magyarországon létesülő emberjogi intézet homlokzatán.

Források:

1) Wayne Madsen: The Lies of Tom Lantos – The Bela Lugosi

of the House, (Tom Lantos hazugságai – a Ház Lugosi

Bélája), Counterpunch, February 15, 2003

2) Ben Terrall: Lantos’ Big Lie:The Pro-War Congressman Calls

for Replacing Saddam with a Pro-West „Dictator” (Lantos nagy

hazugsága) – CounterPunch October 25, 2002

Kaslik Péter


Nemzeti InternetFigyelő


Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük