KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Petőfi éjszakája – a magyarországi valóság akkor és most

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
Vági László
Vági László filmrendező, operatőr

Az alábbi interjút mindazoknak ajánljuk, kik meg akarják érteni a jelenlegi magyar valóságot, azt amiben pillanatnyilag is élünk, ami törvényszerű következménye a kádári érából gyökeredző politikai garnitúrák regnálásának. Vági László zeneszerző, filmrendező, korábban a Finn Televízió operatőre, a hajdani Szegedi Egyetemi Színpad tagja, kollégája és alkotótársa az onnan induló, ma is ismert, de nem igazán foglalkoztatott számos művésznek. 

A beszélgetés tanulsága egy olyan konklúzió, melyet nagyon sokan értünk, tudunk, de még többen képtelenek felismerni és sötét szemüvegüket levéve, a valóság életképeit magukba fogadni. A beszélgetés egyben egy megemlékezés is Paál István Jászai Mari-díjas rendezőről.

[youtube=http://youtu.be/yKWyCCal52M]

Nemzeti InternetFigyelő

0 thoughts on “Petőfi éjszakája – a magyarországi valóság akkor és most

 1. én megnéztem a videót:
  Na mindennel nem értek vele egyet. Söt Petöfit utálom mint politikust. Kossuth meg még hülyébb volt. Vági minden részben rosszat csinált. Azért mert Petöfi gyönyörü verseket irt, de mit „politikus” nagyon hülye volt. Nem volt magyar se. Kossuth se (félmagyar).
  Ha nem lettek volna ezen hülyék, akkor Magyarország ma még mindig nagy lenne. Én utálom a Habsburgokat. De akarom érteni a történelmet. Minekünk még soha nem volt forradamunk, minden felkelés irányitva volt, csak ezt nem pofázzák. Rettenetes ami tudáskeveredés van magyarban. A szinházakban is!!!
  De lehet hogy én tévedek. Március 15.-e szégyene a Magyar történelemnek. Ha Kossuth nem menti meg a Habsburg császárt a bécsiek haragja elöl, nem lett volna szükség forradalomra. Békéssen elváltunk volna az osztrákoktól. Kedves Fiam kossuth Lajos-nak nevezte a császár erre leveleiben Kossuth-t aki ellsikkasztotta az arváknak juttatott pénzt. Ilyen a mi hösünk. Erröl csináljon szinmüvet. Petöfi meg egy részeges hülye volt mint politikus. A kocsmában elaludt egy asztalon, oszt mikor a kocsmáros ki akarta dobni, elötte belerugott az asztal lábába és mondta neki: Talpra magyar mennyél haza. Mert nem ismerte a hires Petöfit aki a mámorát aludta az asztalon. Ebböl lett egy hires vers, amit minden magyar ismer.
  èn csak egyet akarok, hogy öszintén kimondjuk hibáinkat, különben soha nem változunk. Vági se! Be kell látnia hogy hol tévedett!
  Sok mindenben igaza van, hogy csak gangszterváltás volt. De ö is tévedhet, vagy mégse?

 2. robi tobi Úrnőnek/Úrnak!
  Ha minden magyar olyan lenne, mint a címzett által „félmagyarnak” tartott Petőfi és Kossuth, akkor a robi tobi féle idegen szívű, a magyar helyesírást sem ismerő, mocskos nyelvű személyt, már régen kipaterolták volna hazánkból!
  Petőfi Sándort és Kossuth Lajost a művelt világ az emberiség nagyjai közt tartja számon! . Kevés olyan költő született e világra, mint Petőfi, akinek a költeményeit szinte minden idegen nyelvre lefordították és több tízmilliós példányban jelentették meg. Életének jellemző vonása nem az italozás volt, hanem hazája mérhetetlen szeretetének versekben rögzített tolmácsolása, és – többek között – saját halálának megjövendölése az ” Egy gondolat bánt engemet” című költeményében.
  Kossuth Lajost is más oldaláról ismeri a világ, mint amelyet robi tobi kiöklendezett magából!, mert mint forradalmár, forradalmunk bukása ellenére is többet tett hazánkért, a magyarság hírnevéért, a szabadság szeretetéért és az elnyomokkal szembeni fellépéséért, mint a magyarul beszélő, de csak a gyűlöletet fröcskölő robi tobi féle senkiházik sokasága.
  Talán még azt kell megjegyeznem, hogy a magyarokat kevésbé vagy egyáltalán nem szerető kommunisták (bolsevikok) sem merészelték „kikezdeni” Petőfit vagy Kossuthot, sőt a nevüket felhasználva igyekeztek a tömegek szimpátiáját elnyerni.
  robi tobi címzett,- tehát még a kommunistákon is túltesz a magyarság iránti gyűlöletében, ügyesen titkolva kilétét, sértegeti a magyarokat és besározza egykori nagyjaink emlékét.
  Ha nem veszi rossz néven, akkor arra kérem, hogy szálljon magába és mielőtt írna valamit, tanuljon a történelem könyvekből és foglalkozzon a helyesírás alapjaival.
  Lejegyezte:
  (Prof. Dr. Bokor Imre)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: